Sarapan Pagi di Kuala Selangor

firelessteam

Sarapan Pagi di Kuala Selangor
Sarapan Pagi di Kuala Selangor

Sarapan pagi di Kuala Selangor Malaysia memang meletup-letup! Letaknya berhampiran dengan pantai yang indah, Kuala Selangor adalah tempat terbaik untuk menjamu selera dengan hidangan lazat di pagi hari. Dari nasi lemak yang sedap hingga roti canai yang garing, anda akan teruja dengan kepelbagaian hidangan di sini. Anda juga boleh mencuba bibimbap Melayu, hidangan yang menyatukan pelbagai rasa, seperti sambal pedas dan telur lembut. Tak ketinggalan air kelapa segar atau jus oren yang menyegarkan untuk menghilangkan dahaga. Sambil menikmati santapan pagi, anda juga boleh menikmati pemandangan indah pantai Kuala Selangor. Jadi, jangan lepaskan peluang untuk menikmati sarapan pagi yang memukau di Kuala Selangor Malaysia!

1. Restoran Pantimor, Sarapan Pagi di Kuala Selangor

Restoran Pantimor
Restoran Pantimor

Restoran Pantimor terletak berdekatan dengan Bukit Melawati, Kuala Selangor. Restoran ini menawarkan pelbagai jenis lauk-pauk dan sayuran kampung yang sedap. Beberapa hidangan yang disarankan untuk dicuba termasuk ikan bakar, lauk kampung, dan nasi ayam yang enak. Harga makanan di sini juga berpatutan. Restoran Pantimor adalah salah satu restoran terbaik di Kuala Selangor untuk hidangan kampung. Selain itu, mereka juga menyediakan hidangan nasi ayam dan tapai ubi yang terbaik. Jika anda mencari hidangan seperti sambal taun kulit lembu, anda boleh datang ke restoran ini. Terdapat juga pelbagai pilihan hidangan bakar yang disediakan. Sarapan Pagi di Kuala Selangor

Address:Jalan Sultan Ibrahim, Kuala Selangor, 45000 Kuala Selangor, Selangor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 8:00 Pagi – 5:00 Petang
Phone Number:+60136748366

Location Map


2. Warung Pepohon

Warung Pepohon
Warung Pepohon

Warung Pepohon merupakan tempat makan yang sesuai untuk sarapan pagi dan makan tengahari. Mereka menawarkan makanan dan minuman yang sedap dengan harga yang berpatutan. Anda boleh mencuba hidangan seperti nasi lemak, mee goreng, roti canai, dan sup ayam yang semuanya enak dan berbaloi dengan harga. Selain itu, pemilik Warung Pepohon juga sangat peramah dan mesra pelanggan. Jadi, jika anda ingin menikmati makanan yang sedap dan murah, Warung Pepohon adalah pilihan yang tepat! Sarapan Pagi di Kuala Selangor

Address:KEDAI PLB, 2, Jalan Stadium, Bandar Baru, 45000 Kuala Selangor, Selangor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Jumaat: 7:00 Pagi – 5:00 Petang, Sabtu: 7:00 Pagi – 1:00 Petang, Ahad: Tutup
Phone Number:+60126217027

Location Map


3. Nasi Lemak Wan Chek

 Nasi Lemak Wan Chek
Nasi Lemak Wan Chek

Nasi Lemak Wan Chek sedap dengan sambal pari yang mantap. Tempat unik dan suasana warong kampong. Makanan terbaik untuk dicuba. Marvelous!

Address:Jalan Ujung Permatang, Kampung Permatang, 45000 Kuala Selangor, Selangor, Malaysia
Operation Time:No operating hours available
Phone Number:None

Location Map


4. Warung Soto Pasir Penambang

Warung Soto Pasir Penambang
Warung Soto Pasir Penambang

Warung Soto Pasir Penambang, lokasi popular di Shah Alam. Menu terbaik mencuba pecal ayam dengan sayur taugey, pucuk ubi, nasi impit, dan ayam. Pecal ayam yang sedap, bahan tanaman sendiri. Harga makanan haritu RM28. Soto dan ayam penyet yang juga sedap. Harga berpatutan, boleh datang lagi. Kuah soto yang lezat, pecal dengan sayur segar dan ranggup. Parkir kereta kadang penuh di jalan utama. Husband kenal tempat ni, pertama kali pergi 20/10/2023.

Address:Lot 321, Batu 2, Pasir Penambang, 45000 Kuala Selangor, Selangor, Malaysia
Operation Time:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 10:00 Pagi – 6:00 Petang
Phone Number:+60133040072

Location Map


5. Warong Ketupat

Warong Ketupat
Warong Ketupat

Warong Ketupat is a popular food stall that sells various delicious foods and drinks. The must-try items are lontong, rendang daging, and satay kerang. The ketupat is soft and the kuah kacang is tasty, although slightly watery. During Hari Raya, ketupat is also available. Other traditional kuih like kuih abok2, lepat pisang, keria keledek, and kuih bakar are also offered. A serving of satay kerang costs RM1 for 5 pieces. The roti canai is soft and the total cost for a meal is RM30. The atmosphere is cozy and reminiscent of a kampung. Lontong is delicious, roti canai is fantastic, and the kopi ‘O’ is thick and tasty. Unfortunately, the satay had sold out by the time of arrival. The prices are very reasonable. Assalamualaikum Warohmatullahi Wabarokatuh.

Address:2E-483, Kampung Permatang, 45000 Kuala Selangor, Selangor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 7:00 Pagi – 10:00 Petang
Phone Number:+60133034490

Location Map


6. Warung Paktam

Warung Paktam
Warung Paktam

Warung Paktam mempunyai makanan dan minuman enak dan berpatutan. Menu gorengan, roti canai, dan masakan panas semuanya sedap. Tempat ini buka setiap hari kecuali Ahad dan layanan mesra pelanggan membuatkan makanan ini lebih nikmat.

Address:1, Taman Seri Belimbing, 45000 Kuala Selangor, Selangor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Jumaat: 5:00 – 11:00 Petang, Sabtu-Ahad: Tutup
Phone Number:+60133469770

Location Map


7. Warung Dimyati Roti Canai Pelangi / Roti Canai Pelangi

Warung Dimyati Roti Canai Pelangi / Roti Canai Pelangi
Warung Dimyati Roti Canai Pelangi / Roti Canai Pelangi

Warung Dimyati Roti Canai Pelangi is a hidden gem in the village area. They serve a variety of delicious food, but the roti canai and beef curry are a must-try. The place is spacious with plenty of tables, perfect for big groups. However, it can get crowded, so be prepared to wait for a table. Parking might be limited, but overall, the experience is satisfying. The prices are affordable, with roti canai at RM1.50 per piece and chicken curry at RM3. They also offer nasi lemak and delicious tapai. The atmosphere is enhanced by the presence of a talented busker playing the guitar.

Address:Lot 2430 Batu 3 Kampung Sungai Yu 1, Kampung Sungai Yu, 45000 Kuala Selangor, Selangor, Malaysia
Operation Time:Isnin: Tutup, Selasa-Khamis: 7:00 Pagi – 2:30 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu: 7:00 Pagi – 2:30 Petang, Ahad: 7:00 Pagi – 3:30 Petang
Phone Number:+60122348627

Location Map


8. Nasi Lemak Haji Kuala Selangor

Nasi Lemak Haji Kuala Selangor
Nasi Lemak Haji Kuala Selangor

Nasi lemak Haji Kuala Selangor menyediakan makanan dan minuman terbaik untuk dicuba. Kedai ini bersih, selesa, dan menawarkan servis yang laju. Harga berpatutan dan terdapat parking yang luas. Tempahan juga boleh dibuat. Owner kedai ini peramah dan mesra pelanggan. Anda boleh makan bersama sanak saudara serta seisi keluarga di sini. Lokasinya juga sangat sesuai di Kuala Selangor. Nasi lemak di sini adalah kegemaran saya, walaupun saya tidak makan sambal, anak-anak selalu memuji sambalnya yang sedap. Terdapat pelbagai pilihan kuih-muih yang menjadikan kedai ini pilihan tepat untuk singgah. Satu persinggahan dengan banyak pilihan. Nasi lemak Haji Kuala Selangor adalah terbaik. Sangat sedap nasi lemak dengan sambal yang membuatkan menjilat jari. Harganya juga sangat berpatutan. Anda boleh datang bersama keluarga dan lokasinya berada di Kuala Selangor.

Address:Jalan Melati 3/21, Bandar Melawati, 45000 Kuala Selangor, Selangor, Malaysia
Operation Time:Isnin: Tutup, Selasa: 8:00 – 11:00 Pagi, Rabu: Tutup, Khamis: 8:00 – 11:00 Pagi, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 8:00 – 11:00 Pagi
Phone Number:+60196788949

Location Map


9. Warung Pak Abu

Warung Pak Abu
Warung Pak Abu

Warung Pak Abu menyediakan sarapan pagi dengan menu Nasi Lemak bungkus, telur goreng, dan teh tarik dengan harga RM5. Meja cukup, tetapi pada hari cuti cepat penuh dengan pelanggan. Nasi Lemak terasa tidak berapa enak dan lebih seperti nasi putih. Sambal terlalu manis sehingga tidak dapat dipanggil sambal yang sebenarnya. Pilihan makanan terbatas dan layanan perlu diperbaiki, tetapi karena ini merupakan warung di kampung, mereka mungkin tidak terlalu memperhatikan layanan.

Address:Bandar Melawati, 45000 Kuala Selangor, Selangor, Malaysia
Operation Time:Isnin: Tutup, Selasa-Jumaat: 7:00 Pagi – 5:15 Petang, Sabtu: 7:00 Pagi – 12:00 Petang, Ahad: Tutup
Phone Number:None

Location Map


10. Warung Ibujannah

Warung Ibujannah
Warung Ibujannah

Warung Ibujannah menyajikan makanan yang sedap seperti lontong, nasi ambeng, nasi lemak, dan lempeng. Paling best, owner yang peramah dan mesra dengan pelanggan. Servisnya tip top. Port wajib sarapan ketika berada di Kuala Selangor. Gerai lempeng di bawah pokok di simpang 4 Assam Jawa dah lama menjadi kegemaran. Lempeng dengan sambal udang sangat sedap. Nescafe mereka juga enak. Jika ke Kuala Selangor, singgahlah di sini untuk sarapan. Ada nasi lemak, bihun, nasi goreng, dan kadang-kadang ada cucur dan kuih juga. Ketika pertama kali sampai di sini, menu pertama yang dicuba adalah Telur Goyang dan Nescafe Tarik. Pengalaman yang baru dan tidak akan dilupakan. Pasti akan datang lagi nanti. Keramahan layanan mereka menyentuh hati pengunjung pada pagi hari.

Address:Jalan Bukit Rotan Kg, Assam Jawa, 45700 Kuala Selangor, Selangor, Malaysia
Operation Time:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 7:00 Pagi – 12:00 Petang
Phone Number:+60173472297

Location Map


Avatar

firelessteam

Sebagai seorang penulis laman web berkaitan kafe, saya menggabungkan kecintaan peribadi terhadap kopi dan suasana santai kafe dengan kemahiran menulis saya. Dengan pengalaman langsung menikmati pelbagai jenis kopi dari pelbagai kafe, saya mampu mengeksplorasi nuansa unik setiap tempat dan menggambarkannya dengan terperinci dalam tulisan saya.