Sarapan Pagi Di Jejawi

firelessteam

Sarapan Pagi Di Jejawi
Sarapan Pagi Di Jejawi

Sedap pagi-pagi, mari kita bercerita tentang sarapan pagi di Jejawi, Malaysia! Pagi yang cerah dengan udara segar, Jejawi adalah destinasi yang terkenal dengan hidangan sarapan paginya yang menggugah selera. Apakah anda tahu rahsianya? Di sinilah kedai-kedai makan yang popular berpusat di sekitar bandar kecil ini. Apabila anda melangkah masuk ke kedai sarapan pagi tersebut, wangi kopi segar dan hidangan sedap mengisi udara. Anda akan dimanjakan dengan pelbagai hidangan seperti nasi lemak, roti canai, dan mee goreng yang amat lazat. Jadi, dengan daya tahan yang kuat, datanglah ke Jejawi dan sertai mereka yang berbahagia disana untuk sarapan pagi yang mantap!

1. Kak Pah Nasi Kerabu Taman Hijrah

Kak Pah Nasi Kerabu Taman Hijrah
Kak Pah Nasi Kerabu Taman Hijrah

Kak Pah Nasi Kerabu Taman Hijrah adalah kedai makan yang terkenal dengan masakan nasi kerabunya yang sedap. Selain itu, nasi lemak dan ayam goreng mereka juga sangat lezat. Tempat ini diberi 4⭐ dalam hal kebersihan dan kecepatan pelayanan. Taukeynya sangat ramah dan berkhidmat dengan baik kepada pelanggan. Makanan yang disediakan panas dan segar. Air kopi ais juga direkomendasikan untuk dicoba. Harga makanan di kedai ini juga berpatutan. Tempat duduknya yang nyaman mendapat 4⭐. Kedai ini berada di halaman rumah, jadi tempat makan agak terhad. Namun, citarasa makanan pantai timur yang sedap sangat pantas untuk dicoba. Jaga-jaga bila berkunjung, jangan parkir di depan rumah orang lain. Keseluruhannya, Kak Pah Nasi Kerabu Taman Hijrah adalah tempat yang baik untuk menikmati hidangan nasi kerabu yang lezat. Permintaan untuk menyediakan kerutuk daging juga diberikan.

Address:01000 Kangar, Perlis, Malaysia
Operation Time:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 7:00 Pagi – 2:00 Petang
Phone Number:+60194159685

Location Map


2. Harirah Pulut Ayam (Sarapan pagi)

Harirah Pulut Ayam (Sarapan pagi)
Harirah Pulut Ayam (Sarapan pagi)

Harirah Pulut Ayam (Sarapan pagi) adalah gerai makanan yang nyaman dengan berbagai pilihan makanan. Salah satu makanan terbaik yang bisa dicoba adalah Nasi Komok dengan ayam goreng yang sedap dan menyelerakan. Harganya juga berpatutan, dan makanan di sini semuanya sedap. Mudah mendapatkan makanan sarapan di sini, bisa makan di tempat atau dibawa pulang.

Address:Taman Sentosa, 02000 Kuala Perlis, Perlis, Malaysia
Operation Time:No operating hours available
Phone Number:None

Location Map


3. Kedai Makan Ishak Daud, Sarapan Pagi Di Jejawi

Kedai Makan Ishak Daud
Kedai Makan Ishak Daud

Kedai Makan Ishak Daud merupakan kedai makan yang luas dan selesa dengan harga berpatutan. Sesuai untuk sarapan pagi dengan pilihan menu yang banyak. Namun, tidak banyak pilihan makanan yang disediakan. Sebelum ini, kedai ini terkenal dengan kari kepala ikan yang sedap dan murah. Namun, menu tersebut telah dihentikan. Setelah 3 tahun tidak ke sini, perubahan telah berlaku. Diharapkan kedai ini boleh menyediakan semula lauk kari kepala ikan. Kedainya okey dengan meja bawah pokok dan suasana terbuka. Memang best untuk makan sambil bersantai. Menu yang ada juga pelbagai, termasuk Rori Canai. Pekerjanya juga sangat ramah. Sarapan Pagi Di Jejawi

Address:Taman Budaya, 01000 Kangar, Perlis, Malaysia
Operation Time:Isnin: 7:00 Pagi – 6:00 Pagi, Selasa-Ahad: Tutup
Phone Number:None

Location Map


4. Restoran Pak Chot

Restoran Pak Chot
Restoran Pak Chot

Restoran Pak Chot – minuman dan makanan terbaik untuk dicuba: roti canai, teh O panas. Kedai malam yang kurang menyenangkan, order roti canai telur bawang tetapi dapat kulit telur sekali. Pembuat roti tidak menjaga kebersihan dan kualiti makanan. Service lembab, cashier hilang dan pilihan makanan yang banyak tetapi kedai tidak disyorkan. Sarapan Pagi Di Jejawi

Address:42-80, Persiaran Jubli Emas, Taman Sena Indah, 01000 Kangar, Perlis, Malaysia
Operation Time:Isnin-Sabtu: 8:00 Pagi – 11:00 Petang, Ahad: Tutup
Phone Number:None

Location Map


5. Kedai Makan Bersebelahan Petron Jejawi

Kedai Makan Bersebelahan Petron Jejawi
Kedai Makan Bersebelahan Petron Jejawi

Kedai makan bersebelahan Petron Jejawi yang harga makanannya sangat murah serta mempunyai makanan dan minuman terbaik untuk dicuba. Rasa masakannya seperti masakan orang-orang tua yang sangat sedap. Kedai ini buka pada pukul 8 pagi untuk sarapan dan pada waktu makan tengah hari, pelanggan agak ramai terutamanya bila ada pelajar-pelajar Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) datang makan di sini. Kedai ini juga dikenali dengan rasa makanan yang x berubah sejak tahun 2013 dan owner-nya yang sangat ramah. Beberapa menu kampung yang sedap dan berbaloi juga menjadi kegemaran pelanggan. Salah satu menu favorit adalah air asam perut yang biasanya cepat habis. Makanan di sini memang sangat murah.

Address:Jalan Taman Jejawi Utara, Kampung Behor Pisang, 01000 Kangar, Perlis, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 7:30 Pagi – 3:00 Petang
Phone Number:None

Location Map


6. WARUNG ADZHAS

WARUNG ADZHAS
WARUNG ADZHAS

Warung Adzhas menawarkan makanan dan minuman yang memuaskan hati. Bihun Sup Daging Tempatan dan Nasi Lemak Kuning dengan Sambal Bilis adalah menu utama yang sedap. Memang sedap, tetapi pilihan makanan yang ada terhad.

Address:Kampung Jejawi, 01000 Kangar, Perlis, Malaysia
Operation Time:Isnin-Jumaat: 7:00 Pagi – 6:30 Petang, Sabtu-Ahad: Tutup
Phone Number:+60134884683

Location Map


7. Al-Sagoff Corner (Air Halia Asli)

Al-Sagoff Corner (Air Halia Asli)
Al-Sagoff Corner (Air Halia Asli)

Al-Sagoff Corner (Air Halia Asli) di Perlis adalah satu tempat yang lengkap untuk sarapan. Terdapat pelbagai hidangan sarapan Malaysia yang popular seperti nasi kandar, mee kari, nasi dagang, roti canai, otak-otak, dan nasi lemak. Minuman-minuman di sini juga enak. Walaupun tempat ini sering penuh sesak, tetapi masih terdapat tempat kosong. Harga makanan di sini juga berpatutan. Mantan penjual cucur udang di sini telah bersara. Tempat ini adalah seperti food court, perolehkan meja terlebih dahulu lalu kita boleh pergi membeli makanan sementara salah seorang dari kita menunggu. Saya cadangkan untuk mencuba “mi sup utara” yang sedap dengan daging yang banyak. Nasi dagang ikan juga menyenangkan dengan ikan yang segar. Tempat ini adalah pilihan yang baik untuk sarapan kerana menyediakan banyak pilihan. Terdapat pelbagai gerai yang menjual pelbagai makanan kecil. Saya amat menyukai nasi lemak ayam rempah dan koew teow di sini. Cucur udang di sini juga enak. Walaupun saya tidak sempat mencuba semua hidangan, saya pasti semuanya enak. Untuk minuman, teh halia dan kopi di sini enak. Perlu diingat tempat ini mungkin sangat sesak.

Address:Persiaran Jubli Emas, Kampung Jejawi, 01000 Kangar, Perlis, Malaysia
Operation Time:Isnin-Selasa: 7:00 Pagi – 12:00 Petang, Rabu: Tutup, Khamis-Ahad: 7:00 Pagi – 12:00 Petang
Phone Number:+60124379494

Location Map


Tags

Avatar

firelessteam

Sebagai seorang penulis laman web berkaitan kafe, saya menggabungkan kecintaan peribadi terhadap kopi dan suasana santai kafe dengan kemahiran menulis saya. Dengan pengalaman langsung menikmati pelbagai jenis kopi dari pelbagai kafe, saya mampu mengeksplorasi nuansa unik setiap tempat dan menggambarkannya dengan terperinci dalam tulisan saya.