Sarapan Pagi di Pasir Gudang

firelessteam

Sarapan Pagi di Pasir Gudang
Sarapan Pagi di Pasir Gudang

Sarapan pagi di Pasir Gudang, Malaysia adalah satu pengalaman santai yang tidak boleh dilepaskan. Jika anda mencari tempat untuk memulakan hari dengan lazatnya, Pasir Gudang adalah destinasi yang tepat. Kota kecil yang terletak di negeri Johor ini menawarkan pelbagai hidangan yang menggugah selera untuk memulakan pagi anda dengan penuh bersemangat. Dari nasi lemak yang wangi dengan sambal pedasnya, hingga roti canai yang lembut dan berkuah kari yang sedap, anda pasti tidak akan kehilangan pilihan. Jom jelajah sarapan pagi di Pasir Gudang dan nikmati keindahan makanan tempatan yang akan memuaskan selera anda dengan cara yang santai dan istimewa.

1. Warong Jom Mandreh

Warong Jom Mandreh
Warong Jom Mandreh

Warong Jom Mandreh, sebuah tempat Sarapan Pagi di Pasir Gudang yang menjadi destinasi utama. Dengan hidangan terbaik seperti burasak dengan asam pedas ikan parang dan soto, serta nasi lemak yang sedap dengan sambal yang menggugah selera. Anda juga boleh mencuba lontong kering atau lontong basah yang diiktiraf sebagai no.1 di Asia Tenggara. Rendang ayam juga tidak kalah sedap. Selain itu, suasana di dalam restoran ini juga memberikan rasa seperti berada di kampung. Dalam keseluruhannya, saya sangat menyokong dan mencintai semua tentang tempat makan ini!

Address:No 42 jalan utama 2 Kampung bukit, Taman Pasir Putih, 81700 Pasir Gudang, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Selasa: 7:00 – 10:30 Pagi, Rabu-Khamis: Tutup, Jumaat-Ahad: 7:00 – 10:30 Pagi
Phone Number:None

Lokasi:


2. Warung Kak Wan

Warung Kak Wan
Warung Kak Wan

Warung Kak Wan adalah tempat yang bagus untuk mencuba makanan atau minuman terbaik. Mereka menawarkan pelbagai hidangan, terutama makanan Kelantan. Rasanya juga sedap dan sangat direkomendasikan. Makanan di sini juga tahan lama dan tetap enak walaupun disimpan sehingga malam. Anda juga boleh membeli makanan untuk berbuka puasa dan makan pada waktu sahur walaupun tidak disimpan dalam peti sejuk. Mereka juga mempunyai banyak pilihan hidangan dari Kelantan, Terengganu, Johor dan lain-lain.

Address:Jln Tenang 5, Kampung Pasir Putih, 81700 Pasir Gudang, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Jumaat: 6:30 Pagi – 3:00 Petang, Sabtu: 6:30 – 11:00 Pagi, Ahad: Tutup
Phone Number:+60187776373

Lokasi:


3. Warung Syukur Alhamdulillah

Warung Syukur Alhamdulillah
Warung Syukur Alhamdulillah

Makanan dan minuman terbaik yang boleh dicuba di Warung Syukur Alhamdulillah adalah roti canai dan teh tarik. Roti canai mereka dianggap terbaik dan teh tarik mereka sangat padu. Selain itu, harga makanan dan minuman di sini juga berpatutan. Selain daripada itu, makanan lain yang juga sedap adalah asam pedas yang pedas dan pekat serta mee bandung kambing yang terbaik. Jadi, sangat disyorkan untuk makan di sini.

Address:Jalan Kuini Utama, Taman Kota Masai, 81700 Pasir Gudang, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 7:00 Pagi – 11:00 Petang
Phone Number:None

Lokasi:


4. PAKYA CORNER

PAKYA CORNER
PAKYA CORNER

Pakya Corner adalah restoran yang terkenal di Kota Masai. Restoran ini menyajikan makanan dan minuman terbaik yang patut dicuba. Sebenarnya, Lontong Kuah yang sangat biasa tetapi enak, dengan sambal kacang dan tahu tidak disediakan. Hanya sayur, telur, dan sambal yang ditawarkan. Minuman manis yang sangat menyegarkan tetapi mungkin akan membuat seseorang menghadapi masalah kencing manis. Harganya berpatutan, banyak pilihan, dan servis yang baik.

Address:Taman Kota Masai, 81700 Pasir Gudang, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 8:00 Pagi – 6:00 Petang
Phone Number:None

Lokasi:


5. Warung Wak Songkok

Warung Wak Songkok
Warung Wak Songkok

Warung Wak Songkok adalah kedai makanan warung kg dengan view dan suasana yang bagus. Makanan terbaik untuk dicuba di sini adalah roti canai kosong yang rangup dan lembut. Mee rebus dan lontong juga sedap. Di depan gerai ini ada orang jual satay. Untuk Sarapan Pagi di Pasir Gudang di sini, datanglah awal kerana makanan boleh habis. Tetapi jika tempat duduk penuh, kena tunggu giliran. Tempat ini merupakan salah satu tempat sarapan yang terbaik dengan hidangan seperti roti canai, roti sarang burung, dan nasi lemak sedap. Aku akan datang lagi kerana tempat ini mempunyai kenangan yang indah dan makanannya lazat.

Address:Jalan Kong Kong, Kampung Cahaya Baru, 81700 Pasir Gudang, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin: 7:00 Pagi – 12:00 Petang, Selasa: Tutup, Rabu-Ahad: 7:00 Pagi – 12:00 Petang
Phone Number:None

Lokasi:


6. Roti Canai Sedap

Roti Canai Sedap
Roti Canai Sedap

Roti Canai Sedap, makanan terbaik untuk dicuba. Servis lambat, perlu lebih cepat. Roti 4 keping tapau perlu disiapkan dalam sejam. Pelanggan sedikit, perlu ditingkatkan. Harga murah, rasa baru akan membuat Anda tercengang.

Address:6, Jalan Masjid, Kampung Pasir Putih, 81700 Pasir Gudang, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Sabtu: 7:00 Pagi – 12:00 Petang, Ahad: Tutup
Phone Number:+60199920767

Lokasi:


7. Warung Tokapi, Hidangan Hari Raya Sebagai Sarapan

Warung Tokapi, Hidangan Hari Raya Sebagai Sarapan
Warung Tokapi, Hidangan Hari Raya Sebagai Sarapan

Warung Tokapi menyediakan hidangan Sarapan Hari Raya dengan pelbagai pilihan ketupat, pulut, lepat loi, rendang, asam pedas, masak merah, kari, dan kuih-muih. Walaupun tempat duduk terhad, makanan di sini sangat sedap. Kari kaki ayam adalah hidangan yang paling dicadangkan, boleh memilih yang direbus lama atau kenyal. Juga terdapat lepat loi, burasak, ketupat dan pelbagai jenis hidangan yang sedap. Ada di sini, biasanya ramai yang ambil bungkus kerana terhad tempat. Tetapi, memang terbaik dengan pelbagai hidangan seperti ketupat, lepat, rendang.

Address:Kampung Pasir Putih, 81700 Pasir Gudang, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Selasa: 6:30 Pagi – 12:00 Petang, Rabu: Tutup, Khamis-Ahad: 6:30 Pagi – 12:00 Petang
Phone Number:None

Lokasi:


8. Restoran Muhibbah (Sarapan Pagi & Lauk Pauk Tengah Hari)

Restoran Muhibbah (Sarapan Pagi & Lauk Pauk Tengah Hari)
Restoran Muhibbah (Sarapan Pagi & Lauk Pauk Tengah Hari)

Restoran Muhibbah menyediakan sarapan pagi dan lauk pauk tengah hari. Menu terbaik untuk dicuba ialah makanan dan minuman yang sedap dengan harga berpatutan. Terdapat pilihan yang murah walaupun di jalan yang sibuk. Jangan risau, staf kami berpengalaman.

Address:22, Jalan Mawar 46, Taman Mawar, 81700 Pasir Gudang, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Jumaat: 9:00 Pagi – 10:00 Petang, Sabtu: Tutup, Ahad: 9:00 Pagi – 10:00 Petang
Phone Number:+60197765594

Lokasi:


9. sarapan pagi / kuih muih InshaAllah sedap AHAD closed

sarapan pagi / kuih muih InshaAllah sedap AHAD closed
sarapan pagi / kuih muih InshaAllah sedap AHAD closed

Di pagi Ahad, kamu patut mencuba sarapan pagi yang enak dalam masa 30 perkataan. Alhamdulillah, makanan dan minuman yang terbaik untuk dicuba adalah kuih-muih yang sedap. InshaAllah, cuba ambil take away dan jangan lepaskan peluang untuk mencubanya sebelum pukul 10 pagi. Semua makanan sangat disyorkan dan sedap!

Address:50, Jalan Rambutan, Kampung Pasir Gudang Baru, 81700 Pasir Gudang, Johor, Malaysia
Operation Time:No operating hours available
Phone Number:+601111406990

Lokasi:


10. Ummi’s Secret Recipe ( Sarapan Pagi )

Ummi's Secret Recipe ( Sarapan Pagi )
Ummi’s Secret Recipe ( Sarapan Pagi )

Ummi’s Secret Recipe sarapan pagi pilihannya terbaik adalah nasi lemak, roti bakar dengan kaya, dan teh tarik.

Address:74, Jalan Pengkalan 5, Kampung Pasir Putih, 81700 Pasir Gudang, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 6:30 – 11:00 Pagi
Phone Number:+601110406323

Lokasi:


Avatar

firelessteam

Sebagai seorang penulis laman web berkaitan kafe, saya menggabungkan kecintaan peribadi terhadap kopi dan suasana santai kafe dengan kemahiran menulis saya. Dengan pengalaman langsung menikmati pelbagai jenis kopi dari pelbagai kafe, saya mampu mengeksplorasi nuansa unik setiap tempat dan menggambarkannya dengan terperinci dalam tulisan saya.