Sarapan Pagi Di Gombak

firelessteam

Sarapan pagi di Gombak
Sarapan pagi di Gombak

Sarapan pagi di Gombak Malaysia memang menyeronokkan. Gombak, sebuah daerah di Selangor yang dikelilingi oleh keindahan alam semula jadi, menawarkan pelbagai pilihan hidangan yang lezat dan menyegarkan untuk memulakan hari anda dengan baik. Dengan pelbagai kedai makanan dan restoran yang terdapat di sekitar Gombak, anda pasti akan dimanjakan dengan hidangan lazat yang memikat selera dari pelbagai kultur dan tradisi. Dari hidangan klasik seperti nasi lemak yang lezat dan roti canai yang gebu, hingga hidangan makanan segera yang moden dan inovatif, ada sesuatu untuk semua orang di sini. Jadi, apa tunggu lagi? Cuba sarapan pagi di Gombak Malaysia untuk pengalaman yang tidak akan anda lupakan!

1. Kedai Pagi Lontong & Roti Bikers Man

Kedai Pagi Lontong & Roti Bikers Man
Kedai Pagi Lontong & Roti Bikers Man

Kedai Pagi Lontong & Roti Bikers Man menyajikan makanan dan minuman yang patut dicuba. Nasi lemak lauk paru enak, sementara ayam goreng kering. Lontong Indonesian style sedap, walaupun rupanya kurang. Jika ditambah dengan keropok indo dan kuah taucu, lontong akan lebih sedap. Harga RM54 untuk 6 hidangan dan 4 minuman. Suasana kedai agak suram, tapi tuan kedai mesra dan sopan. Roti canai dan lontong sedap, sementara nasi lemak belum dicuba lagi. Lontong menggunakan nasi impit bungkus daun pisang.

Address:18, Jalan Batu Muda 2, Taman Batu Muda, 68100 Batu Caves, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 8:00 Pagi – 1:00 Petang
Phone Number:None

Location Map


2. Char Koay Teow Yeop, Sarapan pagi di Gombak

Char Koay Teow Yeop
Char Koay Teow Yeop

Char Koay Teow Yeop adalah hidangan utama yang sedap dan boleh dinikmati basah atau kering. Selain itu, menu ini turut disertai dengan sajian tambahan seperti ayam panggang golek yang sangat disarankan. Jika beruntung, mungkin Emak Mertua Yeop juga akan menyediakan Nasi Dagang yang sedap. Sekarang, Yeop juga menyediakan Ayam Bakar yang enak dan lazat. Namun, untuk mendapatkannya, anda perlu booking ayam itu malam sebelumnya. Ayam Bakar ini sangat sedap dan sudah dua kali saya mencobanya.

Address:Jalan Muhibbah, Taman Sri Gombak, 68100 Batu Caves, Selangor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 8:00 Pagi – 10:00 Petang
Phone Number:+60126620994

Location Map


3. Warung Puteri Taman Sri Gombak

Warung Puteri Taman Sri Gombak
Warung Puteri Taman Sri Gombak

Warung Puteri di Taman Sri Gombak menawarkan hidangan seperti oda colek cucur, udang sotong, kerang, dan teh ais madu yang padu. Namun, terdapat masalah dengan perkhidmatan jualan keropok lekor yang tiada stok dan tidak dihantar walaupun telah ditempah. Pengalaman tidak menyenangkan ini menyebabkan pelanggan memutuskan untuk tidak lagi ke kedai tersebut. Harga makanan di Warung Puteri boleh diterima Untuk Sarapan pagi di Gombak, tetapi sistem cashier perlu diperbaiki kerana agak lambat. Antara hidangan yang disyorkan termasuklah nasi kakwok dengan ayam goreng kunyit, gulai yang sedap, dan sambal yang sedikit pedas dan masam. Tempat letak kereta di hadapan kedai adalah mudah tetapi memerlukan bayaran pada hari biasa. Pihak berkuasa sentiasa berada dalam kawasan tersebut.

Address:No 73, Jalan SG 3/10, Taman Sri Gombak, 68100 Batu Caves, Selangor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 7:00 Pagi – 7:00 Petang
Phone Number:+60139100600

Location Map


4. Kedai Nasi 33 Gombak

Kedai Nasi 33 Gombak
Kedai Nasi 33 Gombak

Kedai Nasi 33 Gombak menawarkan makanan dan minuman yang sedap untuk dicuba. Antara hidangan terbaik adalah nasi kak wok, sambal belacan yang kick, gulai yang rasa pure masakan Kelantan, dan kuah yang sedap. Jangan lupa pesan ayam lebih jika ingin menikmati hidangan secara biasa. Kedai Nasi 33 Gombak adalah pilihan tepat jika anda ingin makan nasi ala kak wok yang sedap dan padu untuk Sarapan pagi di Gombak.

Address:15, Jalan PPS 2, Taman Selasih Fasa II, 68100 Batu Caves, Selangor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Khamis: 10:00 Pagi – 6:00 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 10:00 Pagi – 6:00 Petang
Phone Number:+60162486469

Location Map


5. Nasi Lemak Beratuq!

Nasi Lemak Beratuq!
Nasi Lemak Beratuq!

Nasi Lemak Beratuq is the best! Try their delicious nasi lemak, addictive sambal power, and tasty side dishes like Char Kue Tiaw and Roti Canai. Despite some inconsistency in the sambal’s taste, it’s still enjoyable.

Address:61, Jalan SG 3/10, Taman Sri Gombak, 68100 Batu Caves, Selangor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 8:00 Pagi – 12:00 Petang
Phone Number:None

Location Map


6. The Lepaq Gombak Cafe

The Lepaq Gombak Cafe
The Lepaq Gombak Cafe

Lepaq Gombak Cafe menawarkan sarapan pagi yang menjamah, terutamanya ala Johor dengan harga berpatutan di tepi jalan. Roti kacang pol direkomendasikan oleh penduduk Johor, dengan layanan cepat dan rasanya enak. Terdapat banyak pilihan makanan yang sedap, dengan pesanan lempeng dan sambal yang disarankan.

Address:Jln 2/10, Taman Koperasi Polis, 68100 Batu Caves, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
Operation Time:Isnin: Tutup, Selasa-Jumaat: 7:30 – 11:00 Pagi, 7:30 – 11:00 Petang, Sabtu-Ahad: 7:30 – 11:00 Pagi
Phone Number:None

Location Map


7. Nasi Lemak Ujang Corner Bandar Baru Selayang

Nasi Lemak Ujang Corner Bandar Baru Selayang
Nasi Lemak Ujang Corner Bandar Baru Selayang

Nasi Lemak Ujang Corner, Bandar Baru Selayang, menyajikan nasi lemak yang sedap dan lemaknya tidak terlalu berlebihan. Tetapi, sambalnya agak kuat berbau belacan. Tetapi boleh dicuba. Juga, terdapat ayam crispy yang enak. Terdapat banyak pilihan menu lain seperti mee kolok yang juga sedap dan dagingnya lembut. Harganya juga berpatutan. Hanya perlu pandai cari tempat letak kereta.

Address:26 & 28, Jalan 2/16, Dataran Templer, 68100 Batu Caves, Selangor, Malaysia
Operation Time:Isnin: 4:00 Petang – 12:00 Pagi, Selasa-Sabtu: 8:00 Pagi – 12:00 Pagi, Ahad: 8:00 Pagi – 3:00 Petang
Phone Number:+60173337791

Location Map


8. Roti Canai Wak Salleh

Roti Canai Wak Salleh
Roti Canai Wak Salleh

Roti Canai Wak Salleh sedap. Teh Ais bintang 5, macam Thai Ice Tea. Roti Sarang Burung onz, sedap. Nasi Lemak kureng, tak lembut sotong dan pedas. Tempat sarapan kegemaran. Roti canai konsisten rangup luar, lembut dalam. Ada banyak pilihan kuah. Air ais banyak, jimat. Sibuk pagi hujung minggu, kena tunggu. Boleh parking di taman perumahan atau belakang kedai. Kadang-kadang lambat bersihkan meja.

Update: Air ais tak boleh share dah. Roti Canai Sarang Burung dengan daging kisar sedap. Roti sarang burung onz, layer mampat, crunchy, buttery. Harga berpatutan. Meja tak banyak, parking susah. Kena alert bila nama dipanggil.

Address:18, Jalan Besar, Taman Selayang Baru, 68100 Batu Caves, Selangor, Malaysia
Operation Time:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 6:30 – 11:30 Pagi
Phone Number:None

Location Map


9. Gerai Singgah Santai Sri Gombak

Gerai Singgah Santai Sri Gombak
Gerai Singgah Santai Sri Gombak

Gerai Singgah Santai Sri Gombak: Nasi lemak, nasi kerabu, nasi dagang, nasi campoq. Lauk byk, servis bagus, bersih, kemas. Recommended: Nasi lemak ayam goreng.

Address:Jalan SG 1/8, Taman Sri Gombak, 68100 Batu Caves, Selangor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Khamis: 7:30 Pagi – 11:00 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 7:30 Pagi – 11:00 Petang
Phone Number:+60163556108

Location Map


10. Restoran Sri Bulan, Batu Caves

Restoran Sri Bulan, Batu Caves
Restoran Sri Bulan, Batu Caves

Restoran Sri Bulan di Batu Caves menawarkan makanan dan minuman yang sedap. Makanan yang direkomendasikan untuk dicoba ialah nasi kerabu, nasik telor mate gareng ayam rangup, dan leleh. Namun, jasa pelayanannya perlu ditingkatkan agar lebih baik. Semoga dapat memperbaiki perangai dengan pelanggan. Restoran ini terletak di Jalan Gombak.

Address:Taman Sri Batu Caves, 68100 Batu Caves, Selangor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 6:00 Pagi – 5:00 Petang
Phone Number:+601155557629

Location Map


Avatar

firelessteam

Sebagai seorang penulis laman web berkaitan kafe, saya menggabungkan kecintaan peribadi terhadap kopi dan suasana santai kafe dengan kemahiran menulis saya. Dengan pengalaman langsung menikmati pelbagai jenis kopi dari pelbagai kafe, saya mampu mengeksplorasi nuansa unik setiap tempat dan menggambarkannya dengan terperinci dalam tulisan saya.