Makan Tengahari Di Segamat

firelessteam

Makan Tengahari Di Segamat
Makan Tengahari Di Segamat

Selamat datang ke Segamat, Malaysia! Syurga makanan di negeri ini menanti untuk memanjakan lidah anda. Dalam artikel kali ini, kita akan membawa anda dalam petualangan makan tengahari di Segamat yang tidak akan terlupakan. Dengan pelbagai hidangan yang menggoda selera, dari nasi hasil tempatan yang lazat hingga hidangan tradisional yang mengejutkan rasa, pasti akan ada sesuatu yang memuaskan kerenah makan anda. Bersiaplah untuk terlelap dalam kebahagiaan rasa dan kepuasan perut yang mereka tawarkan. Tidak kira anda seorang pengembara atau penduduk tempatan, makan tengahari di Segamat mencerminkan kemakmuran dan keanekaragaman budaya makanan Malaysia. Jadi, bersiaplah untuk memuaskan keperluan makanan anda dan merasai kelazatan Segamat Malaysia!

1. Nasi Lemak Lobster Segamat

Nasi Lemak Lobster Segamat
Nasi Lemak Lobster Segamat

Nasi Lemak Lobster Segamat: mantap, berpatutan, sedap, berbaloi. Variety seafood, sambal sedap. Makanan terbaik: nasi lemak USA, udang sotong ayam, ketam, lobster. Tepung spicy utk kanak2. Staff ramah. Tutup setiap Selasa. Dicuba!

Address:12f, Off, Jalan Durian, 85000 Segamat, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin: 6:30 – 11:30 Petang, Selasa: Tutup, Rabu-Jumaat: 6:30 Petang – 12:00 Pagi, Sabtu: 6:30 – 11:30 Petang, Ahad: 6:30 Petang – 12:00 Pagi
Phone Number:+60127673482

Location Map


2. Kedai Makan Depan Masjid Kg Jawa Segamat

Kedai Makan Depan Masjid Kg Jawa Segamat
Kedai Makan Depan Masjid Kg Jawa Segamat

Kedai Makan Depan Masjid Kg Jawa Segamat menawarkan makanan dan minuman yang sedap dan mempunyai citarasa yang istimewa. Antara makanan yang boleh dicuba ialah Soto, Lontong, Mee Kari, Lontong Darat, dan Nasi Ayam. Semua makanan ini disediakan dengan rasa yang lazat dan pasti memuaskan. Bagi mereka yang suka mencuba makanan yang unik dan enak, saya akan mengesyorkan mencuba Lontong Darat yang dihidangkan dengan daging yang lezat. Kedai ini juga menyediakan pelbagai menu seperti Lontong biasa, Soto, Nasi Lemak, Begedil, dan Mee Goreng. Makanan di sini mempunyai resepi Jawa yang menjadikannya begitu sedap dan mantap. Jadi, jangan lupa mencuba Lontong Darat Daging yang memang mengancam!

Address:85000 Segamat, Johor, Malaysia
Operation Time:No operating hours available
Phone Number:+60149386514

Location Map


3. Makan Tengahari Di Segamat In Warong Myra Ariana

Warong Myra Ariana
Warong Myra Ariana

Warong Myra Ariana adalah tempat yang tak boleh dilepaskan jika anda mencari makanan atau minuman yang terbaik untuk dicuba. Selama 8 bulan tidak kesana, saya rindu rasanya. Terutama dengan layanan daripada budak perempuan yang selalu melayan saya. Saya berasa seolah-olah dia adalah anak saya sendiri. Sebelum Raya, saya berniat untuk memberi duit raya tetapi kerana tidak berpuasa, saya tidak dapat pergi lagi.

Khususnya, steamboat di sini amat sedap. Saya cadangkan untuk mencuba yang tomyam dahulu dan pada masa akan datang, boleh mencuba yang sup pula. Semua makanan di sini sungguh lazat dan harganya juga berpatutan. Sungguh terbaik!

Malam ini, saya mencuba nasi goreng kampung yang sangat pedas. Memang sangat pedas, bro! Ini benar-benar sedap! 👍

Address:52, Jalan Putra 2/23, Bandar Putra, 85000 Segamat, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Jumaat: 7:00 – 11:00 Petang, Sabtu: Buka 24 jAM, Ahad: 7:00 – 11:00 Petang
Phone Number:+60177687556

Location Map


4. Restoran Arshad

Restoran Arshad
Restoran Arshad

Restoran Arshad mempunyai satay, nasi lemak, dan sambal sotong lidi yang sedap. Makanan terbaik untuk dicuba adalah satay sotong, nasi lemak, dan chicken chop. Harga masih berpatutan dan tidak naik mengila seperti kedai makan lain.

Address:Jalan Kampung Genuang, Kampung Abdullah, 85000 Segamat, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin: 12:00 Pagi – 12:30 Petang, 4:30 Petang – 12:00 Pagi, Selasa-Ahad: 12:00 Pagi – 1:30 Petang, 4:30 Petang – 12:00 Pagi
Phone Number:+6079371990

Location Map


5. Restoran Menara Payung

Restoran Menara Payung
Restoran Menara Payung

Restoran Menara Payung adalah restoran yang sangat direkomendasikan. Makanan yang wajib dicoba adalah Yong Tau Fu, sangat sedap dan harganya murah. Bukan hanya orang Cina, semua orang suka makan di sini. Pengantaran juga sangat cepat, tidak sampai 10 minit. Makanan dan harga semuanya sangat baik. Satu-satunya masalah adalah french fries untuk stik eg lamb chop dan chicken chop sedikit keras dan rasanya seperti ikan. Harap dapat memperbaiki itu. Lamb dan chicken chopnya empuk dan enak. Portion untuk menu lain juga banyak. Tempatnya bersih, staff-nya banyak dan ramah. Tempat parkirnya juga mudah. Sungguh direkomendasikan.

Address:Jalan Laksamana, Kampung Abdullah, 85000 Segamat, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin: 12:00 Pagi – 12:30 Petang, 4:30 Petang – 12:00 Pagi, Selasa: 4:30 Petang – 12:00 Pagi, Rabu: Tutup, Khamis-Ahad: 4:30 Petang – 12:00 Pagi
Phone Number:+60127237481

Location Map


6. Restoran GP Asam Pedas

Restoran GP Asam Pedas
Restoran GP Asam Pedas

Restoran GP Asam Pedas menyediakan pelbagai menu makanan dan minuman yang sedap dan berkualiti. Satu hidangan yang harus dicuba adalah kulit lembu masak lemak yang istimewa. Restoran ini juga menawarkan banyak pilihan ulam dan sayur. Dengan harga yang berpatutan, para pelanggan boleh menikmati hidangan yang melimpah ruah. Meskipun makanan banyak, jangan lupa menjaga kebersihan pinggan. Walaupun begitu, para pekerja di restoran ini baik dan bagus dalam pelayanan. Mereka memastikan kepuasan pelanggan dengan hidangan yang sedap dan berbagai pilihan yang ada.

Address:No29 tingkat bawah, Jalan Genuang Perdana, taman genuang perdana, 85000 Segamat, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Khamis: 7:30 Pagi – 4:00 Petang, Jumaat-Sabtu: Tutup, Ahad: 7:30 Pagi – 4:00 Petang
Phone Number:+60177782247

Location Map


7. Kafe Ikhwan Segamat

Kafe Ikhwan Segamat
Kafe Ikhwan Segamat

Makanan dan minuman terbaik yang disarankan di Kafe Ikhwan Segamat adalah sarapan Halal berkat, masakan kampung dengan pilihan yang banyak, dan harga yang berpatutan. Kakak, mak, dan bapak saya juga suka makan di sini.

Address:85000 Segamat, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 7:00 Pagi – 10:00 Petang
Phone Number:+601161709194

Location Map


8. Warong Empire Segamat

Warong Empire Segamat
Warong Empire Segamat

Warong Empire Segamat merupakan tempat makan yang besar, cantik dan bersih. Harga berpatutan dan staffnya ramah. Mereka mengesyorkan ikan bakar sambal petai yang sedap dan berbaloi. Selain itu, terdapat air buah gelas besar dan nasi makan sampai kenyang secara percuma. Terdapat live band dan geng buskers untuk menghiburkan anda. Anda juga boleh berkaraoke di sini. Parking terhad.

Address:No 4, Kedai MDSU Simpang, Lebuhraya Segamat – Kuantan, 85000 Segamat District, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 5:30 – 11:00 Petang
Phone Number:+60177174936

Location Map


9. RZ Restoran

RZ Restoran
RZ Restoran

RZ Restoran paling best dengan makanan yang sedap-sedap dan service yang laju. Makanan yang perlu dicuba termasuk masakan Udang Galah dan pelbagai lauk pauk. Owner yang friendly dan mesra dengan semua pelanggan walaupun sibuk. Service yang sangat laju walaupun ketika peak hours. Akan datang lagi!

Address:NO. 34, Jalan Utama 2/3, Taman Utama, 85000 Segamat, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin: 8:00 Pagi – 3:30 Petang, Selasa: Tutup, Rabu-Ahad: 8:00 Pagi – 3:30 Petang
Phone Number:+60197350735

Location Map


10. SELERA NASI BERINGIN SEGAMAT

SELERA NASI BERINGIN SEGAMAT
SELERA NASI BERINGIN SEGAMAT

Selera Nasi Beringin Segamat adalah destinasi makanan terbaik dalam bandar ini. Terdapat banyak makanan dan minuman yang patut dicuba di sini. Harganya berpatutan dan yang paling penting, sedap! Kedai ini juga menawarkan banyak pilihan lauk pauk dan tempatnya bersih serta cantik. Pengalaman di sini akan membangkitkan sedikit nostalgia dengan barang-barang di kedai ini. Jika anda mencari makanan Melayu asli yang terbaik, inilah tempatnya. Harganya berpatutan dan meskipun anda sengkek, anda tidak akan merasa mahal. (30 patah perkataan)

Address:22 & 24, Jln Utama 2/7, Taman Utama, 85000 Segamat District, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 8:30 Pagi – 4:30 Petang
Phone Number:+60126046365

Location Map


Avatar

firelessteam

Sebagai seorang penulis laman web berkaitan kafe, saya menggabungkan kecintaan peribadi terhadap kopi dan suasana santai kafe dengan kemahiran menulis saya. Dengan pengalaman langsung menikmati pelbagai jenis kopi dari pelbagai kafe, saya mampu mengeksplorasi nuansa unik setiap tempat dan menggambarkannya dengan terperinci dalam tulisan saya.