Sarapan Pagi di Kuantan

firelessteam

Sarapan Pagi di Kuantan
Sarapan Pagi di Kuantan

Pagi-pagi buta di Kuantan, Malaysia, kita akan berjumpa dengan satu kegiatan yang tidak boleh dilupakan oleh penduduk tempatan dan pengunjung yang datang ke bandar ini – sarapan pagi! Janganlah korg risau, sebab sarapan pagi di Kuantan tu memang terbaik! Kita akan menjamu selera dengan hidangan yang memukau, diperbuat daripada bahan-bahan segar dan rasa yang menggamit kenikmatan. Jom tengok apa yang kita boleh makan di Kuantan – dari nasi lemak yang wangi, roti canai yang leper dan gebu, hingga mie goreng yang membuat tekak kita bergoyang. Kuantan memang syurga makanan! So, dah terliur belum? Cepat-cepatlah kita cuba sarapan pagi ala Kuantan yang pasti akan memanjakan perut dan memberi tenaga sepanjang hari!

1. Kedai Sarapan Pagi Rashid, Sarapan Pagi di Kuantan

Kedai Sarapan Pagi Rashid
Kedai Sarapan Pagi Rashid

Kedai Sarapan Pagi Rashid adalah tempat yang terbaik untuk mencuba beberapa makanan dan minuman yang sedap. Roti canai mereka sangat sedap dan lembut. Nasi lemak ikan, kerang, dan telur adalah pilihan yang baik, dengan nasi yang lembut dan berlemak. Nasi minyak kari dan ayam merah juga harus dicuba, dengan kuah kari ala utara yang sedap. Kedai ini juga menyediakan kuih muih yang lezat. Meskipun jaraknya jauh, pelanggan tetap datang setiap bulan untuk menikmati nasi lemak kerang. Kedai ini juga terkenal dengan hasil laut segar dan lauk kampung seperti sotong bakar dan ikan bakar. Sarapan paginya seperti nasik dagang dan nasik minyak juga sangat enak. Pelayanannya cepat dan pegawainya sopan dan efisien. Tidak ada keluhan tentang roti canai dan nescafe tarik yang kurang manis di sini.

Address:a573, Jalan Tanjung Api, Kampung Tanjung Api, 25050 Kuantan, Pahang, Malaysia
Operation Time:No operating hours available
Phone Number:None

Location Map


2. Kedai Sarapan RM2

Kedai Sarapan RM2
Kedai Sarapan RM2

Berikut adalah beberapa pilihan makanan atau minuman terbaik yang boleh dicuba di kedai sarapan RM2:
1. Nasi lemak
2. Mee goreng mamak
3. Roti canai dengan kuah kari
4. Telur separuh masak dengan roti bakar
5. Teh tarik
6. Kopi panas
7. Roti bakar dengan kaya
8. Bihun goreng
9. Murtabak ayam
10. Mi sup

Jangan lepaskan peluang untuk mencuba pelbagai hidangan yang lazat, murah, dan dapat membantu menggerakkan ekonomi penduduk setempat. Jomlah ke kedai sarapan RM2 ini bersama rakan-rakan anda!

Address:Lorong Seri Damai Perdana 41, Taman Impian Perdana, 25150 Kuantan, Pahang, Malaysia
Operation Time:Isnin-Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 8:00 – 11:00 Pagi
Phone Number:+60139754939

Location Map


3. Roti Canai Pok Loh

Roti Canai Pok Loh
Roti Canai Pok Loh

Roti Canai Pok Loh: Average roti canai, thin gravy, needs improvement. Recommend: roti & nasi lemak still delicious, affordable, filling.

Address:69, Lorong IM 1/4, Bandar Indera Mahkota, 25200 Kuantan, Pahang, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 7:00 Pagi – 1:00 Petang
Phone Number:None

Location Map


4. Kedai Makan Noor Azliha (Nasi Dagang)

Kedai Makan Noor Azliha (Nasi Dagang)
Kedai Makan Noor Azliha (Nasi Dagang)

Kedai Makan Noor Azliha (Nasi Dagang) terletak di tepi tapak jeti pasar Tg. Api, Kuantan. Makanan dan minuman terbaik yang disarankan untuk dicuba adalah ikan kerapu sambal dan tempoyak. Meskipun lokasi tidak begitu menarik, sajian makanan biasa-biasa juga memuaskan dan harga standard bagi penduduk setempat. Kuantan diharapkan dapat ditingkatkan agar lebih cantik dan bersih.

Address:8, Lorong Tanjung Api 1, Kampung Tanjung Api, 25050 Kuantan, Pahang, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 6:00 Pagi – 6:00 Petang
Phone Number:None

Location Map


5. Tanjung Selera

Tanjung Selera
Tanjung Selera

“Medan Selera Nelayan Tanjung Api adalah sebuah restoran yang menawarkan pelbagai pilihan makanan dan minuman di Kuantan, Pahang Darul Makmur, Malaysia. Makanan seafood di sini sangat sedap dan harga tidak terlalu mahal. Kedai ini mudah dijumpai dan terdapat banyak tempat letak kereta di sekitarnya. Satu-satunya kelemahan adalah harga makanan yang agak mahal untuk keluarga yang biasa makan bersama-sama.”

Address:Lorong Tanjung Api 2, Kampung Tanjung Api, 25050 Kuantan, Pahang, Malaysia
Operation Time:Isnin-Khamis: 6:30 Pagi – 12:00 Petang, Jumaat-Sabtu: 8:00 Pagi – 12:00 Petang, Ahad: Tutup
Phone Number:+60183804393

Location Map


6. Gerai Sarapan

Gerai Sarapan
Gerai Sarapan

Warung Kopi merupakan sebuah gerai sarapan yang menawarkan makanan dan minuman yang boleh dicuba. Dalam gerai ini, pelanggan dapat menikmati suasana tenang sambil mendengar alunan ayat Quran yang disusun oleh pemilik gerai. Beberapa makanan yang disarankan untuk dicuba adalah nasi lemak yang lemak dan pedas, nasi minyak, nasi putih dengan lauk, bihun goreng, dan kuih-muih. Juga, keropok goreng adalah antara hidangan yang disebut sangat sedap. Gerai ini adalah tempat yang santai, rileks, dan mendamaikan. Jika anda rasa tertekan dengan pelbagai masalah dalam hidup, gerai ini adalah tempat yang sesuai untuk santai sambil menikmati keropok yang power.

Address:Kampung Sungai Dua, 26060 Kuantan, Pahang, Malaysia
Operation Time:No operating hours available
Phone Number:None

Location Map


7. Warong Sarapan Pagi

Warong Sarapan Pagi
Warong Sarapan Pagi

Warong Sarapan Pagi menyediakan nasi goreng yang sangat sedap. Selain itu, terdapat pilihan makanan untuk dua orang yang cukup berlimpah. Meskipun begitu, kami mengerti jika ada harapan untuk peningkatan variasi makanan yang disajikan. Jumlah lalat yang terdapat juga perlu diperhatikan. Terima kasih.

Address:Jln Sungai Isap Jaya, Perkampungan Sungai Isap, 25150 Kuantan, Pahang, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 7:30 Pagi – 12:00 Petang
Phone Number:+60132297970

Location Map


8. Warung Pagi Bungkus2

Warung Pagi Bungkus2
Warung Pagi Bungkus2

Warung Pagi Bungkus2 menawarkan pelbagai makanan dan minuman terbaik. Dengan perkhidmatan pelanggan yang cemerlang, anda harus mencuba hidangan yang enak di sana. *Peace, yo makcik! 😊

Address:Kampung Seberang Cik Let, 26100 Kuantan, Pahang, Malaysia
Operation Time:No operating hours available
Phone Number:None

Location Map


Avatar

firelessteam

Sebagai seorang penulis laman web berkaitan kafe, saya menggabungkan kecintaan peribadi terhadap kopi dan suasana santai kafe dengan kemahiran menulis saya. Dengan pengalaman langsung menikmati pelbagai jenis kopi dari pelbagai kafe, saya mampu mengeksplorasi nuansa unik setiap tempat dan menggambarkannya dengan terperinci dalam tulisan saya.