Sarapan Pagi Di Senggarang

firelessteam

Sarapan Pagi Di Senggarang
Sarapan Pagi Di Senggarang

Pagi-pagi buta Sarapan Pagi Di Senggarang, Malaysia, memang tak sah kalau tak mula dengan sarapan pagi yang memanjakan selera. Menjejakan kaki ke sini, anda akan disambut dengan pelbagai hidangan yang menggugah selera dan membawa kenangan manis. Nikmati kuah laksa panas yang pedas sedap, ataupun roti bakar berlapis kaya yang meleleh di dalam mulut. Jika anda lebih suka hidangan tradisional, nasi lemak dengan lauk-pauknya tentu akan memuaskan keinginan anda. Tak ketinggalan juga teh tarik yang dihidangkan dengan penuh kemahiran dan gaya khas Malaysia. Jadi, jangan lepaskan peluang untuk menikmati serentak kelezatan sarapan pagi di Senggarang, Malaysia yang pasti akan memulakan hari anda dengan penuh keriangan.

1. Tok Benz Kopitiam, Sarapan Pagi Di Senggarang

Tok Benz Kopitiam
Tok Benz Kopitiam

Tok Benz Kopitiam terkenal dengan makanan dan minuman sedap serta suasana kampung yang memikat. Kedai ini sentiasa penuh dengan pelanggan yang memberi ulasan positif. Terdapat banyak pilihan makanan yang mudah untuk ditempah dengan cara menandakan pada kertas pesanan. Walaupun ramai pelanggan datang awal pagi, masih terdapat meja kosong. Harga makanan di sini juga berpatutan. Sarapan di sini sudah dicuba dua kali dan sangat direkomendasikan. Makanan yang sedap termasuklah ayam goreng dan paru yang betul-betul renyah. Pelayanan di sini juga cepat.

Address:JALAN BAHAGIA, Jalan Kampung Bukit Batu Laut, 83200 Senggarang, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin: Tutup, Selasa-Khamis: 7:30 Pagi – 1:00 Petang, Jumaat: 7:00 Pagi – 1:00 Petang, Sabtu-Ahad: 7:30 Pagi – 1:00 Petang
Phone Number:+60194654655

Location Map


2. Medan Selera Senggarang

Medan Selera Senggarang
Medan Selera Senggarang

Medan Selera Senggarang menawarkan Soto Mabless yang enak dengan sambal kicap. Tapai ubi di sini murah dan kedai roti canai terbaik dengan servis cepat dan harga murah. Jangan lupa cuba lontong telor yang sedap.

Address:Jalan Abu Bakar, Kampung Baharu, 83200 Senggarang, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 7:30 Pagi – 6:00 Petang
Phone Number:None

Location Map


3. Warung wak samat dan wak nani

Warung wak samat dan wak nani
Warung wak samat dan wak nani

Warung Wak Samat dan Wak Nani adalah warung yang popular. Mereka menyajikan makanan dan minuman yang lazat. Antara makanan terbaik untuk dicuba di sana adalah nasi lemak dan roti canai. Selain itu, mereka juga menyediakan pelbagai pilihan kuih yang menggiurkan. Warung Wak Samat dan Wak Nani hanya buka waktu sarapan sahaja. Lokasinya di Parit Simpan, Senggarang. Tempat ini sangat dikenali dan takkan terlupakan. Dalam hal kedai Wak Samad pula, Warung Wak Nani juga merupakan tempat yang wajar untuk dilawati. Dengan makanan dan minuman sedap yang disajikan di sana, pasti takkan mengecewakan.

Address:Jln Kampung Seri Molek, 83200 Senggarang, Johor, Malaysia
Operation Time:No operating hours available
Phone Number:None

Location Map


4. Selera Di Hati

Selera Di Hati
Selera Di Hati

Pilihan makanan terbaik untuk dicuba adalah nasi lemak, roti canai, ayam goreng, mee goreng, satay, soto, nasi goreng, sup tulang, rojak, laksa, cendol, teh tarik, kopi, air kelapa, teh ais, kuih-muih tradisional, ABC, pisang goreng, somtam, ais kacang, popia, tauhu bakar, nasi kerabu, tomyam, kari, perut ikan, ikan bakar, burger, ayam penyet, pisang lemak, dan bubur lambuk. Tempat lepak yang boleh dicuba adalah gerai tepi jalan, kedai mamak, gerai makanan jalanan, dan restoran melayu.

Address:Jalan Kampung Parit Hylam, 83200 Senggarang, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin: 5:00 Petang – 12:00 Pagi, Selasa-Sabtu: 12:00 Pagi – 12:00 Petang, 5:00 Petang – 12:00 Pagi, Ahad: 12:00 Pagi – 12:00 Petang
Phone Number:+60177193347

Location Map


5. SINAR FAJAR SURIA SARAPAN PAGI

SINAR FAJAR SURIA SARAPAN PAGI
SINAR FAJAR SURIA SARAPAN PAGI

Dalam 30 patah perkataan:
– NASI LEMAK AYAM KICAP, sarapan pagi disyorkan, harga berpatutan, sedap dan murah.

Address:5, 83100 Rengit, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Sabtu: 5:00 – 10:30 Pagi, Ahad: Tutup
Phone Number:+60197390685

Location Map


6. Warung Asam Pedas Bukit Batu

 Warung Asam Pedas Bukit Batu
Warung Asam Pedas Bukit Batu

Warung Asam Pedas Bukit Batu menawarkan makanan dan minuman terbaik untuk dicuba. Makanannya sangat sedap dan berbaloi dengan harga yang ditawarkan. Selain itu, pemandangan di Warung Asam Pedas Bukit Batu juga sangat cantik. Pasti anda akan datang lagi ke Batu Pahat. Ketam dan udang di sini bertaraf dunia. Sesat pun tak apa, pemilik kedai sanggup naik motosikal untuk membantu guide sampai ke kedainya.

Makanan di sini sangat sedap dan padu! Ikan yang digunakan adalah ikan segar dari laut, bukan dari sangkar. Apabila anda ke sini, pastikan anda mencuba kepala sembilang. Sambil menikmati hidangan, anda juga dapat menikmati pemandangan indah sambil ditiup angin laut. Suasana di sini benar-benar unik dan susah untuk dicari di tempat lain.

Address:Jalan Kampung Parit Terus, 83200 Senggarang, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Khamis: 8:00 Pagi – 3:30 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 8:00 Pagi – 3:30 Petang
Phone Number:+60197147547

Location Map


7. Kedai Makan Zali

Kedai Makan Zali
Kedai Makan Zali

Makanan dan minuman terbaik yang boleh dicuba di Kedai Makan Zali adalah pelbagai masakan goreng, roti canai dan sarapan pagi. Makanan-makanan tersebut sangat sedap dan berbaloi dengan harga di kedai ini. Kedai Makan Zali terletak di warung tepi jalan besar Batu 13 1/2, Senggarang.

Address:Unnamed Road, 83200 Senggarang, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin: 6:30 – 11:00 Petang, Selasa: Tutup, Rabu-Ahad: 6:30 Pagi – 11:00 Petang
Phone Number:None

Location Map


Avatar

firelessteam

Sebagai seorang penulis laman web berkaitan kafe, saya menggabungkan kecintaan peribadi terhadap kopi dan suasana santai kafe dengan kemahiran menulis saya. Dengan pengalaman langsung menikmati pelbagai jenis kopi dari pelbagai kafe, saya mampu mengeksplorasi nuansa unik setiap tempat dan menggambarkannya dengan terperinci dalam tulisan saya.