Sarapan Pagi di Jitra

firelessteam

Sarapan Pagi di Jitra
Sarapan Pagi di Jitra

Salam semua! Hai korang! Korang pernah cuba sarapan pagi di Jitra, Malaysia? Memang seronok gila! Jitra ni terkenal dengan hidangan Sarapan Pagi di Jitra yang sedap dan pelbagai jenis. Kalau korang risau tak tahu nak makan apa waktu pagi, Jitra memang tempat yang sesuai. Dalam keadaan santai, korang boleh menikmati roti canai yang gebu atau nasi lemak yang sedap dengan sambal pedas yang tak terlupakan. Tak lupa juga dengan hidangan tradisional seperti lontong dan kuih-muih yang digemari oleh semua orang. Sarapan Pagi di Jitra, Malaysia memang tempat yang korang kena cuba untuk mengisi perut waktu pagi. So, jomlah ramai-ramai ke Jitra!

1. Warung “Lie” Nangka

Warung "Lie" Nangka
Warung “Lie” Nangka

Warung “Lie” Nangka, gerai tepi highway Perlis-Kedah. Nasi lemak sambal pedas manis dan Nescafe tarik terbaik. Sedap makanan sebab air tangan org lama. Harga makan minum RM13.50. Bawa orang jauh pusing2 perlis, jumpa warung ni, dia suka!

Address:Jln Kampung Nongka, Napoh, 06000 Jitra, Kedah, Malaysia
Operation Time:Isnin-Selasa: 7:00 Pagi – 12:00 Petang, Rabu: Tutup, Khamis-Ahad: 7:00 Pagi – 12:00 Petang
Phone Number:None

Lokasi:


2. Restaurant Mak Leha

Restaurant Mak Leha
Restaurant Mak Leha

Restaurant Mak Leha, terbaik sebab lauk banyak pkl 9 pagi. Makanan terbaik adalah nasi campur dan minuman kopi panas. Awal pergi, lauk cepat habis. Harga agak mahal, mulai dari 5 hingga 8 ringgit. Pekerja cashier sombong, tak recommend kalau tak mampu bayar. Harap dapat improve. Bersih dan makanan okay. Terima kasih.

Address:Malaysia, Pekan Jitra, 06000 Jitra, Kedah, Malaysia
Operation Time:Isnin: 7:00 Pagi – 3:00 Petang, Selasa: Tutup, Rabu-Ahad: 7:00 Pagi – 3:00 Petang
Phone Number:+60174530535

Lokasi:


3. Restoran Abah Din

Restoran Abah Din
Restoran Abah Din

Restoran Abah Din adalah restoran hebat dengan pelbagai pilihan makanan yang sedap. Antara makanan yang terbaik untuk dicuba ialah roti canai, kuah dal, dan nasi lemak bungkus. Kalau suka, boleh mencuba lontong dengan kuah lodeh di masa hadapan. Walaupun tempat duduk agak terhad, restoran ini adalah salah satu tempat makan yang terbaik dari segi kebersihan dan kualiti makanan. Lontong dan roti canai mereka sangat sedap. Sedikit berbeza dari awal-awal makan di sini, tetapi masih berbaloi untuk Sarapan Pagi di Jitra di sini.

Address:Taman Aked, 06000, 06000 Jitra, Kedah, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 8:00 Pagi – 8:00 Petang
Phone Number:None

Lokasi:


4. Jit Nasi Tomato (Paling Sedap di Jitra)

Jit Nasi Tomato (Paling Sedap di Jitra)
Jit Nasi Tomato (Paling Sedap di Jitra)

Jit Nasi Tomato, terbaik di Jitra. Makanan tempatan murah, sedap. Coba makanan-minuman terbaik lainnya. Sedap dan nasi tak keras. Tidak suka nasi lemak.

Address:Pekan Jitra, 06000 Jitra, Kedah, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 6:30 – 9:00 Petang
Phone Number:None

Lokasi:


5. Dnila Restoran

Dnila Restoran
Dnila Restoran

Dinilai Restoran menawarkan makanan dan minuman terbaik dalam suasana kampung. Anda boleh mencuba putu buluh, nasi lemak, dan nasi kerabu yang semuanya sedap. Sarapan pagi yang disyorkan ialah roti jala kuah durian.

Address:Kampung Tanjong, 06000 Jitra, Kedah, Malaysia
Operation Time:Isnin-Khamis: 7:00 – 11:00 Pagi, Jumaat-Sabtu: Tutup, Ahad: 7:00 – 11:00 Pagi
Phone Number:+6049162080

Lokasi:


6. Roti Canai 2 Sahabat

Roti Canai 2 Sahabat
Roti Canai 2 Sahabat

Roti canai dan makan waktu lapar.

Address:Tunjang, 06000 Jitra, Kedah, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 6:30 Pagi – 12:00 Petang
Phone Number:None

Lokasi:


7. Roti Canai Pulau Pak Mutalib

Roti Canai Pulau Pak Mutalib
Roti Canai Pulau Pak Mutalib

Roti Canai Pulau Pak Mutalib terkenal dengan kuah gulai gearbox yang sedap. Selain itu, boleh mencuba juga gulai daging yang enak. Walau kuahnya agak manis, citarasanya sedikit tak sepadan. Makanan ini juga terkenal kerana boleh bertemu dengan pelakon filem Buntat. Namun, daging gearbox tidak segar langsung. Awalnya, saya minta yang kecil tetapi habis. Oleh kerana ingin mencuba dari jauh, kami setuju mengambil yang besar. Rupanya, banyak gearbox saiz kecil yang diberikan kepada pelanggan baru. Rasanya sungguh tertipu. Saya cuma mahu katakan bahawa saya tidak akan menghulurkan bayaran. Saya dan suami hanya menyentuh sedikit, tetapi terasa kecewa. Satu perkara yang saya perhatikan, Roti Canai Pulau memang padu dengan kombinasi kuah kari yang sedap, tidak terlalu pekat, tidak terlalu cair, cukuplah dengan rasa rempah yang mencukupi. Dagingnya juga sangat lembut sehingga jiran sebelah juga iri.

Address:Pekan Jitra, 06000 Jitra, Kedah, Malaysia
Operation Time:Isnin-Selasa: 7:00 – 11:30 Pagi, Rabu: Tutup, Khamis-Ahad: 7:00 – 11:30 Pagi
Phone Number:+60105282821

Lokasi:


8. Pak Lang Roti Canai

Pak Lang Roti Canai
Pak Lang Roti Canai

Pak Lang Roti Canai: roti lembut, kedai bersih, makanan sedap, harga berpatutan. Gunakan teknologi untuk maksimumkan keuntungan, tanpa ramai waiter. Makanan dan minuman terbaik yang dicuba adalah pelbagai jenis makanan roti canai.

Address:Jalan Siswa 8, Taman Siswa 2, 06000 Jitra, Kedah, Malaysia
Operation Time:Isnin-Rabu: 6:30 Pagi – 12:00 Petang, 5:00 Petang – 12:00 Pagi, Khamis: Tutup, Jumaat: 6:30 Pagi – 12:00 Petang, 5:00 Petang – 12:00 Pagi, Sabtu: 5:00 Petang – 12:00 Pagi, Ahad: 6:30 Pagi – 12:00 Petang, 5:00 Petang – 12:00 Pagi
Phone Number:+60134433102

Lokasi:


9. Restoran Tok Keramat Jitra

Restoran Tok Keramat Jitra
Restoran Tok Keramat Jitra

Restoran Tok Keramat Jitra, luas dan selesa. Pilihan makanan yang banyak. Makanan yang dicuba termasuk ikan keli goreng, ayam goreng, daging masak kicap, paru sambal, sayur keladi, siput sedut masak lemak, kari telur ikan, dan perut bakar cicah air asam. Harga RM 43 untuk makanan tersebut. Terdapat beberapa kelemahan seperti harga agak tinggi, rasa makanan biasa saja, service mengecewakan, dan banyak lalat. Tetapi, mereka memberikan banyak pujian untuk pilihan lauk, makanan sampingan, air, parking yang luas, pekerja yang mesra, dan kemudahan tandas. Terdapat juga macam-macam pilihan makanan, termasuk bakaq, goreng-goreng, shellout, sotong goreng tepung, ikan bakaq, daging bakaq, dan banyak lagi. Ada juga sambal belacan dan hidangan penutup seperti bubur kacang, bubur pulut hitam, bubur cha cha, dan tapai. Selain itu, terdapat kolam ikan di belakang restoran untuk menarik minat pelanggan. Kawasan makan juga besaq dengan banyak meja.

Address:Jalan Ilmu, 06000 Jitra, Kedah, Malaysia
Operation Time:Isnin-Selasa: 7:00 Pagi – 3:30 Petang, Rabu: 9:00 Pagi – 5:00 Petang, Khamis-Ahad: 7:00 Pagi – 3:30 Petang
Phone Number:+6049174988

Lokasi:


10. Kedai Roti Goyang world best

Kedai Roti Goyang world best
Kedai Roti Goyang world best

Kedai Roti Goyang menawarkan menu pilihan yang luar biasa! Anda wajib mencuba roti gula dadar lembut dan rasanya yang luar biasa. Dalam minuman, Teh Tarik Goyang yang hangat dan Teko Susu Panas yang lezat adalah pilihan terbaik. Jangan lupa untuk mencuba Coklat Cokelat dan Kopi Dinosaurus mereka yang terkenal. Pastikan anda menyempatkan diri untuk merasai Bikini Keju Roti Panggang dan Roti Bakar Cheese yang terkenal dihidangkan dengan krema lembut di atasnya!

Address:Pasar, Pekan Jitra 2, 06000 Jitra, Kedah, Malaysia
Operation Time:No operating hours available
Phone Number:None

Lokasi:


Avatar

firelessteam

Sebagai seorang penulis laman web berkaitan kafe, saya menggabungkan kecintaan peribadi terhadap kopi dan suasana santai kafe dengan kemahiran menulis saya. Dengan pengalaman langsung menikmati pelbagai jenis kopi dari pelbagai kafe, saya mampu mengeksplorasi nuansa unik setiap tempat dan menggambarkannya dengan terperinci dalam tulisan saya.