Sarapan Pagi Di Baling

firelessteam

Sarapan Pagi Di Baling
Sarapan Pagi Di Baling

Sarapan pagi adalah makanan terbaik untuk memulakan hari dengan baik. Di Baling, Malaysia, kita dapat menikmati Sarapan Pagi Di Baling yang lazat dan mengasyikkan. Dengan pelbagai hidangan yang ditawarkan, sentuhan tradisional dan perisa yang menggoda, ini adalah pengalaman yang tidak boleh dilepaskan. Apa yang membuat sarapan di Baling begitu istimewa adalah kepelbagaian hidangan yang boleh memuaskan setiap selera. Dari nasi lemak yang wangi, roti canai yang lembut, hinggalah ke murtabak yang berbau harum, pasti terdapat sesuatu untuk semua orang. Jadi, bersiaplah untuk mengembara dengan perut kosong dan merasai kehangatan dan kemeriahan sarapan pagi di Baling, Malaysia.

1. Milan Roti Canai Sarang Burong

Milan Roti Canai Sarang Burong
Milan Roti Canai Sarang Burong

Milan Roti Canai Sarang Burong, Baling Town. Authentic, lots of parking. Must try! Delicious roti canai sarang burung and local coffee. Highly recommended!

Address:Baling, 09100 Baling, Kedah, Malaysia
Operation Time:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 7:00 Pagi – 12:00 Petang
Phone Number:+601110550534

Lokasi:


2. Mahani Enterprise Nasi Lemak Kukus

Mahani Enterprise Nasi Lemak Kukus
Mahani Enterprise Nasi Lemak Kukus

Mahani Enterprise Nasi Lemak Kukus di Baling, Kedah, adalah yang terbaik. Minuman ‘teh kampong’ panas adalah wajib dicuba. Singgah awal untuk lebih banyak pilihan. Rasa nasi lemak kukusnya lembut dan menyelerakan.

Translation: Mahani Enterprise Nasi Lemak Kukus in Baling, Kedah, is the best. The hot ‘teh kampong’ drink is a must-try. Visit early for more choices. The steamed nasi lemak is soft and delicious.

Address:Pulai, 09100 Baling, Kedah, Malaysia
Operation Time:Isnin-Khamis: 6:00 Pagi – 3:00 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 6:00 Pagi – 3:00 Petang
Phone Number:+60134715937

Lokasi:


3. Roti Canai Cobra kambing mancorner

Roti Canai Cobra kambing mancorner
Roti Canai Cobra kambing mancorner

Roti Canai Cobra – Roti canai terkenal dengan kuah kari kambing yang sedap. Ada berbagai jenis roti canai seperti roti kosong, roti telur, dan roti canai upin ipin (roti canai dengan kari Ayam bahagian peha). Selain itu, kedai ini juga menyediakan nasi lemak dan kuih-kuih. Minuman pilihan yang disarankan adalah teh tarik yang cukup rasa dan manis.

Kedai ini terletak di tepi jalan dengan parking yang luas. Roti canai yang disajikan lembut dan membuat puas hati. Kuah kari yang pekat dan tidak ceroi menjadi keunggulan roti canai ini. Layanan di kedai ini juga baik dan cepat. Tempatnya luas dengan banyak meja.

Jika kedai sibuk, mungkin perlu menunggu sebentar untuk mendapatkan meja kosong. Meskipun begitu, kesabaran tersebut akan terbayar dengan makanan yang sedap. Bagi yang menyukai makanan pedas, kuah kari yang pedas elok dan daging kambing yang lembut ini sangat direkomendasikan. Namun, menurut pengalaman saya, nasi lemak bungkus kurang sedap. Mungkin ini tergantung pada selera masing-masing orang.

Air bancuh di sini juga enak. Setelah mencoba kedai ini sebanyak tiga kali dari rumah di Yan, saya yakin akan kembali lagi.

Address:K708 Caruk nau, K708, jalan caruk nau, 09100 Baling, Kedah, Malaysia
Operation Time:Isnin: 7:00 Pagi – 12:00 Petang, Selasa: Tutup, Rabu-Ahad: 7:00 Pagi – 12:00 Petang
Phone Number:+60195689136

Lokasi:


4. Abang Lee Nasi Ayam Payung Besar

Abang Lee Nasi Ayam Payung Besar
Abang Lee Nasi Ayam Payung Besar

Abang Lee Nasi Ayam Payung Besar adalah tempat makan yang baik. Kedudukan tempat duduk terlalu rapat. Stail layan diri mereka juga tidak sesuai untuk kami sebagai orang luar. Terdapat banyak tempat letak kereta. Makanan dan minuman yang terbaik untuk dicuba adalah nasi ayam. Harganya berpatutan dan abang yang menghadiri kaunter mesra. Tetapi, wajah staf perempuannya sedikit menakutkan. Janganlah seperti dia, senyum sedikit.

Address:Baling, 09100 Baling, Kedah, Malaysia
Operation Time:Isnin-Khamis: 8:00 Pagi – 5:00 Petang, Jumaat-Sabtu: Tutup, Ahad: 8:00 Pagi – 5:00 Petang
Phone Number:+60134731105

Lokasi:


5. Medan Selera Baling

Medan Selera Baling
Medan Selera Baling

Medan Selera Baling menawarkan makanan dan minuman sedap. Salah satu hidangan yang harus dicuba ialah sup gearbox yang tiada lemak beku dalam kuahnya. Perkhidmatan di sana juga bagus dan mesra. Sambal belacan mereka sangat sedap dan sentiasa bersedia untuk menambahkan jika diminta. Walaupun suasana medan selera ini biasa sahaja, kedai-kedai di kawasan ini kelihatan bersih. Namun, dalam kes pengalaman penulis, kadang-kadang pesanan yang ditempah tidak sepenuhnya tepat apabila diterima. Tetapi, keadaan ini masih boleh diterima kerana keadaan lapar. Penulis juga harap pihak berkuasa tempatan dapat memasang lebih banyak kipas kerana cuaca di dalam medan selera ini sangat panas. Penulis juga harap penjual murtabak di sana boleh lebih senyum, terutamanya lelaki (perempuan boleh senyum lebih kerana penulis membeli dan tidak meminta secara percuma). Secara keseluruhannya, Medan Selera Baling adalah salah satu tempat makan yang terbaik di Baling.

Address:Baling, 09100 Baling, Kedah, Malaysia
Operation Time:No operating hours available
Phone Number:None

Lokasi:


6. Warung Mat Noi Roti Bakar Baling Route 67

Warung Mat Noi Roti Bakar Baling Route 67
Warung Mat Noi Roti Bakar Baling Route 67

Warung Mat Noi Roti Bakar Baling Route 67 adalah tempat yang sangat direkomendasikan untuk Sarapan Pagi Di Baling yang enak sambil menikmati pemandangan yang menakjubkan. Di sini, Anda harus mencoba roti bakar kacang yang lezat dan nasi lemak yang enak. Warung ini juga bersih dan memiliki suasana yang menyenangkan. Selain itu, pemilik dan stafnya yang ramah membuat kunjungan Anda semakin menyenangkan. Produk yang ditawarkan juga bagus dan harganya terjangkau. Jika Anda berada di sekitar Baling, jangan lewatkan warung spesial ini. Anda tidak akan menyesal! ❤️🥰❤️

Address:Baling, 09100 Baling, Kedah, Malaysia
Operation Time:Isnin-Rabu: 7:30 Pagi – 12:30 Petang, Khamis: Tutup, Jumaat-Ahad: 7:30 Pagi – 12:30 Petang
Phone Number:+60134833217

Lokasi:


7. Tiptop Corner Roti Canai

Tiptop Corner Roti Canai
Tiptop Corner Roti Canai

Tiptop Corner Roti Canai is a must-try breakfast spot! Their half-boiled eggs are a better choice than the fried ones. The environment is cool and the food is served quickly. The Tiptop Corner’s Roti Canai sauce is a bit sweet, but it’s definitely delicious. The bread is soft and the sauce is extremely tasty. You should try it with either runny eggs or sunny-side-up eggs. It’s a delightful breakfast experience!

Address:Bukit Puyuh, 09100 Baling, Kedah, Malaysia
Operation Time:Isnin: 7:00 Pagi – 1:00 Petang, Selasa: Tutup, Rabu-Ahad: 7:00 Pagi – 1:00 Petang
Phone Number:+60134717670

Lokasi:


8. Suerina Nasi Lemak Pagi

Suerina Nasi Lemak Pagi
Suerina Nasi Lemak Pagi

Sarapan Pagi Di Baling Untuk pencubaan makanan atau minuman terbaik di Suerina Nasi Lemak Pagi, kami mencadangkan mencuba lauk-pauk yang terbaik. Di antara pilihan yang paling disyorkan adalah ayam goreng berempah, ikan bilis goreng, sambal udang, sambal sotong, rendang daging, dan sayur kangkung belacan. Dalam minuman, segelas teh tarik atau air kelapa segar adalah pilihan yang bagus untuk menyempurnakan hidangan. Terima kasih!

Address:PWH2+8M, Unnamed Road, Kampung Tandop, 09100 Baling, Kedah, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 7:00 Pagi – 12:00 Petang
Phone Number:+60133510965

Lokasi:


9. Nasi Lemak Berlauk Cikmell

Nasi Lemak Berlauk Cikmell
Nasi Lemak Berlauk Cikmell

Nasi Lemak Berlauk Cikmell sedap! Cuba Teh Tarik.

Address:25, 67, Kampung Pokok Sena, 09100 Baling, Kedah, Malaysia
Operation Time:Isnin: Tutup, Selasa: 6:30 – 11:50 Pagi, Rabu: 6:29 – 11:50 Pagi, Khamis: 6:29 – 11:49 Pagi, Jumaat-Ahad: 6:30 – 11:50 Pagi
Phone Number:+601110623961

Lokasi:


10. Kedai kuih dah nasi lemak pekan baling

Kedai kuih dah nasi lemak pekan baling
Kedai kuih dah nasi lemak pekan baling

Nasi lemak, kuih,mee goreng, ayam goreng, roti canai, kari, teh tarik, kuih talam, nasi ayam, kuih lapis, ABC, cendol, nasi kukus, kuih karas, roti bakar, nasi kerabu, ais kacang, kuih seri muka, satay, kuih lompang, ikan bakar, pulut panggang, ais cendol, kuih kaswi, roti telur, bubur cha cha, nasi dagang, pisang goreng, kuih ketayap, sirap bandung.

Address:NO 9, hadapan stesen bas pekan, Baling, 09100 Baling, Kedah, Malaysia
Operation Time:No operating hours available
Phone Number:+60192718587

Lokasi:


Avatar

firelessteam

Sebagai seorang penulis laman web berkaitan kafe, saya menggabungkan kecintaan peribadi terhadap kopi dan suasana santai kafe dengan kemahiran menulis saya. Dengan pengalaman langsung menikmati pelbagai jenis kopi dari pelbagai kafe, saya mampu mengeksplorasi nuansa unik setiap tempat dan menggambarkannya dengan terperinci dalam tulisan saya.