Sarapan Pagi di Temerloh

firelessteam

Sarapan Pagi di Temerloh
Sarapan Pagi di Temerloh

Pagi-pagi ni, korang dah makan sarapan ke? Kalau belum, korang tak boleh lepaskan peluang untuk mencuba sarapan pagi di Temerloh, Malaysia. Memang heaven lah! Temerloh ni tak macam bandar besar yang riuh dengan kepenatan, tapi Sarapan Pagi di Temerloh di sini memang puas hati. Ada pelbagai hidangan lemak dibalut dengan kelazatan. Cuba korang bayangkan, roti canai yang lembut dengan kuah kari yang pedas menyelit di dalam mulut. Atau pun, nak yang ringan-ringan? Mesti jatuh cinta dengan nasi lemak yang berlemak dan disertakan dengan sambal yang pedas meleleh. Lagi satu, tak boleh lupa dengan teh tarik yang meleleh-mouth tak terkata. Dah lapar tak? Jomlah ke Temerloh, dah tentu kenyang sampai ke petang!

1. Restoran Selera Anita Temerloh

Restoran Selera Anita Temerloh
Restoran Selera Anita Temerloh

Restoran Selera Anita Temerloh – Kedai ala mamak versi Melayu dengan makanan panas seperti nasi ayam, mee kari, burger, roti canai, dan roti bakar. Makanan sedap dengan harga mahal sedikit, tetapi servis yang cepat. Kebersihan restoran ini belum dapat dipastikan. Nasi lemak hanya ada sotong dengan sambal dan harganya RM8.80. Servisnya sangat lambat, jadi tidak disarankan jika anda lapar dan tergesa-gesa. Cocok untuk kumpulan T20 yang ingin menghabiskan waktu.

Address:No 6, Taman Bahagia, 28000 Temerloh, Pahang, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 10:00 Pagi – 3:00 Pagi
Phone Number:+601113051610

Lokasi:


2. Lempeng Bangau Tanjung

Lempeng Bangau Tanjung
Lempeng Bangau Tanjung

Warong di kampung Temerloh menawarkan pelbagai pilihan makanan spesial dengan menu yang pelbagai. Salah satu makanan yang direkomendasikan adalah lempeng Bangau Tanjung yang enak. Selain itu, Nasi Dagang dan Kari juga merupakan hidangan yang sangat sedap di sana. Harganya juga berpatutan dengan kualiti dan kuantiti yang diberikan. Namun, perlu diingat bahwa pada hari Sabtu dan Ahad, biasanya agak ramai orang. Jadi, jika ingin mendapatkan meja kosong, disarankan untuk datang lebih awal. Tetapi, pastinya pengalaman makan di sini akan memuaskan hati, terlebih mereka yang datang sebelum pukul 8 pagi.

Address:100, C119, Kampung Bangau, 28000 Temerloh, Pahang, Malaysia
Operation Time:Isnin-Selasa: 7:30 Pagi – 12:00 Petang, Rabu: Tutup, Khamis-Sabtu: 7:30 Pagi – 12:00 Petang, Ahad: 7:30 Pagi – 5:00 Petang
Phone Number:+60105337913

Lokasi:


3. Roti Pulau Gerai Pak Mail

Roti Pulau Gerai Pak Mail
Roti Pulau Gerai Pak Mail

Roti Pulau Gerai Pak Mail, roti canai yang sedap dan garing luar lembut dalam, kuah cicah kari & dal mild yang sesuai dengan selera Melayu. Harganya berpatutan dan layanan baik. Untuk pengalaman yang lebih mantap, cuba roti telor banjir yang padu dan sedap.

Address:Taman Kenangan, 28000 Temerloh, Pahang, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 8:00 Pagi – 12:00 Petang
Phone Number:None

Lokasi:


4. Gerai Kak Pah, Sri Semantan

Gerai Kak Pah, Sri Semantan
Gerai Kak Pah, Sri Semantan

Gerai Kak Pah, Sri Semantan, menawarkan hidangan yang luar biasa dengan harga yang terjangkau. Makanan di sini sangat sedap dan memuaskan hati. Antara hidangan terbaik untuk dicuba ialah ayam goreng, nasi lemak, mee goreng mamak, dan teh tarik. Semuanya sedap dan murah!

Address:28000 Temerloh, Pahang, Malaysia
Operation Time:No operating hours available
Phone Number:None

Lokasi:


5. Din Nasi Kerabu

Din Nasi Kerabu
Din Nasi Kerabu

Din Nasi Kerabu stail Pantai Timur (Kelantan) memiliki pilihan lauk seperti daging bakar, ayam bakar, dan ikan. Selain itu, ada juga nasi lemak dan nasi dagang. Semuanya sedap dan harga berpatutan. Kedai ini direkomendasikan. Harap kualitas makanan tetap terjaga dan semoga ada peningkatan. Kedai ini tutup setiap Selasa dan saat ini sudah boleh makan di kedai setelah MCO. Alhamdulillah.

Address:46 TJ 8, Jalan Temerloh Jaya, Taman Temerloh Jaya, 28000 Temerloh, Pahang, Malaysia
Operation Time:Isnin: 7:00 Pagi – 1:30 Petang, Selasa-Rabu: Tutup, Khamis-Ahad: 7:00 Pagi – 1:30 Petang
Phone Number:+60105792262

Lokasi:


6. Kak Za Nasi Dagang

Kak Za Nasi Dagang
Kak Za Nasi Dagang

Kak Za Nasi Dagang, rasa sedap. Tapi portion kecil, mahal! Nasihat, pakai pelitup muka. Cuba nasi kerabu ikan goreng daging kunyit, sedap!

Address:TELEKOM AREA, Jalan Merbah, 28000 Temerloh, Pahang, Malaysia
Operation Time:Isnin-Sabtu: 7:30 Pagi – 3:00 Petang, Ahad: Tutup
Phone Number:+60139279578

Lokasi:


7. Kedai Cakoi Pakcu & Makcu

Kedai Cakoi Pakcu & Makcu
Kedai Cakoi Pakcu & Makcu

Kedai Cakoi Pakcu & Makcu menawarkan pelbagai hidangan sarapan yang sedap dalam suasana yang mesra dan peramah. Antara makanan dan minuman terbaik yang boleh anda cuba adalah cakoi cicah sambal, nasi goreng, bihun goreng, nasi lemak, donut, lontong, dan mee goreng. Rasanya memang sedap! Jangan lupa untuk mencuba cokai mereka yang memang terkenal dengan kelezatan. Pastinya, hidangan sarapan ini akan lebih sempurna apabila disertai dengan teh tarik yang segar. Jadi, datanglah ke Kedai Cakoi Pakcu & Makcu untuk Sarapan Pagi di Temerloh yang berkabus dan memanjakan lidah anda!

Address:Kampung Bangau Parit, 28000 Temerloh, Pahang, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 8:00 Pagi – 1:30 Petang
Phone Number:+601125605306

Lokasi:


8. Kedai Azman

Kedai Azman
Kedai Azman

Kedai Ali adalah sebuah restoran otai di Tempeloh yang menyajikan makanan dan minuman yang enak. Di antara hidangan yang paling direkomendasikan adalah mee kari, mee rebus, pasembor, soto begedil, dan nasi lemak dengan sambal yang sangat sedap. Walaupun roti canai dan nasi dagang tidak tersedia ketika cuti raya 2023, masih banyak hidangan lain yang bisa dinikmati.

Pemilik kedai adalah anak dari arwah Pak Ali dan pelayanan pelanggan di kedai ini sangat baik. Meskipun signboard kedai tercabut karena badai, namun masih belum diganti karena memiliki kenangan yang berharga. Jika Anda merasa kesulitan menemukan kedai ini, Google Maps dapat memberikan petunjuk yang jelas.

Restoran ini menawarkan menu masakan lama dan baru yang sesuai dengan selera lokal. Rasanya cocok untuk dinikmati bersama keluarga dan teman-teman. Salah satu hidangan yang harus dicoba adalah mee rebus yang lazat dan kelezatannya telah bertahan sejak dulu. Selain itu, mee kari, rojak, dan kuah-kubah lainnya juga sangat sedap. Pelayanan dari pakcik dan makcik yang ramah membuat kunjungan ke kedai ini menyenangkan. Semoga rezeki kedai ini terus berkati oleh Allah. 😊👍🏻

Address:77, Jalan Ahmad Shah 1, Pusat Komersil Temerloh, 28000 Temerloh, Pahang, Malaysia
Operation Time:Isnin-Sabtu: 7:30 Pagi – 6:00 Petang, Ahad: Tutup
Phone Number:+60179847062

Lokasi:


9. Roti Canai Lembut

Roti Canai Lembut
Roti Canai Lembut

Roti Canai Lembut, sejenis roti datang dari India selatan yang kripi, lembut dan sedap dimakan dengan kuah kari atau daal. Sarapan Pagi di Temerloh yang wajib dicuba!

Address:Kampung Batu Bukit, 28000 Temerloh, Pahang, Malaysia
Operation Time:Isnin-Sabtu: 9:00 Pagi – 8:00 Petang, Ahad: 11:00 Pagi – 3:00 Petang, 4:00 – 7:00 Petang
Phone Number:None

Lokasi:


10. Qalifah Iman Sarapan Pagi Dan Tengahari

Qalifah Iman Sarapan Pagi Dan Tengahari
Qalifah Iman Sarapan Pagi Dan Tengahari

Qalifah Iman Sarapan Pagi Dan Tengahari menawarkan pelbagai hidangan yang menarik seperti nasi lemak, nasi dagang, dan laksam. Lokasi kedai mudah ditemui selepas exit tol Paya Keladan, dengan belok kanan dan terletak di hadapan jalan utama. Untuk pengalaman yang baik, penting untuk penjual bersikap mesra dan tidak sombong. Kedai yang cantik saja tidak mencukupi jika penjual tidak ramah, mungkin tidak akan kembali lagi.

Address:98, Kampung Paya Keladan, 28020 Temerloh, Pahang, Malaysia
Operation Time:No operating hours available
Phone Number:None

Lokasi:


Avatar

firelessteam

Sebagai seorang penulis laman web berkaitan kafe, saya menggabungkan kecintaan peribadi terhadap kopi dan suasana santai kafe dengan kemahiran menulis saya. Dengan pengalaman langsung menikmati pelbagai jenis kopi dari pelbagai kafe, saya mampu mengeksplorasi nuansa unik setiap tempat dan menggambarkannya dengan terperinci dalam tulisan saya.