Sarapan Pagi di Mersing

firelessteam

Sarapan Pagi di Mersing
Sarapan Pagi di Mersing

Hey there! Jom kita bercerita tentang sarapan pagi di Mersing, Malaysia. Mersing, sebuah bandar kecil yang terletak di negeri Johor, terkenal dengan pemandangan pantainya yang indah dan juga makanan yang lezat. Salah satu keistimewaan Mersing ialah hidangan sarapan pagi di Mersing yang menggoda selera. Awal pagi di Mersing dapat membawa anda menjelajah pelbagai kedai makan yang menawarkan pelbagai hidangan tradisional Melayu. Dari Nasi Lemak yang wangi hingga Lontong yang lembut, Mersing mempunyai segalanya! Jadi, sambil menikmati nasi dan lauk yang menyelerakan, anda juga boleh menikmati udara segar pantai dan pemandangan yang menakjubkan. Tak sabar nak terokai lagi? Ayuh, mari kita sertai mereka yang mencuba pengalaman Sarapan Pagi di Mersing penuh keseronokan di Mersing, Malaysia!

1. HRC Halim Roti Canai Tanjung

HRC Halim Roti Canai Tanjung
HRC Halim Roti Canai Tanjung

Roti canai lembut, mutabak, roti telur, roti sardine, dan murtabak daging adalah beberapa makanan yang terbaik untuk dicuba di HRC Halim Roti Canai Tanjung. Walaupun servis cepat dan staff friendly, rasa roti canai dibandingkan dengan yang biasa dimakan agak kurang. Namun, murtabak daging dikatakan sedap dengan isi yang banyak. Harga untuk mutabak adalah RM6, dan makanan dan minuman yang dipesan termasuk air panas berharga RM10. Rekomendasi lainnya adalah roti telur yang sedap dan roti sardine tanpa bau. Servis yang cepat dan makanan seperti roti canai dan murtabak yang sedap menjadikan HRC Halim Roti Canai Tanjung sebagai tempat terbaik untuk menikmati roti canai di Mersing.

</tbody>
Address:no 5, Jalan Dato Onn, Kampung Mersing Kanan, 86800 Mersing, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 8:00 Pagi – 1:00 Petang, 6:00 – 10:30 Petang
Phone Number:+601136973411

Lokasi:


2. Kedai makan Intan

Kedai makan Intan
Kedai makan Intan

Intan: Kedai makan terbaik, harga murah dan berpatutan. Nasi lemak, nasi dagang, beraneka lauk pauk, dan minuman. Juga ada masakan panas seperti ikan dari pasar berdekatan. Kedai Nasi Campur Biasa di tengah Mersing, sedap dan murah.

Address:Gerai MDMG, No 4, Jalan Dato Onn, Kampung Mersing Kanan, 86800 Mersing, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Sabtu: 7:30 Pagi – 4:00 Petang, Ahad: Tutup
Phone Number:+60177789170

Lokasi:


3. Cik Tik Corner Lontong Darat ViralMersing

Cik Tik Corner Lontong Darat ViralMersing
Cik Tik Corner Lontong Darat ViralMersing

Lontong Darat Viral Mersing adalah makanan yang boleh dicuba. Soto dan airnya kecewa, tetapi sambal dan lontong darat sedap. Layanan cepat dan lokasi strategik. Menu lain termasuk roti canai. Keadaan bersih dan selesa.

Address:1589, Jalan Sri Pantai, Kampung Paya Tinggal, 86800 Mersing, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Khamis: 7:00 Pagi – 12:30 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 7:00 Pagi – 12:30 Petang
Phone Number:+60137914180

Lokasi:


4. Kedai Makan Siti

Kedai Makan Siti
Kedai Makan Siti

Kedai Makan Siti adalah kedai makan yang terkenal dengan pelbagai menu kampung yang sedap-sedap dan murah. Antara makanan atau minuman terbaik yang harus dicuba adalah nasi lemak, ayam goreng, mee goreng, sup tulang, dan teh tarik. Pelanggan hanya perlu datang dan nikmati makanan sedap ini di kedai Siti dengan harga yang berpatutan. Kedai ini sentiasa ramai dengan orang kerana kepuasan pelanggan yang puas hati dengan makanannya yang sedap dan harga yang berpatutan. ⭐⭐⭐⭐⭐

Address:Jalan Mohd Aris, Kampung Bahagia, 86800 Mersing, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin: 7:30 Pagi – 3:30 Pagi, Selasa-Ahad: 7:30 Pagi – 3:30 Petang
Phone Number:+60197378933

Lokasi:


5. Mersing Nasi Dagang

Mersing Nasi Dagang
Mersing Nasi Dagang

“Tersedia nasi dagang enak di Mersing. Kuah lezat dan rasanya sangat kaya. Pelayanan sangat baik dan banyak pilihan Sarapan Pagi di Mersing. Silakan tingkatkan metode pembayaran Anda. Akan datang lagi. Rekomendasi: Nasi dagang yang lezat. Sedikit terlambat karena banyak yang memesan untuk dibawa pulang. Anda juga dapat mengambil nasi sendiri. Kuih juga tersedia dalam banyak pilihan. Tempat parkir mudah ditemukan dan tersedia banyak kursi.”

Address:Kampung Mersing Kanan, 86800 Mersing, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Rabu: 8:00 Pagi – 1:00 Petang, Khamis: Tutup, Jumaat-Ahad: 8:00 Pagi – 1:00 Petang
Phone Number:None

Lokasi:


6. Nasi Dagang Mak Yah Mersing

Nasi Dagang Mak Yah Mersing
Nasi Dagang Mak Yah Mersing

Nasi Dagang Mak Yah Mersing jual makanan terbaik dan minuman yang patut dicuba. Gerai dia berada di lorong antara pasar awam dan food court, di tepi jalan. Kalau nak merasa roti canai yang lembut dan garing, boleh order di situ. Harganya berpatutan. Nasi dagang dia juga sedap, dengan kuah asing dan ikan rebus yang dibungkus menggunakan daun pisang. Kuahnya pekat dan sedap. Gerai dia biasanya habis cepat kalau hari kerja, jadi elok datang awal atau pada hari Sabtu. Gerai dia terletak di samping food court dan pasar Mersing. Kawasan sekeliling gerai ini masih bersih walaupun dia berada di jalanan.

Address:Tapak majlis gerai no 1 pasar awam, Kampung Bahagia, 86800 Mersing, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Khamis: 7:30 Pagi – 12:00 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 7:30 Pagi – 12:00 Petang
Phone Number:+60177146041

Lokasi:


7. Nasi Dagang Warung Kak Ju

Nasi Dagang Warung Kak Ju
Nasi Dagang Warung Kak Ju

Nasi dagang Warung Kak Ju: nasi dagang ikan, pelayan muka ketat, tunggu lama, sedap, rasa kena dengan selera, tempat parking luas, tepi jalan seberang pantai, servis agak slow kalau ramai orang, relevan untuk menunggu, nasi dagang terbaik di Mersing, guna khidmat FoodPanda dan GrabFood, pengusaha dan runner yang bagus untuk penggemar kek premium.

Address:Jalan Makam, Kampung Tanjung Genting, 86800 Mersing, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin: 7:00 Pagi – 2:00 Petang, Selasa: Tutup, Rabu-Khamis: 7:00 Pagi – 2:00 Petang, Jumaat: 7:00 Pagi – 1:00 Petang, Sabtu-Ahad: 7:00 Pagi – 2:00 Petang
Phone Number:+60127254042

Lokasi:


8. Gerai Sarapan Kak Sinah

Gerai Sarapan Kak Sinah
Gerai Sarapan Kak Sinah

Gerai Sarapan Kak Sinah mempunyai pelbagai pilihan sarapan yang enak dan berpatutan. Ada banyak makanan dan minuman yang boleh dicuba. Antara yang terbaik ialah roti bakar, nasi lemak, mee goreng, teh tarik dan kuih-muih tradisional. Semua makanan ini memang sedap dan harga sangat berpatutan. Kami sangat mengesyorkan Gerai Sarapan Kak Sinah kepada semua.

Address:Jalan Utama, Taman Wawasan, 86800 Mersing, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 6:30 – 11:30 Pagi
Phone Number:+60127350272

Lokasi:


9. Kedai Sarapan Sri Lalang

Kedai Sarapan Sri Lalang
Kedai Sarapan Sri Lalang

Kedai Sarapan Sri Lalang menawarkan lontong sotong yang tiada tandingan di tempat lain. Nasi lemak dan roti canai juga menjadi pilihan yang popular. Pelanggan perlu bersabar kerana kadang-kadang waktu menunggu untuk roti canai agak lama kerana ramainya pelanggan. Waktu terbaik untuk pergi ke kedai ini adalah pada hari Isnin pukul 9 pagi. Keadaan ini memuaskan dan patut dicuba.

Address:Kampung Seri Lalang, 86800 Mersing, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 7:00 – 11:00 Pagi
Phone Number:None

Lokasi:


Avatar

firelessteam

Sebagai seorang penulis laman web berkaitan kafe, saya menggabungkan kecintaan peribadi terhadap kopi dan suasana santai kafe dengan kemahiran menulis saya. Dengan pengalaman langsung menikmati pelbagai jenis kopi dari pelbagai kafe, saya mampu mengeksplorasi nuansa unik setiap tempat dan menggambarkannya dengan terperinci dalam tulisan saya.