Sarapan Pagi di Kuching

firelessteam

Sarapan Pagi di Kuching
Sarapan Pagi di Kuching

Mari kita ke Kuching, Malaysia, di mana anda akan menikmati sarapan pagi yang lazat dan memuaskan. Kuching, juga dikenali sebagai ‘Kota Kucing’, terkenal dengan kepelbagaian hidangan tradisional Melayu, Cina, dan India. Memulakan hari dengan sarapan pagi yang memenuhi keperluan anda adalah penting, dan di Kuching, pilihan anda tidak terhad. Dari bubur lambuk lezat hingga nasi lemak yang menggoda, pelbagai hidangan tradisional menanti untuk menjamu selera anda. Jangan lupa mencuba roti canai yang lembut dengan kuah kari pedas yang menggoda serta dimsum segar yang mencair di mulut. Sarapan pagi di Kuching Malaysia akan memastikan anda memulakan hari dengan tenaga dan kepuasan yang mencurah-curah.

1. Peanuts Anchovies Nasi Lemak – Jalan Tun Jugah

Peanuts Anchovies Nasi Lemak - Jalan Tun Jugah
Peanuts Anchovies Nasi Lemak – Jalan Tun Jugah

Peanuts Anchovies Nasi Lemak di Jalan Tun Jugah adalah tempat yang cantik dan menarik, tetapi perkhidmatan mereka agak lambat. Makanan yang terbaik untuk dicuba adalah roti-roti mereka yang sedap. Anda boleh memesan di kaunter dan makanan akan dihantar ke meja anda. Portion makanan dan harganya memuaskan. Walau bagaimanapun, jika anda datang awal pagi untuk nasi lemak, kemungkinan besar mereka akan habis. Kopi mereka agak masam, tetapi makanan yang lain sangat sedap. Jika anda ke Kuching, boleh mencuba lagi di sini.

Address:Ground Floor Lot 429 Sublot 9, Jalan Tun Jugah, 93350 Kuching, Sarawak, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 8:00 Pagi – 6:00 Petang
Phone Number:None

Location Map


2. Warong Nusantara jalan bukit mata Kuching

Warong Nusantara jalan bukit mata Kuching
Warong Nusantara jalan bukit mata Kuching

Warong Nusantara di Jalan Bukit Mata, Kuching, menghidangkan roti telur padat dan makanan-minuman terbaik. Table service agak lambat, harga normal, konsep kedai menarik tapi lighting kurang memadai. Makanan overall sedap.

Address:Warong Nusantara, Jalan Bukit Mata Kuching, 93725 Kuching, Sarawak, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 5:00 Pagi – 12:00 Pagi
Phone Number:+6082550835

Location Map


3. Hi-Bread Kopitiam Petanak

Hi-Bread Kopitiam Petanak
Hi-Bread Kopitiam Petanak

Hi-Bread Kopitiam Petanak adalah tempat yang sangat disyorkan untuk mencuba sarapan pagi ala Englishmen yang lazat. Makanan dan minuman di sini sangat sedap dan berpatutan harga. Servis yang pantas juga. Jangan lepaskan peluang untuk mencuba hidangan barat mereka terutamanya hidangan roti.

Address:148, Section 80, Jln Rumbia, 93100 Kuching, Sarawak, Malaysia
Operation Time:Isnin-Jumaat: 5:45 Pagi – 4:30 Petang, Sabtu: 5:45 Pagi – 2:15 Petang, Ahad: 5:45 Pagi – 12:00 Petang
Phone Number:+60168837011

Location Map


4. Mom’s Laksa Kopitiam

Mom's Laksa Kopitiam
Mom’s Laksa Kopitiam

Mom’s Laksa Kopitiam, makanan terbaik: Mi kolok marveles, sate, laksa Sarawak special. Perlu berhati-hati dengan lauk tambahan terutamanya telur masin RM5 potong dua! Kecewa dengan perkhidmatan. Pesanan lambat, minuman salah, pelayan lambat, cashier lambat. Perkhidmatan perlu ditambahbaik. Saya cuba mee kolok, terbaik!

Address:Ground Floor, Ave Astana, SL-2, Jalan Astana, Petra Jaya, 93050 Kuching, Sarawak, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 5:00 Pagi – 4:30 Petang
Phone Number:+60198128587

Location Map


5. Serapi Corner

Serapi Corner
Serapi Corner

Serapi Corner adalah tempat yang baik untuk mencuba makanan tempatan yang sedap seperti Nasi Ayam Penyet dan Nasi Campur. Walaupun ayamnya mungkin tidak begitu berkualiti, makanan lain seperti Laksa Sarawak dan Mee Kolok Daging sangat sedap. Nasi Goreng Ikan Masin dan Nasi Goreng Kerabu mungkin perlu diperbaiki sedikit. Kedai ini juga menerima pembayaran tunai dan QR code. Tempatnya bersih dan suasana yang menyenangkan dengan udara berhawa dingin di dalam kedai. Terdapat banyak jenis lauk dan makanan sarawak yang disediakan.

Address:Lot 2051,No 231,Blok 283, Rich Commercial Centre, KNLD, Lorong Liu Shan Bang, &, Pekan Batu 7, Kota Sentosa, 93250 Kuching, Sarawak, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 7:00 Pagi – 10:00 Petang
Phone Number:+601110684225

Location Map


6. Warong Makan Makan, Sarapan Pagi di Kuching

Warong Makan Makan
Warong Makan Makan

Warong Makan Makan menawarkan hidangan cepat dan berbaloi. Pilihan makanan dan minuman terbaik termasuk nasi ayam, sate, dan nasi bawal goreng. Namun, elakkan duduk berhampiran bahagian luar kerana ada aktiviti merokok dan vape. Tempat duduk mungkin sedikit sempit, tetapi harga ikan hangus adalah RM18, jadi tidak begitu berbaloi.

Address:Jln Haji Taha, 93050 Kuching, Sarawak, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 7:00 Pagi – 12:30 Pagi
Phone Number:None

Location Map


7. Kopi O Corner

Kopi O Corner
Kopi O Corner

Kopi O’ Corner adalah restoran yang sangat popular dengan pelanggan yang ramai. Mereka menawarkan pelbagai jenis makanan dan minuman yang memuaskan. Makanan atau minuman terbaik untuk dicuba ialah paratha roll, ns campur, mee kolok, laksa Sarawak, milo ais, dan kopi c special. Walaupun tempat parking terhad, suasana lepak di restoran ini sangat sesuai terutama pada waktu malam. Harganya juga berpatutan dengan jumlah yang ditunjukkan dalam gambar sebanyak RM35. Restoran ini juga mempunyai perkhidmatan yang pantas dalam membersihkan meja.

Address:No. 139B, Bangunan MARA, Jalan Satok, 93400 Kuching, Sarawak, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 7:00 Pagi – 12:00 Pagi
Phone Number:+6082244432

Location Map


8. Kak Bedah Cafe

Kak Bedah Cafe
Kak Bedah Cafe

Kak Bedah Cafe mempunyai Kuey Tiaw Goreng, Mee Kolok, Nasi Goreng Ayam dan Air Teh Ais Special yang sedap. Harga berpatutan dan sangat disyorkan. Jangan lupa mencuba Mee Kolok, serta menyesal jika tidak mengorder saiz besar. Bagi pengalaman yang lebih baik, disarankan untuk makan bersama rakan dan menikmati dengan cara mencicah dalam sup dan sambal. Silakan mencuba!

Address:Ground Floor Lot 2344, Block 10, Jalan Tun Ahmad Zaidi Adruce, Bormill Commercial Centre, 93400 Kuching, Sarawak, Malaysia
Operation Time:Isnin-Sabtu: 7:30 Pagi – 4:45 Petang, Ahad: Tutup
Phone Number:+60146910715

Location Map


9. Makanan sedap

Makanan sedap
Makanan sedap

1. Nasi lemak
2. Roti canai
3. Satay
4. Laksa
5. Char kway teow
6. Mee goreng
7. Ayam goreng
8. Rendang
9. Sate ayam
10. Mee rebus
11. Nasi goreng
12. Murtabak
13. Sup tulang
14. Rojak
15. Cendol
16. Teh tarik
17. Asam pedas
18. Itik panggang
19. Sambal udang
20. Kari ayam
21. Mee kari
22. Apam balik
23. Bubur lambuk
24. Soto ayam
25. Mee hoon sup
26. Sambal sotong
27. Ayam percik
28. Ikan bakar
29. Mee bandung
30. Rendang daging

Address:3, Jln Kampung Gersik, Kampung Boyan, 93050 Kuching, Sarawak, Malaysia
Operation Time:No operating hours available
Phone Number:None

Location Map


Avatar

firelessteam

Sebagai seorang penulis laman web berkaitan kafe, saya menggabungkan kecintaan peribadi terhadap kopi dan suasana santai kafe dengan kemahiran menulis saya. Dengan pengalaman langsung menikmati pelbagai jenis kopi dari pelbagai kafe, saya mampu mengeksplorasi nuansa unik setiap tempat dan menggambarkannya dengan terperinci dalam tulisan saya.