Sarapan Pagi di Masjid Tanah

firelessteam

Sarapan Pagi di Masjid Tanah
Sarapan Pagi di Masjid Tanah

Sarapan pagi di Masjid Tanah Malaysia memang wajib! Bukan sahaja sebagai satu rutin harian, tetapi juga satu pengalaman yang seronok. Dalam suasana santai di kampung, anda akan terasa seperti di rumah sendiri. Dengan aroma kopi yang wangi menggoda hidung, serta hidangan tradisional yang menggugah selera, apa lagi yang anda mahu? Masjid Tanah Malaysia mempunyai pelbagai makanan lezat, dari nasi lemak yang garing hingga roti canai yang lembut dan kari yang pedas. Anda boleh duduk bersama sahabat baru dan berbual panjang sambil menikmati hidangan pagi yang lazat. Jadi, jangan tinggalkan peluang untuk merasai sarapan pagi di Masjid Tanah Malaysia kerana pengalaman ini tidak terlupakan!

1. Kedai Makanan & Minuman SBB

Kedai Makanan & Minuman SBB
Kedai Makanan & Minuman SBB

Kedai Makanan & Minuman SBB terletak di sebelah kiri jalan jika anda menuju ke Pantai Tanjung Bidara dari bulatan Pengkalan Balak dan bersebelahan dengan Kem Terendak. Terdapat tempat letak kereta di hadapan kawasan kediaman dan chalet. Makanan utama di sini adalah Roti Canai dan hidangan sarapan ringkas seperti Mee Goreng, Nasi Lemak, Nasi Goreng dan pelbagai hidangan tambahan. Harga makanan dan minuman cukup berbaloi dengan kualiti dan kuantiti hidangan. Pembayaran hanya boleh dibuat dengan tunai. Satu lagi hidangan terbaik yang perlu dicuba ialah Roti Canai dengan Roti Telur Bawang. Rasa hidangannya sedap seperti kebanyakan tempat tetapi bentuk rotinya agak unik dan kreatif. Kami tidak memujuk-mujuk tetapi bagi yang sedap, kami akan rekemenkan kepada anda dengan bersemangat. Selain itu, mereka juga terkenal dengan hidangan kari kambing yang sangat sedap. Selalu kami dari dalam kawasan kem pergi Sarapan Pagi di Masjid Tanah bersama-sama. Jadi, jika anda mencari makanan yang sedap untuk dinikmati bersama rakan-rakan, Kedai Makanan & Minuman SBB adalah pilihan yang baik.

Address:78300 Masjid Tanah, Melaka, Malaysia
Operation Time:No operating hours available
Phone Number:None

Lokasi:


2. Miss Bedah Restaurant

Miss Bedah Restaurant
Miss Bedah Restaurant

Makanan terbaik Kedai Makan Cik Bedah adalah Mee Goreng Basah Daging. Makanan sedap dan pemandangan cantik di Kedai Legend. Kedai abang Jo memiliki makanan terbaik, pilih saja apa yang ingin dimakan dan selesai.

Address:Masjid Tanah, Melaka, Malaysia
Operation Time:Isnin: 4:30 Petang – 12:00 Pagi, Selasa-Rabu: 12:00 Pagi – 1:00 Petang, 4:30 Petang – 12:00 Pagi, Khamis: 12:00 Pagi – 1:00 Petang, Jumaat: 4:30 Petang – 12:00 Pagi, Sabtu-Ahad: 12:00 Pagi – 1:00 Petang, 4:30 Petang – 12:00 Pagi
Phone Number:None

Lokasi:


3. Warung Pak Daud Masjid Tanah

Warung Pak Daud Masjid Tanah
Warung Pak Daud Masjid Tanah

Warung Pak Daud, terletak di Kampung Londang sebelah Kolej Matrikulasi Melaka, menawarkan makanan dan minuman yang patut dicuba. Diantaranya adalah mee kari, ayam lebey, roti kari kambing, dan kambing lebey. Warung ini memberikan suasana kampung yang nyaman. Staf yang ramah dan cepat dalam mengambil pesanan, makcik cashier yang sopan, dan servis yang cepat. Textur roti canai yang gebu dan enak, dengan harga yang berbaloi. Kari kambingnya memiliki isi yang banyak dan enak, meskipun kuahnya sedikit cair. Gabungan kuah-kuah dengan roti canai sangat lezat. Karipap pusing rangup. Parkir di tepi jalan atau di kawasan rumah pun boleh. Ini adalah ulasan saya. Tahniah untuk Warung Pak Daud. Terima kasih.

Address:Masjid Kampung Londang, Jalan Londang / Tanjung Bidara, Kampung Solok Ayer Kelulut, 78300 Masjid Tanah, Melaka, Malaysia
Operation Time:Isnin-Selasa: 6:00 Pagi – 12:00 Petang, Rabu: Tutup, Khamis-Ahad: 6:00 Pagi – 12:00 Petang
Phone Number:+60165229322

Lokasi:


4. Kedai Sarapan Ani

Kedai Sarapan Ani
Kedai Sarapan Ani

Kedai Sarapan Ani adalah kedai Sarapan Pagi di Masjid Tanah yang menawarkan pelbagai makanan dan minuman yang sedap. Anda boleh mencuba roti canai, nasi lemak berlauk, mee, bihun, kue tiaw goreng, mee Kari, soto, bihun sup, dan kuih muih. Kedai ini terletak berdekatan dengan pantai dan hanya mengambil masa 5 minit berjalan kaki. Mereka menyediakan pelbagai lauk untuk nasi lemak dan juga goreng-goreng. Selain itu, mereka juga mempunyai pelbagai jenis kuih yang sedap. Meskipun makcik yang menjualnya mungkin kelihatan garang atau sombong kepada orang yang tidak biasa dengan orang Melaka, dia sebenarnya sangat ramah.

Address:78300 Masjid Tanah, Melaka, Malaysia
Operation Time:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 7:00 – 11:00 Pagi
Phone Number:+60126754937

Lokasi:


5. Medan Selera MPIG

Medan Selera MPIG
Medan Selera MPIG

Medan Selera MPIG adalah tempat yang menghidangkan pelbagai jenis makanan dan minuman yang enak. Pilihan terbaik untuk dicuba adalah nasi lemak, lontong, mee kari, mee stop, lemping kelapa, kuih muih, ikan bakar segar, seafood, mee goreng, nasi goreng, satay, coconut shake, kelapa muda, goreng pisang, rojak buah, dan keropok lekor. Lokasinya berdekatan dengan Pondok Polis Pengkalan Balak dan terletak di tepi pantai. Jom, mari kita ke sana untuk menikmati hidangan yang sedap.

Address:Taman Perindustrian Pengkalan Balak, 78300 Masjid Tanah, Melaka, Malaysia
Operation Time:Isnin-Selasa: 6:40 Pagi – 12:00 Petang, Rabu: Tutup, Khamis-Ahad: 6:40 Pagi – 12:00 Petang
Phone Number:None

Lokasi:


6. CIK SITI NASI LEMAK BERLAUK

CIK SITI NASI LEMAK BERLAUK
CIK SITI NASI LEMAK BERLAUK

CIK SITI NASI LEMAK BERLAUK
Makanan/minuman terbaik: Roti John, Teh Tarik, Ikan Bakar, Mee Goreng, Ayam Percik, Cendol, Air Sirap Limau, Satay, Rendang Daging, Pisang Goreng, ABC Special, Nasi Lemak Biasa

Address:Jalan Bidara Permai 13, Taman Perindustrian Masjid Tanah, 78300 Masjid Tanah, Melaka, Malaysia
Operation Time:Isnin: Tutup, Selasa-Sabtu: 7:00 – 10:30 Pagi, Ahad: Tutup
Phone Number:+60172350359

Lokasi:


7. sarapan pagi pengkalan balak (kRoL)

sarapan pagi pengkalan balak (kRoL)
sarapan pagi pengkalan balak (kRoL)

Di Pengkalan Balak, ada kedai makan yang sesuai untuk sarapan pagi. Nasi lemak mereka sangat sedap, dan nasi yang mereka gunakan sudah cukup menarik sendiri. Selain itu, roti canai yang mereka hidangkan juga lumayan dan kuah dhalnya sangat sedap dengan rasa yang sedikit manis. Kedai makan ini merupakan “hidden gem” kerana kedainya tidak terlalu ramai orang. Harganya juga berpatutan. Anda patut mencubanya!

Address:Gerai No. 4 Pekan Pengkalan Balak 2 Pengkalan Balak, 78300 Masjid Tanah, Melaka, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 7:00 Pagi – 12:00 Petang
Phone Number:+60176858318

Lokasi:


8. Gerai Kuih & Nasi Lemak @Pasar Masjid Tanah

Gerai Kuih & Nasi Lemak @Pasar Masjid Tanah
Gerai Kuih & Nasi Lemak @Pasar Masjid Tanah

Mee bandung, karipap, nasi lemak, teh tarik

Address:Taman Bandar Baru, 78300 Masjid Tanah, Melaka, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 7:00 Pagi – 12:00 Petang
Phone Number:None

Lokasi:


9. Port Sarapan Teh Tarik Buih-Buih Cinta Alinazmy

Port Sarapan Teh Tarik Buih-Buih Cinta Alinazmy
Port Sarapan Teh Tarik Buih-Buih Cinta Alinazmy

Port Sarapan Teh Tarik Buih-Buih Cinta Alinazmy menawarkan minuman teh tarik yang unik dengan buih-buih yang lembut. Untuk mencuba makanan atau minuman terbaik di sini, dapat mencuba srpn terbaik seperti Roti Canai dan Nasi Lemak.

Address:Jalan Wakaf Baru, 78300 Masjid Tanah, Melaka, Malaysia
Operation Time:No operating hours available
Phone Number:None

Lokasi:


Avatar

firelessteam

Sebagai seorang penulis laman web berkaitan kafe, saya menggabungkan kecintaan peribadi terhadap kopi dan suasana santai kafe dengan kemahiran menulis saya. Dengan pengalaman langsung menikmati pelbagai jenis kopi dari pelbagai kafe, saya mampu mengeksplorasi nuansa unik setiap tempat dan menggambarkannya dengan terperinci dalam tulisan saya.