Sarapan Pagi di Kota Tinggi

firelessteam

Sarapan Pagi di Kota Tinggi
Sarapan Pagi di Kota Tinggi

Pagi yang cerah dan segar di Kuala Lumpur, Sarapan Pagi di Kota Tinggi Malaysia yang tak pernah tidur. Di tengah kesibukan dan keadaan yang semarak, mencari sarapan pagi menjadi aktiviti yang mengasyikkan. Dari restoran kopitiam hingga gerai makanan jalanan, pelbagai hidangan lazat menanti mereka yang memulakan hari dengan perut kenyang.

Di celah-celah jalan sempit di kota tinggi ini, wangi kari laksa dan roti canai yang terkenal menebarkan pesona. Kedai teh tarik yang padat dengan orang tempatan menyerlahkan budaya bersantap pagi yang bersemangat. Bagi yang lebih suka mencicipi hidangan tradisional, nasi lemak dengan sambal pedas dan telur separuh masak adalah pilihan yang tepat.

Jadi, jangan lepaskan peluang untuk menjamu selera di sarapan pagi di kota tinggi Malaysia ini. Nikmati hidangan lazat dan rasai kehangatan Mesra Kopitiam atau hirup secawan teh tarik yang penuh bergula di sini. Satu pengalaman yang tidak boleh dilepaskan!

1. Warung santai simpang tiga

Warung santai simpang tiga
Warung santai simpang tiga

Warung Santai Simpang Tiga menyajikan makanan dan minuman yang enak. Menu terbaik termasuk nasi goreng, mee goreng, ayam goreng, ikan bakar, tomyam, sup ayam, teh tarik, kopi tarik, air kelapa, dan jus buah-buahan segar. Anda harus mencuba semua makanan dan minuman ini ketika mengunjungi warung ini. Selamat menikmati santaiii!

Address:Jalan Lukut, Kampung Sepak, 81900 Kota Tinggi, Johor, Malaysia
Operation Time:No operating hours available
Phone Number:None

Location Map


2. Warung Roti Canai Noor/Nun

Warung Roti Canai Noor/Nun
Warung Roti Canai Noor/Nun

Warung Roti Canai Noor/Nun menyajikan hidangan lezat dan minuman yang patut dicuba. Sarapan di sini sangat beragam dengan pilihan menu yang banyak. Layanan mereka mesra dan cepat, dan suasana kampungnya tenang. Sayangnya, roti canai sudah habis. Tetapi, tetap disarankan untuk singgah dan mencoba hidangan lainnya.

Address:Kampung Batu Empat, 81900 Kota Tinggi, Johor, Malaysia
Operation Time:No operating hours available
Phone Number:None

Location Map


3. Kafe Ikhwan Kota Tinggi

Kafe Ikhwan Kota Tinggi
Kafe Ikhwan Kota Tinggi

Kafe Ikhwan Kota Tinggi memiliki banyak pilihan makanan dan minuman yang sedap. Untuk breakfast, Anda bisa mencoba roti canai yang hanya RM1.00. Rasanya enak dan suasana kedai ini juga selesa. Selain itu, kafe ini juga menawarkan banyak variasi makanan yang sedap. Jika bosan dengan nasi, Anda bisa mencoba Spaghetti carbonara yang ada di sini. Anda bisa datang kembali untuk makan di sini.

Address:No. 42A, Jalan Niaga 14, Pusat Perdagangan Kota Tinggi, 81900 Kota Tinggi, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Selasa: 7:30 Pagi – 10:00 Petang, Rabu: 7:30 Pagi – 8:00 Petang, Khamis-Ahad: 7:30 Pagi – 10:00 Petang
Phone Number:+60103344975

Location Map


4. Mee Rebus Mak Long (Tepi Sungai)

Mee Rebus Mak Long (Tepi Sungai)
Mee Rebus Mak Long (Tepi Sungai)

Makanan minuman terbaik untuk dicuba di Mee Rebus Mak Long (Tepi Sungai) adalah mee rebus dengan sambal, mee bandung, nasi ayam, dan teh tarik. Mee rebusnya tawar sedikit tetapi enak dengan sambal yang lebih pedas. Servisnya pantas dengan makanan sampai dalam waktu kurang dari 5 minit. Mee rebusnya padu dan lebih sedap dengan sambal nasi lemak. Mee bandung dan nasi ayam juga enak tetapi belum mencapai tahap terbaik bagi saya. Teh tariknya sedap dan mempunyai warna yang menarik dengan keorenan sedikit.

Address:Kampung Tembioh, 81900 Kota Tinggi, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 8:00 Pagi – 12:00 Petang
Phone Number:None

Location Map


5. Warong Lempeng Kg .makam

Warong Lempeng Kg .makam
Warong Lempeng Kg .makam

Warong Lempeng Kg. Makam menyajikan makanan lempeng yang enak dan cocok untuk dinikmati dengan lauk-pauk. Di sini, Anda harus mencoba menu sarapan dengan lempeng. Ada berbagai pilihan sambal dan kuah yang lezat, meskipun harga per porsi cukup bervariasi dan sedikit membingungkan. Tetapi yang penting, rasanya lezat dan membuat kenyang. Namun, pelayanan penyedia air kurang profesional. Tempat parkir terbatas dan sedikit berantakan di tepi jalan, jadi Anda perlu menyesuaikan diri. Secara keseluruhan, makanan di sini sangat enak! Anda harus mencoba. Sekali gigit saja sudah cukup untuk kenyang. Sambal-sambalnya memiliki rasa yang hebat dan pilihan yang banyak.

Address:Kampung Makam, 81900 Kota Tinggi, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin: 6:00 Pagi – 3:00 Pagi, Selasa-Rabu: 6:00 Pagi – 3:00 Petang, Khamis: Tutup, Jumaat-Ahad: 6:00 Pagi – 3:00 Petang
Phone Number:+601121623007

Location Map


6. Kak Midah

Kak Midah
Kak Midah

Kedai ini menawarkan makanan yang sedap seperti tauhu sumbat, dan terdapat pelbagai jenis lauk pauk. Makanan yang disajikan di sini sangat beragam dan boleh dibeli untuk dibawa pulang. Pengunjung biasanya datang ke sini untuk sarapan pagi dan sangat menyukai makanan di sini.

Address:No 5 gerai seri selera batu, 24, Jalan Johor, 81900 Kota Tinggi, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin: 6:00 Pagi – 4:30 Petang, Selasa: Tutup, Rabu-Ahad: 6:00 Pagi – 4:00 Petang
Phone Number:+601117717767

Location Map


7. Gerai Bukit Kerajaan Rokiah Bin Hassan

Gerai Bukit Kerajaan Rokiah Bin Hassan
Gerai Bukit Kerajaan Rokiah Bin Hassan

Gerai Bukit Kerajaan Rokiah Bin Hassan menawarkan makanan dan minuman yang lazat dalam peranti 30 patah perkataan. Anda boleh mencuba lontong kering dan teh tarik yang merupakan hidangan terbaik di sini. Portionnya cukup besar sehingga boleh membuat anda kenyang sepanjang hari. Perkhidmatan mereka sangat pantas dan rasa makanannya juga baik. Rendang daging yang lembut dan tidak terlalu pedas adalah salah satu hidangan yang disyorkan. Walau bagaimanapun, harga untuk teh tarik dan lontong kering agak mahal iaitu sebanyak rm8. Gerai ini mudah dijumpai dan sangat sesuai untuk mencuba lontong, nasi lemak dan mee rebus yang sedap pada waktu sarapan. Di sini, anda akan mendapat pengalaman yang memuaskan.

Address:Bandar Kota Tinggi, 81900 Kota Tinggi, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Jumaat: 7:30 Pagi – 1:00 Petang, Sabtu: Tutup, Ahad: 7:30 Pagi – 1:00 Petang
Phone Number:None

Location Map


8. WARONG SATE PAGI

WARONG SATE PAGI
WARONG SATE PAGI

Warong Sate Pagi is the perfect spot in Kota Tinggi for an early morning feast. Their menu offers a variety of delicious dishes to choose from. One dish worth trying is their flavorful Mee Rebus. Their sate is also highly recommended, as it is incredibly tender and tasty. Additionally, they provide complimentary porridge and refreshing pudina’s tea. If you’re in search of a delightful breakfast experience, this place comes highly recommended.

Address:No 2b, Gerai Muafakat, Jalan Sungai Siput, Bandar Kota Tinggi, 81900 Kota Tinggi, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Khamis: Tutup, Jumaat: 7:30 Pagi – 12:30 Petang, Sabtu: 8:00 Pagi – 12:30 Petang, Ahad: Tutup
Phone Number:+60177188233

Location Map


Avatar

firelessteam

Sebagai seorang penulis laman web berkaitan kafe, saya menggabungkan kecintaan peribadi terhadap kopi dan suasana santai kafe dengan kemahiran menulis saya. Dengan pengalaman langsung menikmati pelbagai jenis kopi dari pelbagai kafe, saya mampu mengeksplorasi nuansa unik setiap tempat dan menggambarkannya dengan terperinci dalam tulisan saya.