Sarapan Pagi di Kuala Pilah

firelessteam

Sarapan Pagi di Kuala Pilah
Sarapan Pagi di Kuala Pilah

Hai korang! Kalau korang pernah melawat Kuala Pilah, korang mesti tahu yang di situ ada banyak makanan sedap, terutama untuk Sarapan Pagi di Kuala Pilah! Dalam artikel ni, kita akan bercerita pasal pengalaman sarapan pagi di Kuala Pilah, Malaysia. Jom kita terjah makanan-makanan yang memang takkan korang lupa! Bukan sahaja nasi lemak yang ada sambal pedas melekit, tetapi juga roti canai gebu dengan kuah kari yang sangat sedap. Jangan lupa sertai kita dalam perjalanan mencari restoran-restoran terkenal yang menyediakan Sarapan Pagi di Kuala Pilah yang memang terbaik di Kuala Pilah! Jom lah kita bersiap-siap untuk mengalami pengalaman gastronomi yang memang takkan korang lupa.

1. Kedai Kopi

Kedai Kopi
Kedai Kopi

Kedai Kopi ini mempunyai air kopi ais kaw yang sedap serta roti bakar kayu arang saiz kecil yang popular. Untuk kepuasan maksimum, disarankan untuk memesan 2 set sekali. Jangan datang terlalu lewat, mungkin tinggal nasi lemak sahaja selepas jam 10:30 pagi. Kopitiam ini sangat disukai oleh semua kaum, tempatnya juga dikenali sebagai “Satu Malaysia” kerana pelanggannya terdiri daripada pelbagai kaum.

Address:131A, N3, Taman Pilah Jaya, 72000 Kuala Pilah, Negeri Sembilan, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 6:00 Pagi – 2:30 Petang
Phone Number:None

Lokasi:


2. Lomang Apak

Lomang Apak
Lomang Apak

Lomang Apak adalah tempat yang disyorkan untuk mencuba makanan atau minuman terbaik. Antara hidangan yang disarankan adalah jangek masak lomak, terung pipit meletup dalam mulut, dan maman yang sedap tanpa pahit. Tempat ini sangat disukai kerana makanan yang sedap dan cukup memuaskan. Namun, ada beberapa ulasan negatif mengenai masak lemak jangek yang berlendir dan tidak sedap, serta kuah yang tidak sedap dan nasik yang lembik. Harga makanan juga dikatakan agak mahal dan ada kes masuknya lalat dalam lauk. Tempat duduk juga terhad. Walaupun begitu, masih banyak pilihan untuk masak lemak dan makanan di sini memang sedap dengan harga yang berpatutan. Walaupun ada kekurangan, pengunjung puas hati dan akan mengulanginya jika lewat di kawasan ini.

Address:41, Jalan Wira 9, 72000 Kuala Pilah, Negeri Sembilan, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 7:00 Pagi – 7:00 Petang
Phone Number:+601117878522

Lokasi:


3. Kak Lang D’Rimba

Kak Lang D'Rimba
Kak Lang D’Rimba

Kak Lang D’Rimba adalah sebuah kedai makanan atau restoran yang terletak bersebelahan dengan RISDA Kuala Pilah. Di sini, terdapat pelbagai jenis makanan dan minuman yang boleh dicuba. Rasa makanan sangat baik, servis yang diberikan juga terbaik, tempatnya sangat selesa dan bersih.

Antara makanan yang direkaikan dengan baik di sini ialah masakan lomak cili api nogori kono, itik salai dan lauk pauk beraneka jenis. Kedai ini sangat bersih dengan banyak tempat duduk yang disediakan, jadi sesuai untuk buat birthday party. Harganya berpatutan dan selari dengan kualiti masakan yang disajikan. Jadi, Kak Lang D’Rimba adalah tempat yang terbaik untuk mencuba makanan atau minuman yang lazat.

Address:Kampung Kuala Dioh, 72000 Kuala Pilah, Negeri Sembilan, Malaysia
Operation Time:Isnin-Jumaat: 6:00 Pagi – 5:00 Petang, Sabtu-Ahad: Tutup
Phone Number:+60136282692

Lokasi:


4. Pak Abu Corner

Pak Abu Corner
Pak Abu Corner

Kuey tiaw goreng, roti canai, dan kuih muih adalah beberapa makanan dan minuman yang terbaik untuk dicuba di Pak Abu Corner. Roti canai yang disediakan di sini sangat sedap dan menjadi kegemaran banyak orang.

Address:Kampung Batu Temensu Seberang, 72000 Kuala Pilah, Negeri Sembilan, Malaysia
Operation Time:No operating hours available
Phone Number:None

Lokasi:


5. Warung @ Laman Nurani

Warung @ Laman Nurani
Warung @ Laman Nurani

Warung @ Laman Nurani mempunyai hidangan yang terbaik untuk dicuba. Mee bandung, kopi abah dan kopi susu merupakan pilihan yang sedap. Mee bandung special dan mee udang juga antara hidangan yang terbaik. Warung ini hanya buka pada hari Sabtu dan Ahad kerana pemiliknya tinggal di KL.

Address:No. 19, Kampung Sungai Gunung Dua Besar, 72000 Kuala Pilah, Negeri Sembilan, Malaysia
Operation Time:Isnin-Selasa: Tutup, Rabu-Ahad: 7:30 Pagi – 2:00 Petang
Phone Number:+60196366653

Lokasi:


6. Warung Kak Zai Nasi Lomak Klasik

Warung Kak Zai Nasi Lomak Klasik
Warung Kak Zai Nasi Lomak Klasik

Warung Kak Zai Nasi Lomak Klasik, bersebelahan Petron. Makanan terbaik untuk cuba adalah Nasi Lemak, Meehoon, Mee, Teh Halia, dan kuih. Perlu perbaiki cara ambil order, pengurusan lemah, dan lambat dalam melayan pelanggan. Pekerja banyak tapi tidak efisien. Meskipun begitu, pekerja sopan. Nasi lemak sedap, tetapi pengurusan perlu diperbaiki. Pelanggan tidak puas dan tidak mungkin datang lagi. Sila perbaiki untuk meningkatkan layanan. Sarapan banyak pilihan, bihun sup kicap padu, nasi lemak sambal padu.

Address:KM 1 1/2, JLN BESAR, 72000 Kuala Pilah, Negeri Sembilan MELANG, 72000 Kuala Pilah, Negeri Sembilan, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 6:30 Pagi – 1:00 Petang
Phone Number:+60182289498

Lokasi:


7. Kedai Makan Omak Den Sri Pilah

Kedai Makan Omak Den Sri Pilah
Kedai Makan Omak Den Sri Pilah

Kedai Makan Omak Den Sri Pilah, Sarapan Pagi di Kuala Pilah yang sedap murah. Sambal Petai nasik lemak padu. Menu pagi: Nasi Lemak, MeeHoon, Nasi Goreng, Kuey Tiew, kuih muih, pulut. Telur mata omega terkejut. Gulai ayam + nasi putih sodap. Karipap + nasilomak sambal sotong terangkat. Nescafe ais ngam ngam tokak.

Address:N24, Senaling, 72000, Negeri Sembilan, Malaysia
Operation Time:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 8:00 Pagi – 2:00 Petang
Phone Number:+60172111856

Lokasi:


8. Kayu Ara Corner

Kayu Ara Corner
Kayu Ara Corner

Di Kuala Lipis terdapat kedai sarapan pagi yang menawarkan roti canai sarang burung dan roti canai kari kambing yang sangat sedap. Walaupun tempatnya adalah gerai sarapan tepi jalan, tetapi suasana di sana sangat santai. Anda harus mencuba roti canai kari kambing yang luar biasa ini.

Address:51, Kampung Tanjung Ipoh, 72000 Kuala Pilah, Negeri Sembilan, Malaysia
Operation Time:Isnin: 6:30 Pagi – 12:00 Petang, Selasa-Ahad: 6:30 – 11:30 Pagi
Phone Number:+60108444266

Lokasi:


9. Sarapan Pagi Roti Canai dan Nasi Lemak

Sarapan Pagi Roti Canai dan Nasi Lemak
Sarapan Pagi Roti Canai dan Nasi Lemak

Dicadangkan mencuba roti canai garing, nasi lemak bilis, nasi lemak sotong, lontong dan pelbagai jenis kuih tempatan. Walaupun tiada sijil halal atau tahap kebersihan tertulis, kedai tersebut beroperasi seawal 6 pagi hingga 11 pagi. Makanan tempatan yang menjadi kegemaran orang ramai harus dicuba. Harganya murah! Kebersihan diberikan skor 7/10. Sayangnya, kedai tersebut tidak beroperasi pada waktu malam.

Address:Taman Pilah Jaya, 72000 Kuala Pilah, Negeri Sembilan, Malaysia
Operation Time:Isnin-Sabtu: Tutup, Ahad: 6:00 Pagi – 10:00 Petang
Phone Number:None

Lokasi:


10. Sarapan Pagi Kak Peah

Sarapan Pagi Kak Peah
Sarapan Pagi Kak Peah

Sarapan Pagi Kak Peah menawarkan berbagai aneka kuih muih dan sarapan pagi yang lezat, dengan pelayanan yang ramah dan senyuman. Salah satu hidangan yang disarankan adalah Sambal nasik lemak yang sedap dan pedas. Kedai ini biasanya ramai, tetapi proses layanan cepat. Tempat ini juga mudah dijangkau dan terdapat ruang meletak kereta di tepi jalan. Harga makanan di sini juga berpatutan. Terima kasih kepada kedai Sarapan Pagi Kak Peah kerana selalu menyediakan hidangan Rendang Ayam yang sedap dimakan dengan Nasi Lemak. Rendang Ayam ini adalah salah satu menu favorit saya. 😊☺️

Address:129, Jalan Melang, Kampung Gemuroh, 72000 Kuala Pilah, Negeri Sembilan, Malaysia
Operation Time:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 6:30 – 11:00 Pagi
Phone Number:+60196131400

Lokasi:


Avatar

firelessteam

Sebagai seorang penulis laman web berkaitan kafe, saya menggabungkan kecintaan peribadi terhadap kopi dan suasana santai kafe dengan kemahiran menulis saya. Dengan pengalaman langsung menikmati pelbagai jenis kopi dari pelbagai kafe, saya mampu mengeksplorasi nuansa unik setiap tempat dan menggambarkannya dengan terperinci dalam tulisan saya.