Sarapan Pagi di Pekan Pahang

firelessteam

Sarapan Pagi di Pekan Pahang
Sarapan Pagi di Pekan Pahang

Salam semua! Hari ini kita akan bercerita tentang Sarapan Pagi di Pekan Pahang, Malaysia. Pekan bukan sahaja terkenal dengan sejarahnya yang kaya, tetapi juga menawarkan pengalaman makan pagi yang mengujakan. Apa yang menarik di Pekan ialah pelbagai hidangan tradisional Melayu yang boleh anda nikmati di sini. Dari nasi lemak yang sedap hingga roti canai yang gebu, ada banyak pilihan untuk mengisi perut anda dengan santapan lazat. Jomlah kita dijadikan Pekan sebagai destinasi untuk makan pagi yang mengenyangkan sebelum meneroka keindahan bandar ini. So, jangan malu-malu lagi! Mari kita sambut hari dengan sebaik-baiknya bersama Sarapan Pagi di Pekan Pahang, Malaysia.

1. Restoran Ijoi Lauk Pauk Kampung

Restoran Ijoi Lauk Pauk Kampung
Restoran Ijoi Lauk Pauk Kampung

Restoran Ijoi Lauk Pauk Kampung adalah tempat terbaik untuk mencuba makanan dan minuman. Restoran ini merupakan kedai pilihan terbaik di sekitar Pekan dengan lokasi yang strategik, tepi jalan utama. Terdapat banyak tempat letak kereta dan ruang yang sangat selesa di kedai ini. Restoran ini juga sangat bersih dan serba lengkap.

Makanan dan minuman yang terbaik untuk dicuba adalah masakan full scale dari sarapan hingga ikan bakar. Terdapat kuih-kuih yang serba lengkap dan masakan citarasa melayu asli yang sedap dan menyelerakan. Pekerja di restoran ini sangat baik dan suasana aman. Restoran ini sungguh tempat yang patut untuk dikunjungi dan singgah.

View dari restoran ini juga cantik, anda boleh menikmati makanan sambil menikmati suasana jalan utama Kuantan-Pekan-Mersing-Jb. Walaupun harga sedikit tinggi berbanding dengan kedai-kedai lain, tetapi restoran ini tetap menjadi restoran makan tengah hari yang paling sedap dan bersih di Pekan.

Address:Jalan Pekan Nenasi, Kampung Ketapang Hilir, 26600 Pekan, Pahang, Malaysia
Operation Time:Isnin-Sabtu: 7:30 Pagi – 4:00 Petang, Ahad: Tutup
Phone Number:+60199195481

Lokasi: 


2. Restoran Selera Serambi

Restoran Selera Serambi
Restoran Selera Serambi

Restoran Selera Serambi menawarkan pelbagai makanan dan minuman yang sesuai untuk dicuba. Bungkus makan tengahari di sini sangat popular kerana lauknya yang meriah dan harga yang murah. Customer service restoran ini juga terbaik. Terdapat banyak pilihan lauk pauk yang sedap.

Address:22, Jalan Engku Muda Mansor, Taman Merdeka, 26600 Pekan, Pahang, Malaysia
Operation Time:Isnin-Sabtu: 7:30 Pagi – 6:00 Petang, Ahad: Tutup
Phone Number:+60179076005

Lokasi: 


3. Lontong Sedap

Lontong Sedap
Lontong Sedap

Makanan atau minuman terbaik yang perlu dicuba ialah lontong sedap.

Address:Jalan Rompin Lama, Kampung Pancur, 26600 Pekan, Pahang, Malaysia
Operation Time:Isnin-Khamis: 7:30 Pagi – 3:00 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 7:30 Pagi – 12:30 Petang
Phone Number:None

Lokasi: 


4. Kedai Makan UMMI

Kedai Makan UMMI
Kedai Makan UMMI

Kedai Makan UMMI menyajikan tomyam dan sup yang sedap. Nasik ganja Aloq setaq dari Pekan juga merupakan makanan terbaik. Kadang-kadang, pesanan dapat lambat sampai.

Address:Kampung Beruas, 26600 Pekan, Pahang, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 7:00 Pagi – 12:00 Pagi
Phone Number:None

Lokasi: 


5. Nasi Dagang Anis Maju

Nasi Dagang Anis Maju
Nasi Dagang Anis Maju

Nasi Dagang Anis Maju is a must-try food in Pekan, Pahang. Their delicious nasi dagang is highly recommended. The friendly staff and amazing taste make it one of the best options available. You should definitely give it a try!

Address:Lot 1683, Lorong Serai 3/1, Kampung Tanah Putih Baru, 26600 Pekan, Pahang, Malaysia
Operation Time:Isnin-Rabu: 7:00 Pagi – 1:00 Petang, Khamis-Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 7:00 Pagi – 1:00 Petang
Phone Number:+601136679586

Lokasi: 


6. Warung Pekan Lama

Warung Pekan Lama
Warung Pekan Lama

Warung Pekan Lama terletak di sebelah Sungai Parit, dengan tempat letak kereta yang terhad dihadapan kedai. Restoran ini terkenal dengan pelbagai jenis lauk pauk kampung, dan antara hidangan terbaik yang wajib dicuba adalah patin tempoyak. Air minuman termasuk air sejuk dan sirap balang adalah percuma. Harga yang ditawarkan adalah berpatutan, dengan kos makan dan minum bagi lima orang dalam RM42 ke atas. Kualiti masakan sangat memuaskan dan direkomendasikan oleh banyak orang. Restoran ini juga terkenal di kalangan pesohor, koleksi gambar mereka terpampang di dinding kedai. Lokasinya bersebelahan jalan utama, tetapi ruang letak kereta agak terhad. Anda boleh meletakkan kereta di sekitar kedai atau di seberang jalan selagi tidak menghalang lalu lintas. Namun, mungkin lebih baik bertanya terlebih dahulu mengenai harga sebelum memilih hidangan.

Address:18, Jalan Sultan Abu Bakar, Pekan Lama, 26600 Pekan, Pahang, Malaysia
Operation Time:Isnin-Khamis: 8:00 Pagi – 4:00 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 8:00 Pagi – 4:00 Petang
Phone Number:+60199207515

Lokasi: 


7. Warung sungai golok

Warung sungai golok
Warung sungai golok

Warung Sungai Golok menawarkan makanan dan minuman yang terbaik dalam suasana tenang. Diantara hidangan yang disyorkan adalah Bihun Sup Ayam yang sangat sedap dan memuaskan. Sate yang disajikan adalah sate besar dengan rasa yang cukup enak. Laksa juga merupakan pilihan yang bagus untuk dicuba. Sup di sini juga amat sedap dan masakan mereka menawarkan cita rasa yang memuaskan. Kedai ini juga dikenali dengan kebersihan yang terjamin dan view yang cantik.

Address:Lorong Haji Abdullah, Kampung Parit Tengah, 26600 Pekan, Pahang, Malaysia
Operation Time:Isnin-Jumaat: 8:00 Pagi – 12:00 Petang, Sabtu: Tutup, Ahad: 8:00 Pagi – 12:00 Petang
Phone Number:None

Lokasi: 


8. Murni Nasi Dagang

Murni Nasi Dagang
Murni Nasi Dagang

Makanan dan minuman terbaik untuk dicuba di Murni Nasi Dagang adalah Nasi Dagang, Nasi Minyak, dan Roti Canai.

Address:Taman Lknp, 26600 Pekan, Pahang, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 7:00 Pagi – 12:00 Petang
Phone Number:+601131974536

Lokasi: 


9. Sarapan Pagi (Breakfast) – Roti Canai sedap

Sarapan Pagi (Breakfast) - Roti Canai sedap
Sarapan Pagi (Breakfast) – Roti Canai sedap

Makanan dan minuman terbaik untuk dicuba pada sarapan pagi adalah nasi lemak, telur setengah masak, roti bakar dengan mentega dan jem, teh tarik, jus oren segar, dan yogurt dengan granola.

Address:Kampung Bentan, 26600 Pekan, Pahang, Malaysia
Operation Time:Isnin-Jumaat: 7:30 – 11:00 Pagi, Sabtu-Ahad: Tutup
Phone Number:None

Lokasi: 


Avatar

firelessteam

Sebagai seorang penulis laman web berkaitan kafe, saya menggabungkan kecintaan peribadi terhadap kopi dan suasana santai kafe dengan kemahiran menulis saya. Dengan pengalaman langsung menikmati pelbagai jenis kopi dari pelbagai kafe, saya mampu mengeksplorasi nuansa unik setiap tempat dan menggambarkannya dengan terperinci dalam tulisan saya.