Makan Malam Di Temerloh

firelessteam

Makan Malam Di Temerloh
Makan Malam Di Temerloh

Apa khabar semua? Jom kita sambut petang dengan artikel yang seronok ni! Kita akan bercerita tentang pengalaman makan malam di Temerloh, Malaysia. Temerloh memang satu tempat yang menarik untuk mencuba pelbagai hidangan sedap. Jangan risau kalau nak cari makanan yang cukup mengancam tekak, di sini sentiasa ada. Mulakan petualangan dengan mencuba ikan patin bakar yang terkenal di sini. Tekstur yang lembut dan rasa sedap, membuatkan kita jadi terangkat semangat! Pastinya jangan terlepas untuk mencuba juga makanan laut segar seperti udang galah dan ketam bakar. Uh, dah kecur air liur tak? Mari kita teruskan bacaan kita dan teruja dengan pengalaman makan malam yang menyelerakan di Temerloh, Malaysia!

1. Mie Kak Long@ nasi lemak/kerabu malam

Mie Kak Long@ nasi lemak/kerabu malam
Mie Kak Long@ nasi lemak/kerabu malam

Mie Kak Long merupakan destinasi yang baik untuk mencuba makanan atau minuman dalam keadaan lapar di sekitar simpang trafik light Perangai, Temerloh. Terdapat banyak pilihan makanan di sana, termasuk nasi lemak, kerabu, dan sate. Selain itu, makanan di Mie Kak Long juga dikenali kerana kelezatannya serta pelbagai jenis lauk yang disediakan. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa adab dan kesopanan adalah penting dalam perkhidmatan pelanggan, maka perlakuan tidak beretika dari pihak cashier patut dielakkan untuk menjaga imej dan reputasi orang Temerloh. Selamat mencuba makanan di Mie Kak Long!

Address:98, Kampung Paya Keladan, 28020 Temerloh, Pahang, Malaysia
Operation Time:Isnin-Sabtu: 6:00 Petang – 1:00 Pagi, Ahad: Tutup
Phone Number:+60176214793

Location Map


2. Sedayu Western & Eastern Food, Ikan Patin Tempoyak, Temerloh

Sedayu Western & Eastern Food, Ikan Patin Tempoyak, Temerloh
Sedayu Western & Eastern Food, Ikan Patin Tempoyak, Temerloh

Makanan atau minuman terbaik untuk dicuba di Sedayu Western & Eastern Food, Ikan Patin Tempoyak, Temerloh adalah ikan patin pais dan lamb chop.

Address:pahangTapak nurseri lama, Tapak nurseri lama, batu 5, Jalan Maran – Temerloh, simpang charuk puting, 28000 Temerloh, Pahang, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 12:00 Petang – 1:00 Pagi
Phone Number:+60193624482

Location Map


3. Nazan’s Corner

Nazan's Corner
Nazan’s Corner

Nazan’s Corner perlu memberi perhatian kepada beberapa aspek dalam usaha untuk menarik pelanggan. Char Koey Teow adalah hidangan yang sedap dan memuaskan, tetapi ia mungkin memerlukan penambahbaikan untuk menghilangkan rasa hambar dan bau udang yang kuat. Selain itu, sup cendawan, ckt, dan satay disukai oleh pelanggan, tetapi nasi lemak tidak memikat hati pihak saya. Di samping itu, suasana restoran juga perlu diperkemas untuk mencipta keceriaan dan menarik pelanggan luar. Saya berharap ada peningkatan pada semua perkara ini. Terima kasih.

Address:Lot 3902, KM4, Jalan Maran – Temerloh, Taman Harapan, 28000 Temerloh, Pahang, Malaysia
Operation Time:Isnin-Sabtu: 5:30 – 11:30 Petang, Ahad: Tutup
Phone Number:+60199955123

Location Map


4. Nasi Ayam Kak Mala

Nasi Ayam Kak Mala
Nasi Ayam Kak Mala

Nasi Ayam Kak Mala enak, harga teh naik. Teh di kedai Rizqin ok, harga mesra. Ada kedai lain dengan harga teh yang ok. Kedai dekat bangunan LHDN, harga teh mahal. Teh ini rasanya premium. Makanan masih enak, tapi harga tambah ayam RM1? Kecewa dengan makanan yang terlalu masin. Tak sangka kedai yang sudah buka sejak 2005 bisa memasak seperti ini.

Address:jalan, Persiaran Damai 2, 28000 Temerloh, Pahang, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 11:00 Pagi – 7:00 Petang
Phone Number:+60199828744

Location Map


5. Restoran Serasi Temerloh

Restoran Serasi Temerloh
Restoran Serasi Temerloh

Restoran Serasi Temerloh adalah restoran yang biasa saja dengan rating makanan dan suasana 7/10. Makanan atau minuman terbaik untuk dicuba tidak disebutkan. Pelayan terkesan kurang bersopan santun dan lama untuk mengambil order. Pelayanan lambat, bahkan menunggu 1 jam 15 menit untuk mendapatkan pesanan. Anak-anak pun sudah tidur dan tidak bisa makan. Pelayanan sangat lambat. Lokasi dan tempat parkirnya bagus, tetapi rasa makanan biasa saja. Kebersihan juga kurang, banyak lalat. Secara keseluruhan, tidak direkomendasikan untuk dikunjungi.

Address:2141 Jalan Temerlo-Mentakab Depan Tmn Chengal, 28000 Temerloh, Pahang, Malaysia
Operation Time:Isnin: 4:00 – 11:30 Petang, Selasa: 4:00 Petang – 12:00 Pagi, Rabu: 4:00 – 11:30 Petang, Khamis-Ahad: 4:00 Petang – 12:00 Pagi
Phone Number:+60139859925

Location Map


6. Mukmin Cafe

Mukmin Cafe
Mukmin Cafe

Mukmin Cafe adalah kafe yang sangat baik untuk mencuba makanan atau minuman yang terbaik dalam bajet yang berpatutan. Walau bagaimanapun, makanan boleh diperbaiki lagi. Lamb chop agak kering sedikit. Secara keseluruhannya, masih baik. Alhamdulillah. Saya mengesyorkan anda untuk mencuba 2 hidangan di sini: Spaghetti Carbonara dan Chicken Chop.

1. Spaghetti Carbonara – Sos carbonara mempunyai rasa susu yang lebih kuat. Tidak begitu seimbang dengan rempah Itali. Saiz hidangan adalah ok. Tetapi ia boleh diperbaiki lagi.

2. Chicken Chop – Sos dan coleslaw sangat sedap. Wedges juga sedap kerana digoreng dengan baik (rangup di luar dan lembut di dalam). Penggorengan ayam boleh diperbaiki sedikit kerana serap minyak. Lebih baik menggunakan roti yang lebih kasar untuk melapisi ayam.

Secara keseluruhannya, suasana kafe ini sangat bagus. Makanan yang enak dan sedap. Sangat disyorkan, malahan ibu bapa saya juga menyukainya 😂🫶🏻 Harganya berpatutan. Perkhidmatannya juga sangat mesra! Saya pasti akan datang lagi apabila saya berada di bandar ini 🙂

Address:No 49, Tingkat 1, Jalan Dagang 2 Dynaton, Taman Bukit Angin, 28000 Temerloh, Pahang, Malaysia
Operation Time:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 4:30 – 11:00 Petang
Phone Number:+60142452542

Location Map


7. Along Patin Station-Patin Tempoyak No 1 Pahang

Along Patin Station-Patin Tempoyak No 1 Pahang
Along Patin Station-Patin Tempoyak No 1 Pahang

Makanan dan minuman terbaik yang harus dicoba di Along Patin Station-Patin Tempoyak No 1 Pahang termasuk Patin Goreng Berlada, Kuah Tempoyak, Teh Ais Lava, Masak Lemak Ayam, dan Keli Bersambal. Semua hidangan ini dikatakan lezat oleh pelanggan tetap mereka. Patin Goreng Berlada memiliki tekstur renyah di luar, ikan yang segar dan lembut di dalamnya. Kuah Tempoyak sedikit pedas dengan penggunaan durian D24 yang memberikan rasa unik. Teh Ais Lava yang tidak terlalu manis tetapi memiliki kombinasi yang sempurna antara teh, susu, madu, dan busa yang melimpah. Jadi, pastikan mencoba hidangan-hidangan tersebut saat mengunjungi tempat ini!

Address:Lot 15424, Kampung Bukit Batu, 28000, 28000 Temerloh, Pahang, Malaysia
Operation Time:Isnin: 10:00 Pagi – 11:30 Petang, Selasa: Tutup, Rabu-Ahad: 10:00 Pagi – 11:30 Petang
Phone Number:None

Location Map


8. Restoran Tok Gajah Temerloh

Restoran Tok Gajah Temerloh
Restoran Tok Gajah Temerloh

Restoran Tok Gajah Temerloh menyajikan lauk-lauk sedap seperti kulit lembu gulai, kerabu, dan ikan patin. Sambal tempoyaknya juga sangat lezat. Servisnya baik dan stafnya ramah. Perlu hati-hati saat melintas karena ada banyak kereta. Parkirannya mudah dan harga makanan terjangkau. Patin tempoyaknya wajib dicoba karena kuahnya yang enak. Banyak pilihan masakan tengahari, terutama masakan kampung. Sambal belacannya sangat pedas. Patin tempoyaknya sedikit manis tapi masih bisa habis kuahnya.

Address:Kampung Batu 4 Jalan Kuala Lumpur – Kuantan, Kampung Baru Padang Lalang, 28000 Temerloh, Pahang, Malaysia
Operation Time:Isnin-Khamis: 7:00 Pagi – 5:00 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 7:00 Pagi – 5:00 Petang
Phone Number:+60139226308

Location Map


9. Restoran Selera Anita Temerloh

Restoran Selera Anita Temerloh
Restoran Selera Anita Temerloh

Restoran Selera Anita Temerloh, kedai ala mamak versi Melayu, makanan panas, nasi ayam, mee kari, burger, roti canai, harga mahal, servis laju. Kedai bersih. Tapi tidak disarankan jika lapar dan terburu-buru. Harga roti bakar RM4, kepala roti. Cocok untuk lepak Geng T20.

Address:No 6, Taman Bahagia, 28000 Temerloh, Pahang, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 10:00 Pagi – 3:00 Pagi
Phone Number:+601113051610

Location Map


10. Makan di Ghumah

Di Ghumah, terdapat pelbagai hidangan yang patut dicuba. Makanan terbaik adalah nasi lemak dengan ayam goreng. Minuman segar yang disarankan adalah air kelapa muda. Lokasi ini sangat cantik dan suasana yang sesuai untuk seisi keluarga. Walaupun terdapat beberapa aspek yang perlu diperbaiki seperti perkhidmatan yang agak perlahan, keseluruhan pengalaman masih baik. Penting untuk memberikan sokongan kepada pekerja yang mengambil pesanan dan juga mengendalikan pembayaran. Itulah pendapat saya.

Address:Jalan Taman Harapan, Taman Harapan, 28000 Temerloh, Pahang, Malaysia
Operation Time:No operating hours available
Phone Number:None

Avatar

firelessteam

Sebagai seorang penulis laman web berkaitan kafe, saya menggabungkan kecintaan peribadi terhadap kopi dan suasana santai kafe dengan kemahiran menulis saya. Dengan pengalaman langsung menikmati pelbagai jenis kopi dari pelbagai kafe, saya mampu mengeksplorasi nuansa unik setiap tempat dan menggambarkannya dengan terperinci dalam tulisan saya.