Sarapan Pagi Di Johor Bahru

firelessteam

Sarapan Pagi Di Johor Bahru
Sarapan Pagi Di Johor Bahru

Hey, apa khabar semua? Hari ini kita nak bercerita tentang sarapan pagi di Johor Bahru, Malaysia. Siapa yang tak suka makanan sedap tau! Johor Bahru terkenal dengan pelbagai hidangan lazat yang menjadi kegemaran ramai orang. Nak makan mee rebus, nasi dagang, roti canai, atau nasi lemak? Semua ada! Kalau korang suka makanan pedas, jangan lepaskan peluang untuk mencuba laksa Johor yang terkenal dengan kuah lemak dan sedap. Tak kira pagi ataupun tengah hari, di Johor Bahru memang tak kehabisan pilihan sarapan yang sedap. So, jom kita terjah Johor Bahru untuk mencari sarapan yang memang rasa!

1. GERAI MAN TEBAR (IJAM)

GERAI MAN TEBAR (IJAM)
GERAI MAN TEBAR (IJAM)

Gerai Man Tebar (IJAM) adalah gerai makanan yang tersembunyi di Kampung Melayu yang sangat berbaloi untuk dikunjungi. Makanan atau minuman terbaik yang perlu dicuba di sini adalah roti canai dan nasi lemak. Untuk roti canai, disarankan datang awal pada hujung minggu untuk mendapatkan sajian yang cepat. Jangan lupa untuk mencuba roti bulat mereka, anda boleh pesan dua keping untuk kepuasan. Untuk sarapan, gerai ini menyediakan banyak pilihan seperti roti canai, nasi lemak dan kuih2 yang boleh diulang banyak kali. Rata-rata pelanggan memujinya sebagai hidden gem dengan nasi lemak dan roti canai yang sedap dan cepat habis. Jadi, jika anda mencari sarapan yang sedap, jangan lupa kunjungi Gerai Man Tebar (IJAM).

Address:8, Jalan Aman, Kampung Melayu Majidee, 81100 Johor Bahru, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin: 6:00 – 11:00 Pagi, Selasa: Tutup, Rabu-Ahad: 6:00 – 11:00 Pagi
Phone Number:+60127952669

Location Map


2. Warong KUIH PAGI

Warong KUIH PAGI
Warong KUIH PAGI

Nasi, Lemak, Goreng, Ambang, Kampit, Berlauk, Jawa. Harga murah, rasanya sedap, peniaganya peramah, pelbagai jenis kuih tradisional, makanan dia best, sngat sedap!

Address:Jalan Kurniawan, Kampung Kurnia, 80250 Johor Bahru, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 6:00 – 10:00 Pagi
Phone Number:None

Location Map


3. Warung Wan Chu Sarapan Pagi Tengahari

Warung Wan Chu Sarapan Pagi Tengahari
Warung Wan Chu Sarapan Pagi Tengahari

Warung Wan Chu menyajikan makanan dan minuman terbaik dalam suasana sarapan pagi dan tengahari. Makanan yang direkomendasikan adalah roti sarang burung yang sangat sedap. Meskipun demikian, pengalaman pelanggan di sini kurang memuaskan. Pelayanan yang buruk membuat pelanggan merasa kesal karena anaknya sering kotor saat makan dan pekerja tidak memperhatikan dengan baik. Meskipun demikian, pelanggan tetap berusaha untuk membereskan kekacauan yang ditimbulkan.

Address:Larkin, Larkin Jaya, 80350 Larkin, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin: 6:00 Pagi – 4:00 Petang, Selasa-Rabu: Tutup, Khamis-Ahad: 6:00 Pagi – 4:00 Petang
Phone Number:None

Location Map


4. Aneka Sarapan Pagi Wak Don

Aneka Sarapan Pagi Wak Don
Aneka Sarapan Pagi Wak Don

Restoran Sarapan Pagi Wak Don adalah tempat terbaik untuk mencuba pelbagai menu sarapan pagi dan kuih-muih. Antaranya termasuk soto nasi, roti canai telur yang sedap. Harganya juga sangat berpatutan. Tukang buat air, Afiq adalah yang terbaik dan membuat air yang sedap. Restoran ini juga menggunakan sistem nombor pesanan yang memudahkan pelanggan.

Restoran Sarapan Pagi Wak Don terletak berdekatan dengan Hospital HSI dan surau, menjadikannya lokasi yang strategik. Pemilik dan staf restoran ini sangat mesra dan ramah. Restoran ini sangat direkomendasikan untuk sarapan pagi ala kampung. Terdapat pelbagai menu yang boleh dipilih. Jangan lupa untuk mencuba lontong kuah di gerai brader seberang kaunter, semua makanan di sini sedap dan mantap! Pengurusan restoran ini cekap dan teratur. Persekitaran restoran juga dijaga bersih dan mesra.

Address:Jalan Mutiara Emas 2/1, Taman Mount Austin, 81100 Johor Bahru, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Jumaat: 7:00 Pagi – 12:00 Petang, Sabtu-Ahad: Tutup
Phone Number:+60107164045

Location Map


5. Sarapan Lontong Kering Sedap

Sarapan Lontong Kering Sedap
Sarapan Lontong Kering Sedap

Sarapan Lontong Kering Sedap sesuai dicuba! Pada 6.30 pagi, cubalah nasi lemak, roti jala, lontong, mee/mee hoo goreng, nasi goreng. Kuih muih harga marhaen 3-4pcs, RM1.00.

Address:Jalan Sri Perkasa 1/1, Taman Tampoi Utama, 81200 Johor Bahru, Johor, Malaysia
Operation Time:No operating hours available
Phone Number:None

Location Map


6. Warung Man Janggur Aneka Sarapan Pagi

Warung Man Janggur Aneka Sarapan Pagi
Warung Man Janggur Aneka Sarapan Pagi

Warung Man Janggur menawarkan sarapan pagi yang enak dan bervariasi. Antara makanan dan minuman terbaik yang patut dicuba adalah nasi lemak, roti canai, nasi dagang, mee goreng, teh tarik, dan kopi ais.

Address:Jalan Bakawali 76, Taman Johor Jaya, 81100 Johor Bahru, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 8:00 Pagi – 6:00 Petang
Phone Number:None

Location Map


Avatar

firelessteam

Sebagai seorang penulis laman web berkaitan kafe, saya menggabungkan kecintaan peribadi terhadap kopi dan suasana santai kafe dengan kemahiran menulis saya. Dengan pengalaman langsung menikmati pelbagai jenis kopi dari pelbagai kafe, saya mampu mengeksplorasi nuansa unik setiap tempat dan menggambarkannya dengan terperinci dalam tulisan saya.