Sarapan Pagi Di Taiping

firelessteam

Sarapan Pagi Di Taiping
Sarapan Pagi Di Taiping

Di Taiping, Malaysia, terdapat begitu banyak pilihan untuk anda menikmati sarapan pagi yang lazat. Kota ini terkenal dengan hidangan tradisional Melayu yang menggugah selera. Anda boleh menikmati hidangan seperti nasi lemak yang wangi dengan sambal pedas, roti canai yang lembut dengan kuah kari pekat, dan mee goreng yang berbau sedap dengan ayam goreng rangup. Datanglah ke kedai-kedai makanan tempatan yang terkenal seperti Warung Jamilah atau Restoran Nasi Lemak Pak Musa. Di sini, anda akan merasai kenikmatan rasa dan juga kehangatan sentuhan kemanusiaan para peniaga. Pastikan anda mencuba hidangan yang memang sarapan pagi di Taiping, Malaysia tidak akan lengkap tanpanya. Bersiaplah untuk menikmati pengalaman sarapan pagi yang tak terlupakan di Taiping yang menawan ini!

1. Nasi Kerabu MASHWI (Foodcourt Taman Mas , Jalan Ayer Kuning)

 Nasi Kerabu MASHWI (Foodcourt Taman Mas , Jalan Ayer Kuning)
Nasi Kerabu MASHWI (Foodcourt Taman Mas , Jalan Ayer Kuning)

Setiap suapan dan kunyahan kali pertama, sedap! Nasi Kerabu MASHWI di Taman Mas, Jalan Ayer Kuning. Pilihan lauk yang banyak, boleh repeat lagi next time. Kedai bersih, lapang. Toilet bersih. Harga ikut pilihan masing-masing. Nasi sedap Alhamdulillah. Portion nasi agak banyak, lauk macam tak cukup. Kedai agak tersorok, ramai orang tak nampak sangat. Keselesaan baik, tenang sebab pelanggan tak ramai. Terbaik di Taiping, harga mahal sedikit. Portion penuh perut. Banyak pilihan lauk, ikan goreng, ayam salai, itik salai, daging bakar.

Address:Lot 5 & 6, Pusat Penjaja Taman Mas Jalan Taman Mas 2, Taman Mas, Jalan Ayer Kuning, Kampung Pokok Assam, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
Operation Time:Isnin-Khamis: 7:30 Pagi – 4:00 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 7:30 Pagi – 4:00 Petang
Phone Number:+60139275759

Location Map


2. Route A2 Taiping Selera Warisan Abah

Route A2 Taiping Selera Warisan Abah
Route A2 Taiping Selera Warisan Abah

Route A2 Taiping Selera Warisan Abah, restoran di persimpangan Penjara Taiping, menawarkan makanan dan minuman yang boleh dicuba. Meskipun Mee goreng tidak sedap, ada pilihan lain seperti nasi lemak paru. Walau itu, sambal ikan bilis masin dan tidak sedap. Harganya diketahui dengan jelas dan pada bekas mengisi.lauk ditulis harga, jadi jangan menyenduk-nyenduk sembarangan. Kedai ini cantik dan view menarik, tetapi pilihan makanan agak terhad, terutama untuk makan tengah hari.

Address:Jalan Kamunting Lama, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
Operation Time:Isnin-Selasa: 9:00 Pagi – 5:00 Petang, Rabu-Jumaat: 8:00 Pagi – 5:00 Petang, Sabtu-Ahad: 9:00 Pagi – 5:00 Petang
Phone Number:+60165197044

Location Map


3. Ilham Rasa Cafe

Ilham Rasa Cafe
Ilham Rasa Cafe

Ilham Rasa Cafe menawarkan beberapa hidangan yang layak dicuba. Roti kukus kaya dan telur goyang adalah pilihan yang sedap. Mee kicap juga tidak teruk dan supnya menyegarkan. Nescafe tarik juga memenuhi citarasa, dan menu roti telur goyang juga berbeza daripada yang lain. Selain itu, Sangkaya adalah pilihan yang wajib dicuba untuk sarapan. Roti leleh dengan telur goyang juga enak. Mee kari biasa tetapi tidak teruk. Mee kicap juga enak. Nasi lemak bungkus mungkin tidak sesuai dengan selera, mungkin itu yang dihantar oleh orang lain. Bekas kukus roti yang gosok betul-betul juga mungkin yang membuatnya sedap.

Address:No. 53, Persiaran TBC, Taiping Business Centre, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
Operation Time:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 7:00 Pagi – 2:00 Petang
Phone Number:None

Location Map


4. D Selera Anda

D Selera Anda
D Selera Anda

Tomyam, nasi goreng, wantan mee kicap, nasi lemak ayam rempah, roti bakar arang. Makanan pon biasa-biasa je, tempat agak suram.

Address:lot 2497, Jalan Stesen, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
Operation Time:No operating hours available
Phone Number:+60105151969

Location Map


5. Warung Nasi Lemak Cik Zah

Warung Nasi Lemak Cik Zah
Warung Nasi Lemak Cik Zah

Warung Nasi Lemak Cik Zah adalah tempat yang konsisten bukak dan sentiasa ada telur mata goreng. Kuih-kuih dia ada yang sedap dan nasi lemaknya pun best!

Address:Taman Panglima 1, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 7:00 Pagi – 12:00 Petang
Phone Number:+60174746911

Location Map


6. RotiKopi Station

RotiKopi Station
RotiKopi Station

RotiKopi Station adalah kedai makan dengan pilihan sarapan yang banyak dan harga berbaloi. Kedainya luas, selesa, dan mempunyai makanan dan minuman yang sedap. Anda mesti mencuba roti kukusnya yang enak. Makanan seperti bihun sup dan nasi campur ada rasa biasa saja. Teh ais mereka sangat sedap dan kaw. Kedainya juga besar, selesa, dan ada music live. Jangan lepaskan peluang untuk mencuba nasi lemak mereka yang mempunyai banyak pilihan lauk. Tempat ini terbaik untuk menikmati hidangan yang sedap.

Address:PT 696, Jalan Pokok Assam, Desa Pokok Assam Permai, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
Operation Time:Isnin-Sabtu: 7:00 Pagi – 12:00 Petang, Ahad: 7:10 Pagi – 12:00 Petang
Phone Number:+60145000674

Location Map


7. Gerai Roti Canai No 7

Gerai Roti Canai No 7
Gerai Roti Canai No 7

Gerai Roti Canai No 7 adalah gerai yang tidak mempunyai perkhidmatan yang baik. Waktu makan tengahari pula. Gerai ini memiliki masalah dalam perkhidmatan seperti layanan yang tidak mesra, tidak professional dan lambat. Walaupun makanannya murah, tetapi tidak berkualiti.

Jika anda ingin mencuba makanan atau minuman yang terbaik, saya syorkan mencuba gerai yang lain. Gerai 2 adalah pilihan yang baik kerana di sana selesa dan terdapat banyak tempat letak kereta. Namun, untuk gerai ini, saya tiada maklumat lanjut mengenai makanan atau minuman terbaik yang boleh dicuba.

Jika anda mencari makanan yang cepat dan berkualiti, saya mencadangkan untuk mencari gerai atau restoran lain yang mempunyai perkhidmatan yang baik dan makanan yang sedap. Pastikan untuk membaca ulasan dan bertanya kepada orang lain untuk mendapatkan maklumat yang lebih tepat sebelum membuat pilihan.

Address:322, Jln Masjid, Kampung Jambu, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
Operation Time:Isnin: 7:00 Pagi – 5:00 Petang, Selasa: Tutup, Rabu-Ahad: 7:00 Pagi – 5:00 Petang
Phone Number:+60103796264

Location Map


8. Nasi Lemak Kambus

Nasi Lemak Kambus
Nasi Lemak Kambus

Nasi lemak Kambus untuk dicuba. Air teh boleh improve lagi. Air teh ais ada rasa aftertaste pelik sikit. QR payment atau transfer memudahkan pembayaran. Servis tiptop 👍 mereka akan buka meja atau kosongkan tempat untuk orang tunggu. Menu untuk kanak-kanak senang nak order. Sambal pedas dan manis, nasi lemak dengan telur dadar pun unik. Nasi kurang berlemak (sihat). Nasi lemak Kambus dengan telur dadar atas roti canai punya stove. Aroma Lemak tu light, sambal manis tidak pekat. Sedap dan tidak berat 👍🏽 tukang masak kata datang sebelum jam 9 kalau nak ayam goreng.

Address:255, Jalan Muzium, Taman Tasik Taiping, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
Operation Time:Isnin-Khamis: 7:30 Pagi – 1:00 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 7:30 Pagi – 12:00 Petang
Phone Number:+601164149519

Location Map


Avatar

firelessteam

Sebagai seorang penulis laman web berkaitan kafe, saya menggabungkan kecintaan peribadi terhadap kopi dan suasana santai kafe dengan kemahiran menulis saya. Dengan pengalaman langsung menikmati pelbagai jenis kopi dari pelbagai kafe, saya mampu mengeksplorasi nuansa unik setiap tempat dan menggambarkannya dengan terperinci dalam tulisan saya.