Makan Malam Di Seremban

firelessteam

Makan Malam Di Seremban
Makan Malam Di Seremban

Salam! Mesti sudah tiba masa untuk bercerita mengenai pengalaman ‘makan malam di Seremban Malaysia’, kan? Kalau kamu penasaran dengan makanan yang mantap di Seremban, kamu datang ke tempat yang betul! Seremban terkenal dengan masakan uniknya seperti siew pau, siew mai, dan juga hakka mee yang melegakan tekak. Rasa-rasanya, mana satu yang kamu suka? Jom, kita meneroka hidangan lezat dan tempat-tempat menarik di Seremban sambil menyedapkan tekak. Bersedia untuk penjelajahan kuliner yang tidak akan dilupakan? Teruskan membaca dan sertai kami dalam pengembaraan makanan yang menggiurkan ini!

1. Nelayan Seafood & Catering Sdn Bhd

Nelayan Seafood & Catering Sdn Bhd
Nelayan Seafood & Catering Sdn Bhd

Terima kasih kerana respon anda. Kami mencatat masalah yang anda hadapi dan akan menyampaikannya kepada pemilik kedai. Makanan yang disarankan untuk dicuba adalah sotong bakar, sotong goreng tepung, tomyam seafood, dan gulai lemak ikan baung.

Address:Wisma PBNS, P/3, 102, Jln Zaaba, Rahang Kechil, 70100 Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 8:00 Pagi – 12:00 Pagi
Phone Number:+6067611190

Location Map


2. Man Tom Yam

Man Tom Yam
Man Tom Yam

Man Tom Yam bukan lagi seperti dulu, perlu ada penambahbaikan. Porsinya agak kecil dan perlu meningkatkan kualiti makanan. Kerabu Maggi di situ sedap dan kuah roti kukus manis sangat. Harganya agak mahal. Walaupun saya membesar dengan Man Tom Yam itu, sekarang saya hanya suka tomyam dan udang celup tepung saja. Minuman Ice Chocolate tidak lagi dijual dan Nasi Goreng Daging Merah sudah berubah rasanya. Harganya juga semakin mahal. Walau bagaimanapun, sentiasa ramai orang datang makan di situ. Jadi, kalau pergi ke sana, saya sarankan untuk mencuba tomyam dan udang celup tepung, serta kerabu Maggi yang pedas sangat. Jangan order tomyam campur di Festaim, kuahnya cair dan lama tunggu. Semua makanannya rasa biasa sahaja. Orang yang mengatakan Man Tom Yam ini sedap mungkin tidak pernah makan di kedai Thai yang betul-betul sedap. Jadi, tidak berbaloi datang ke sini.

Address:Lot 563, 564, 565, Jln Jelebu, Batu 2 1/2, 70400 Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia
Operation Time:Isnin-Khamis: 12:00 Petang – 1:00 Pagi, Jumaat: 4:00 Petang – 1:00 Pagi, Sabtu-Ahad: 12:00 Petang – 1:00 Pagi
Phone Number:+6067640866

Location Map


3. Restoran Mama World Seremban 2

Restoran Mama World Seremban 2
Restoran Mama World Seremban 2

Restoran Mama World Seremban 2 menyajikan makanan yang dapat dicoba seperti Ayam Gulai Lemak, Keli Masak Sambal, dan Taugeh. Sambal belacan di sini tidak terlalu pedas tetapi enak. Restoran ini menawarkan banyak pilihan makanan dan stafnya ramah serta pelayanannya cepat. Kita akan merasa bahagia, karena ibu tidak perlu memasak tetapi masih bisa makan kenyang. Meskipun awalnya ingin makan di Mama World, kita akhirnya pergi ke Ikhwan Cafe karena Mama World dan tempat lainnya tutup. Makanan di Ikhwan Cafe lumayan enak, meskipun tidak sebaik gulai nismilan. Harganya sedikit mahal, tetapi tempat makan tersebut nyaman. Secara keseluruhan, tempat ini ramai dikunjungi orang, makanannya sedap, pelayanannya baik, dan kedainya terkenal karena berada di jalur wisata kuliner. Kami sungguh makan dengan lahap!

Address:973, Jalan S2 F22,Garden Homes, Seremban 2, 70300 Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia
Operation Time:Isnin-Selasa: 11:00 Pagi – 5:00 Petang, Rabu: Tutup, Khamis-Ahad: 11:00 Pagi – 5:00 Petang
Phone Number:+6067202123

Location Map


4. Restoran Selera Nogori

Restoran Selera Nogori
Restoran Selera Nogori

Restoran Selera Nogori menawarkan pelbagai hidangan lezat seperti ikan kembong bakar, asam pedas, dan masak lemak daging. Minuman yang direkomendasikan adalah air asam limau asam boi. Restoran ini agak sibuk pada hujung minggu, jadi disarankan untuk datang sebelum waktu lunch hour. Terdapat pengudaraan di dalam ruangan dan anda perlu mengambil hidangan sendiri, tetapi pembantu akan datang mengira di meja. Perlu diingat bahawa air perlu ditempah di kaunter yang berbeza. Beberapa pelanggan telah mengalami sedikit masalah dengan pelayanan, tetapi makanan tetap enak dan sesuai dengan harganya.

Address:602&603, Jalan Haruan 4/8, Oakland Commercial Centre, 70300 Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia
Operation Time:Isnin-Khamis: 7:00 Pagi – 4:30 Petang, Jumaat-Ahad: 7:00 Pagi – 5:00 Petang
Phone Number:+60132533334

Location Map


5. GH Corner Seremban 2

GH Corner Seremban 2
GH Corner Seremban 2

GH Corner Seremban 2 adalah kedai makanan dan minuman terbaik dengan dekorasi menarik dan mewah. Stafnya remaja, aktif, dan bersahabat. Makanan yang dicadangkan adalah cheezy chicken chop dan nasi lemak chicken chop yang sedap. Tempat ini sangat selesa untuk gathering bersama keluarga dan rakan. Stafnya sangat sopan dan beradab dengan pelanggan. Makanan lain yang disajikan di sini juga sangat enak termasuk nasi ayam yang terbaik. GH Corner Seremban 2 adalah salah satu daripada banyak francais yang dimiliki oleh GISB.

Address:132 & 133, Jln S2 F2, Garden Homes, 70300 Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 11:00 Pagi – 11:00 Petang
Phone Number:+6066037144

Location Map


6. Restoran DPantai & DPedas, Makan Malam Di Seremban

Restoran DPantai & DPedas
Restoran DPantai & DPedas

Restoran DPantai & DPedas menawarkan makanan dan minuman yang sedap dalam suasana yang tenang. Daging bakar merupakan pilihan yang baik, namun sos asam memiliki rasa yang lebih sedap daripada black pepper. Set keli balado agak kurang rasa, kurang garam dan belacan. Sup kosong memiliki rasa yang sedap dan banyak. Air kopi tarik juga disarankan. Harga untuk semua set adalah RM38. Set nasi kambing fly, set nasi daging salai masak lemak cili api, dan set nasi talapia goreng adalah yang terbaik. Minuman jus tembikai laici dan Bandung soda laici sangat berkualiti. Ketika makan pada waktu tengah hari, restoran tidak terlalu ramai. Anda boleh membuat pesanan melalui kod QR. Seluruh makanan sangat sedap, terutama daging salai masak lemak.

Address:No. 1, 4, Jalan Bukit Mika 1, Taman Bukit Mika, 70200 Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia
Operation Time:Isnin: 11:30 Pagi – 10:30 Petang, Selasa: Tutup, Rabu-Khamis: 11:30 Pagi – 10:30 Petang, Jumaat: 2:30 Petang – 12:30 Pagi, Sabtu: 11:30 Pagi – 12:30 Pagi, Ahad: 11:30 Pagi – 10:30 Petang
Phone Number:+60185765517

Location Map


7. Restoren Kemangi

Restoren Kemangi
Restoren Kemangi

Restoran Kemangi adalah restoran yang memiliki suasana terbaik dengan suasana klasik dan mengimbau kenangan masa kecil. Restoran ini menyajikan makanan dan minuman yang sedap, termasuk chicken grill, chicken chop, sotong goreng kunyit, air saloma, dan air durian belanda. Meskipun sos black pepper sedikit encer dan servisnya agak lambat, namun jika datang awal pesanan akan lebih cepat. Harganya juga cukup terjangkau, sekitar RM61 untuk dua orang. Pembayaran dapat dilakukan dengan uang tunai, QR Pay, dan kartu debit. Restoran ini memiliki dekorasi yang indah dengan nuansa kampung yang menenangkan. Makanan yang direkomendasikan adalah mee bandung daging, nasi goreng daging, telur bungkus, dan chicken chops. Walaupun air hanya sedikit, keseluruhan pengalaman masih bagus dan dapat diulang. Untuk malam minggu, tunggu sekitar 15-20 menit. Saran dari kami adalah mencoba nasi goreng kemangi, yang menjadi menu andalan restoran ini. Harga yang ditawarkan juga wajar. Pasti akan ada kesempatan untuk kembali lagi.

Address:PERSIMPANGAN TMN PINGGIRAN GOLF / TMN PAROI JAYA, BATU 3, JALAN KUALA PILAH, Seremban, 70400 Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia
Operation Time:Isnin-Selasa: 4:00 – 11:30 Petang, Rabu: Tutup, Khamis-Ahad: 4:00 – 11:30 Petang
Phone Number:+60133331248

Location Map


8. Dapur Berasap

Dapur Berasap
Dapur Berasap

Makanan atau minuman terbaik yang dicuba adalah Chicken chop black pepper, Chicken grill buttermilk, meatball, wedges cheese, dan makanan yang tidak lama diperoleh dengan servis yang baik.

Address:8, Jln Dataran Kemuning 1, Taman Cendana, 70450 Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia
Operation Time:Isnin: Tutup, Selasa-Rabu: 5:00 – 11:30 Petang, Khamis-Sabtu: 4:00 – 11:30 Petang, Ahad: 5:00 – 11:30 Petang
Phone Number:+601127247977

Location Map


9. Restoran Anjung Selera Seremban 2

Restoran Anjung Selera Seremban 2
Restoran Anjung Selera Seremban 2

Restoran Anjung Selera Seremban 2 menawarkan pelbagai lauk yang sedap dan berpatutan. Terdapat makanan khas Negeri Sembilan seperti perut muda masak lemak, hati lembu, daging salai, ayam masak merah, kulit ayam, dan sayur. Minuman teh o ais juga boleh dicuba. Harga untuk makanan dan minuman 2 orang adalah RM27. Meskipun parking mungkin terhad semasa waktu puncak, tetapi boleh mencari parking yang jauh dan berjalan kaki. Warung makan yang dimiliki oleh tukang masak melayu yang handal sering kali tidak terdapat, jadi mengunjungi restoran ini adalah pilihan yang baik.

Address:597, Jalan Haruan 4/8, Oakland Business Center, 70300 Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia
Operation Time:Isnin-Khamis: 7:00 Pagi – 4:30 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 7:00 Pagi – 4:30 Petang
Phone Number:+60192235292

Location Map


Avatar

firelessteam

Sebagai seorang penulis laman web berkaitan kafe, saya menggabungkan kecintaan peribadi terhadap kopi dan suasana santai kafe dengan kemahiran menulis saya. Dengan pengalaman langsung menikmati pelbagai jenis kopi dari pelbagai kafe, saya mampu mengeksplorasi nuansa unik setiap tempat dan menggambarkannya dengan terperinci dalam tulisan saya.