Makan Tengahari Di Kluang

firelessteam

Makan Tengahari Di Kluang
Makan Tengahari Di Kluang

Haa… korang pernah tak Makan Tengahari Di Kluang, Malaysia? Memang best gila beb! Kluang ni famous dengan makanan yang sedap-sedap. Kalau korang datang sini, tentu takkan puas hati tak merasa kehebatan makanan tempatan. Jom kita berjalan-jalan ke Kluang dan mari kita terjah restoran-restoran yang meyelerakan hati dan perut kita. Mulai dari nasi kandar sedap giler, mee rebus yang pedas, dan jangan lupa roti bakar mantap-mantap! Tunggu apa lagi, dah lapar ni? Ajak kawan-kawan dan kunjungilah Kluang untuk merasa kenikmatan Makan Tengahari Di Kluang yang tak terlupakan!

1. Satay Kluang & Masakan Panas

Satay Kluang & Masakan Panas
Satay Kluang & Masakan Panas

Satay Kluang is a must-try with its delicious and affordable stay. The highlight is the flavorful peanut sauce which is rich with nuts. For those who prefer spicy dishes, I recommend trying their hot dishes next time. Their perfectly grilled satay, especially the lamb satay, is a personal favourite. The Seafood Fried Rice is also worth trying as it has a delicious wok-hey taste. The restaurant is conveniently located near Anika Hotel, just a 2-minute drive or 5-minute walk away. It is next to KFC, and across from US Pizza and Tea Live. When you visit, make sure to order the Chicken Satay and Tom Yam Bihun as they are both delicious.

Address:No 13 back, Jalan Dato Haji Hassan, Kampung Masjid Lama, 86000 Kluang, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 5:00 – 11:00 Petang
Phone Number:+60187857741

Lokasi:

a


2. Warong Asam Pedas Padang Tembak

Warong Asam Pedas Padang Tembak
Warong Asam Pedas Padang Tembak

Warong Asam Pedas Padang Tembak menghidangkan keistimewaan makanan dan minuman dalam suasana santai. Warung ini terkenal dengan lauk Asam Pedas Ikan Merah dan Ulam-ulaman yang pelbagai jenis dan Paduu. Rasa makanan dan minuman di sini cukup memuaskan tetapi tidak terlalu pedas. Untuk yang suka makanan yang pedas, Asam Pedas Ikan Merah + Ulam Jantung Pisang dengan Sambal Belacan Air Asam adalah pilihan yang terbaik. Warong ini juga menawarkan Lauk Kari Ikan yang enak dengan saiz hidangan yang banyak. Secara keseluruhan, Warong Asam Pedas Padang Tembak memperoleh penilaian 3 bintang dengan ulasan positif dari pengunjung mengenai hidangan utama dan ulam-ulamannya yang unik. Pastikan semak jadual operasi sebelum pergi kerana terdapat kemungkinan perubahan waktu operasi dan hari beroperasi.

Address:Jln Padang Tembak, Kem Batu Tiga, 86000 Kluang, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin: Tutup, Selasa-Khamis: 10:30 Pagi – 4:00 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 10:30 Pagi – 4:00 Petang
Phone Number:+60127375370

Lokasi:


3. Restoran Lagenda Ujang

Restoran Lagenda Ujang
Restoran Lagenda Ujang

Restoran Lagenda Ujang menyediakan makanan dan minuman sedap. Makanan istimewa di restoran ini adalah segala jenis nasi Ujang. Salah satu yang dicadangkan untuk dicuba adalah nasi goreng Ujang sotong – memang sedap. Restoran terletak berdekatan dengan pejabat pos. Namun, potion lauk dihidangkan sedikit dan nasi banyak. Beberapa orang menganggap harga mahal dan makanan tidak sedap. Ini adalah ulasan terkini. Menurut seseorang, makanan di restoran ini hanya seder average. Ada juga yang berkongsi pengalaman menunggu lama untuk hidangan seperti tomyam ayam, sementara assistantnya sudah selesai makan. Mengulangi kunjungan ke restoran ini akan menjadi pilihan terakhir jika terpaksa.

Address:BLOCK F, FLAT HAJI MANAN, F-G 05, JALAN, Persiaran Dato Haji Ismail Hassan, 86000 Kluang, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Sabtu: 5:00 Petang – 12:00 Pagi, Ahad: 5:00 – 11:30 Petang
Phone Number:+60129414302

Lokasi:


4. Lontong Goreng Meletop

Lontong Goreng Meletop
Lontong Goreng Meletop

Lontong Goreng Meletop adalah makanan terbaik untuk dicuba di sini. Makanan itu sedap dan presentationnya menarik. Bagi yang tak tahan pedas, boleh minta sambal asing atau minta sambal sikit. Servis cepat dan peramah. Selain itu, kedai ini sering penuh dengan orang yang suka lepak dan makan sehingga kedai hampir tutup. Baunya ada asap rokok, harap dapat tegur mereka yang merokok. Lontong goreng ini sangat sedap dan tidak pedas. Jika nak pedas, boleh gigit ladanya.

Address:Kedai, No 3, Jln Cantik, Kampung Masjid Lama, 86000 Kluang, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Jumaat: 7:00 – 11:00 Pagi, Sabtu-Ahad: Tutup
Phone Number:+60183998166

Lokasi:


5. Kluang Asam Pedas

Kluang Asam Pedas
Kluang Asam Pedas

Kluang Asam Pedas adalah tempat yang mempunyai salah satu asam pedas terbaik yang pernah saya makan di mana-mana! Rasa lebih sedikit masam dan lebih kaya dalam umami serta lebih pedas. Ikan sangat segar dan lembut. Set untuk 2 orang sangat berbaloi. Tidak sesak pada petang Jumaat awal. Sangat disyorkan! Rabu, 5 petang.

Address:Jalan Ciku, Kampung Masjid Lama, 86000 Kluang, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 12:00 – 11:55 Petang
Phone Number:+60187789653

Lokasi:


6. Warung Pak Atan

Warung Pak Atan
Warung Pak Atan

Warung Pak Atan adalah salah satu warung terbaik di Bandung. Layanan yang sangat cepat, mungkin karena saya datang tepat setelah matahari terbenam. Harganya sangat terjangkau. Parkir bisa sulit jika Anda datang selama jam sibuk. Warung ini terlihat sederhana tapi makanannya sangat lezat. Koki disini mahir dalam masak-memasak. Saya mencoba longtong goreng mereka. Luar biasa! Hanya RM6. Ada sotong jarum kecil 2 buah dan tauhu. Porsinya sangat besar. Jika Anda merindukan masakan rumah, tempat ini bisa memenuhi keinginan Anda. Aroma masakan yang menggoda menghanyutkan setiap orang yang lewat…Mee goreng yang mereka sajikan sangat enak…Mee tidak terasa seperti kapur seperti yang kita beli…Saya tidak tanya karyawan masak menggunakan mie merek apa…Jika memungkinkan ada papan tanda kedai dan tempat parkir yang bisa diatur sendiri.

Address:Jalan Orked, Kampung Melayu, 86000 Kluang, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Khamis: 10:00 Pagi – 10:00 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 10:00 Pagi – 10:00 Petang
Phone Number:+6077738176

Lokasi:


7. Warong Lontong Darat Kluang

Warong Lontong Darat Kluang
Warong Lontong Darat Kluang

Warong Lontong Darat Kluang: Lontong darat, Soto, Milo Ice, nasi lemak (without telur), spesifikasi makanan tidak memuaskan, terlalu pedas, minuman terlalu cair, banyak pilihan pada menu Makan Tengahari Di Kluang, perkara perlu diberi perhatian: tutup makanan, atap bocor & panas, sampah lalat banyak, kurang jujur dalam menjual, harga tidak berpatutan dengan kualiti.

Address:11, Jalan Mohd Salim, Kampung Melayu, 86000 Kluang, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 7:00 Pagi – 5:00 Petang
Phone Number:+60177552132

Lokasi:


8. Kedai Makan Kak Esah

Kedai Makan Kak Esah
Kedai Makan Kak Esah

Satay tutup awal, roti canai patut dicuba. Harga berpatutan. Makanan buruk, roti canai penuh dengan planta. Perkhidmatan sangat teruk. Tulis perlu order di kaunter, tetapi tidak untuk orang Melayu. Sangat rasis. Jangan pernah pergi ke kedai ini lagi. Makanan sedap, suka sataynya. Tempat terbaik untuk supper. Ingat untuk membuat pesanan di kaunter mereka!

Address:2, Jalan Sahabat, Taman Emas, 86000 Kluang, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 4:00 Petang – 2:00 Pagi
Phone Number:+60177799440

Lokasi:


9. Restoran Bawah Kolong

Restoran Bawah Kolong
Restoran Bawah Kolong

Restoran Bawah Kolong adalah restoran yang terkenal dengan nasi campur Johor yang murah, sedap, bersih, dan kemas. Mereka juga memiliki ikan bakar yang sangat direkomendasikan. Lemak ayam dan lemak ikan juga sangat sedap dan seimbang dalam rasa, tanpa rasa lemak berlebihan atau terlalu pedas. Para stafnya sangat ramah dan suasana toiletnya membuat orang merasa nostalgia, seperti zaman dulu. Namun, kerang cepat habis, jadi disarankan untuk datang lebih awal. Meja-meja mereka agak lama tapi dijaga dengan baik dan bersih. Secara keseluruhan, restoran ini sangat baik pada pukul 2 siang masih ramai orang. Ada orang yang bertugas untuk menunjukkan tempat parkir. Makanan mereka masih banyak tapi banyak yang sudah habis, tetapi pilihan masih cukup banyak. Pembayaran harus dilakukan terlebih dahulu sebelum makan, jika tangan penuh, harus duduk dulu, ambil gambar makanan untuk ditunjukkan, lalu baru bayar. Namun, bangunan restorannya terlihat kuno dan sangat indah. Toiletnya juga terlihat seperti zaman dulu, sangat nostalgic. Ini hanyalah nasi campur biasa dengan tempat yang luas dan banyak orang. Suka variasi dan ke segaran makanannya. Namun, rasanya biasa-biasa saja.

Address:Jalan Cempaka, Kampung Masjid Lama, 86000 Kluang, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Khamis: 10:00 Pagi – 5:00 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 10:00 Pagi – 5:00 Petang
Phone Number:+60177326454

Lokasi:


10. Kedai Makan Kelantan Sedap

Kedai Makan Kelantan Sedap
Kedai Makan Kelantan Sedap

Kedai Makan Kelantan Sedap yang perlu dicuba dengan makanan atau minuman terbaik adalah dengan kuantiti berbaloi dengan harga. Sedih sikit kerana udang tidak segar, tetapi makanan yang lain sedap. Boleh membuat reservation. Walaupun makanan sedap, masa yang diambil untuk layanan apabila ramai pengunjung adalah agak lama. Mengharapkan pengunjung perlu pergi ke kaunter dan membayar sendiri. Selain itu, servisnya cepat apabila tiada ramai orang. Menu boleh mencakup daging rusa, tetapi harganya mahal jika ingin mencubanya.

Address:Caltex, 82, Jalan Batu Pahat, Taman Sri Kluang, 86000 Kluang, Johor, Malaysia
Operation Time:Isnin-Sabtu: 5:00 Petang – 12:00 Pagi, Ahad: Buka 24 jAM
Phone Number:None

Lokasi:


Avatar

firelessteam

Sebagai seorang penulis laman web berkaitan kafe, saya menggabungkan kecintaan peribadi terhadap kopi dan suasana santai kafe dengan kemahiran menulis saya. Dengan pengalaman langsung menikmati pelbagai jenis kopi dari pelbagai kafe, saya mampu mengeksplorasi nuansa unik setiap tempat dan menggambarkannya dengan terperinci dalam tulisan saya.