Makan Malam Di Port Dickson

firelessteam

Makan Malam Di Port Dickson
Makan Malam Di Port Dickson

Malam yang indah di Port Dickson, salah satu destinasi popular di Malaysia, pastinya akan menjadi pengalaman santai yang tidak terlupakan. Makan malam di sini adalah pilihan paling tepat untuk memanjakan diri dengan hidangan yang menggugah selera. Menikmati hidangan laut segar yang disajikan dengan penuh citarasa di restoran-restoran tepi pantai akan membuat perut kita kenyang dan senyum kita merekah. Suasananya yang tenang dan pemandangan matahari terbenam yang memesona semakin menambah keindahan pengalaman makan malam di Port Dickson. Jadi, jangan lepaskan peluang untuk mencuba hidangan lezat serta merasa kesejukan angin laut di sini sambil menikmati percutian yang santai.

1. Sri Tanjong Restoran Ikan Bakar & Seafood

Sri Tanjong Restoran Ikan Bakar & Seafood
Sri Tanjong Restoran Ikan Bakar & Seafood

Restoran Ikan Bakar & Seafood Sri Tanjong adalah tempat yang disyorkan untuk makan di sekitar penginapan Glory Beach Resort atau Lexis di Port Dickson. Makanan dan minuman terbaik yang boleh dicuba di sini ialah set makanan siakap untuk 5 orang termasuk air satu jug dengan harga RM95. Ikan siakap steam disediakan dalam saiz yang besar dan memuaskan. Anda juga boleh menukar hidangan dari ayam masak merah ke daging masak merah dengan harga yang sama. Walaupun perkhidmatan sedikit perlahan, makanan yang sedap membuatkan tempat ini menjadi pilihan yang baik untuk makan di Port Dickson.

Address:5500, Jalan Bakar Sampah, Taman Pelangi, 71000 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 6:00 Petang – 12:00 Pagi
Phone Number:+601111444015

Location Map


2. Port Lanun, Port Dickson

Port Lanun, Port Dickson
Port Lanun, Port Dickson

Port Lanun, Port Dickson merupakan tempat dengan banyak gerai makan dan gerai jual air. Terdapat persembahan band pada waktu malam dan parking terhad. Pekerja di sini sangat perhatian dan mesra. Suasana tempat ini meriah dengan nyanyian. Tempat makan adalah open space dan ada ventilasi yang baik. Namun, harga makanan agak mahal dan ada makanan yang tidak sedap. Menu-menu yang dikeluarkan adalah seperti shell out, ikan bakar dan sebagainya. Untuk minuman, lai chi kang tidak manis dan milo ais sangat manis. Makanan yang disarankan cuba adalah sate, roti john, dan yee mee.

Address:lot 1641, batu 8, Jln Pantai, Taman Baru Kemang, 71050 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia
Operation Time:Isnin-Sabtu: Tutup, Ahad: 6:30 – 11:30 Petang
Phone Number:None

Location Map


3. Warung Pak Salleh

Warung Pak Salleh
Warung Pak Salleh

Warung Pak Salleh mempunyai nasi lemak sotong dan nasi lemak ayam goreng yang sambalnya sedap dan rasa cukup manis, masam dan masin. Tapi tidak ada ikan bilis, hanya ada kacang. Nasi lemak ini juga kurang masak, tetapi wangi dan berlemak. Mi kari di sini juga sedap dengan kuah yang pekat dan sedap. Namun, kuey teow basah sangat mengecewakan dengan telur yang berketul-ketul dan banyak sos dan air yang membuatnya basah. Pasembor di sini sedap dengan rasa yang cukup. Servisnya laju tetapi pembuatan makanan bergoreng agak lama. Rojak di sini sedap dan soto juga sedap walaupun kurang isi. Harganya juga murah, dapat dua hidangan dengan harga RM9.50. Secara keseluruhan, saya berpuas hati dengan pengalaman di sini. Saya juga mencadangkan untuk mencuba menu lain seperti kuey teow dan mee goreng basah yang kelihatan sedap.

Address:313, 5, Kampung Baru Sirusa, 71050 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia
Operation Time:Isnin-Sabtu: 7:30 Pagi – 4:00 Petang, Ahad: Tutup
Phone Number:+601111058923

Location Map


4. Warung Roti Canai Sedap

Warung Roti Canai Sedap
Warung Roti Canai Sedap

Warung Roti Canai Sedap: makanan/minuman terbaik, ramai orang, roti canai lambat, sarapan berat laju, roti canai sedap, berlemak, kuah dal sedap, nama sesuai, makcik & akak hebat, semua sedap, rasa asli melayu, suasana kampung, harga berpatutan.

Address:N8, Kampung Baru Sirusa, 71050 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia
Operation Time:Isnin-Jumaat: 7:00 – 11:00 Pagi, Sabtu: Tutup, Ahad: 7:00 – 11:00 Pagi
Phone Number:None

Location Map


5. restoran ikan bakar murah

restoran ikan bakar murah
restoran ikan bakar murah

Restoran ikan bakar murah dengan perkhidmatan lambat. Tom yam sedap, harga berpatutan.

Address:Tanjung Lembah, 71050 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia
Operation Time:No operating hours available
Phone Number:None

Location Map


6. Restoran Seri Mesra Ikan Bakar & Seafood

Restoran Seri Mesra Ikan Bakar & Seafood
Restoran Seri Mesra Ikan Bakar & Seafood

Restoran Seri Mesra Ikan Bakar & Seafood merupakan restoran yang bersih dan makanannya berasa sedap. Satu-satunya minuman yang menarik adalah air fresh oren yang sangat menyegarkan. Namun, harga makanan agak mahal. Sesetengah hidangan seperti kerang seberat 500g dijual pada harga RM30 tetapi tidak begitu berbaloi, walaupun rasa kerangnya sedap dan bersih. Ikan siakap bakar juga sedap tetapi ada sedikit rasa tanah-tanah.

Antara hidangan yang kami pesan ialah Lala Masak Cili dan Ikan Jenahak bakar, disertakan dengan telur dadar, nasi putih, teh o ais, dan air kelapa. Memuaskan dengan ikan bakar dan lala yang sedap. Restoran ini juga selesa. Sotong celup tepung juga baik. Namun, tomyam hambar, kangkung tumis berminyak, telur dadar masin, dan nasi lemak bungkus yang tidak sedap. Keseluruhannya, harga makanan di restoran ini terlalu mahal. Ikan siakap setidaknya RM75 sekilo sudah masak.

Ini adalah kali pertama saya tidak habiskan nasi ketika makan. Hahaha. Jangan makan di kedai yang ramai orang di Port Dickson, pasti overrated. Elakkan makan di kawasan Teluk Kemang. Saya terpaksa makan di restoran ini kerana isteri saya sangat lapar.

Namun, ada dua perkara yang saya suka di sini iaitu servis yang cepat dan otak-otak yang sedap.

Address:11 & 12, Jalan Pantai, Teluk Kemang Square, 71050 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 5:30 – 11:30 Petang
Phone Number:+60196081019

Location Map


7. Warung Bobok

Warung Bobok
Warung Bobok

Warung Bobok mempunyai beberapa makanan dan minuman terbaik yang boleh dicuba. Antara yang disebutkan pelanggan adalah satay, nasi goreng kambing bakar, nasi goreng pattaya banjir, meehoon kungfu seafood, USA ayam nasi, kopok lekor, dan juga hidangan western. Dikatakan bahawa hidangan utama yang disyorkan di sini adalah Nasi Goreng Kambing yang mempunyai rasa yang sedap dan dihidangkan dengan kambing yang lembut tanpa banyak tulang. Restoran ini juga sangat baik dalam menguruskan tempahan dan pelanggan disarankan untuk membuat tempahan terlebih dahulu kerana kebanyakan hidangan di sini sedap dan berbaloi dengan harga antara RM2 hingga RM30. Proses mengambil tempahan juga kelihatan pantas dengan pelanggan menulis pesanan mereka pada sekeping kertas dan menyerahkannya semula kepada kaunter.

Address:Lot 2317, Jalan Kg Sawah Sunggala, Si Rusa, 71050 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia
Operation Time:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 5:30 – 11:30 Petang
Phone Number:+60193765008

Location Map


8. Medan Ikan Bakar Majlis Perbandaran Port Dickson

Medan Ikan Bakar Majlis Perbandaran Port Dickson
Medan Ikan Bakar Majlis Perbandaran Port Dickson

Medan Ikan Bakar Port Dickson terkenal dengan makanan dan minuman yang sedap. Kerang bakar adalah salah satu hidangan yang disarankan. Ia juicy dan tidak terlalu kering. Anda boleh mencelupkannya dalam kicap cili. Selain itu, terdapat juga ikan serkun 3 rasa, sotong celup tepung, udang butter, air mangga, dan air longan. Kedainya bersih dan menyediakan banyak kerusi meja. Pemandangan di sini juga cantik, dan para pekerja adalah ramah dan cepat mengambil pesanan. Meskipun ada beberapa kekurangan seperti sotong yang liat dan ikan yang masih ada sisik, tempat ini masih tidak teruk dan harganya juga berpatutan. Tempat ini juga tidak terlalu ramai dan jauh dari lokasi popular, tetapi anda pasti puas hati menonton matahari terbenam di sini.

Address:Jalan Seremban, Batu 1, 71000 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia
Operation Time:Isnin-Jumaat: 5:00 Petang – 12:00 Pagi, Sabtu: 6:00 Petang – 12:00 Pagi, Ahad: 5:00 Petang – 12:00 Pagi
Phone Number:+60193970249

Location Map


9. KAiDZ Restaurant

KAiDZ Restaurant
KAiDZ Restaurant

KAiDZ Restaurant adalah restaurant yang tidak diberikan rekomendasi. Tom Yam adalah salah satu makanan terburuk yang mereka tawarkan. Pemiliknya perlu mencari tukang masak baru jika ingin bertahan. Sangat disarankan untuk mencari tempat makan lain karena pelayanan yang buruk dan pesanan yang lama tidak segera disajikan. Disarankan untuk tidak mengunjungi tempat ini lagi.

Address:73, Jalan Pantai, Kampung Bagan Pinang, 71000 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia
Operation Time:Isnin-Sabtu: 5:30 Petang – 4:00 Pagi, Ahad: 5:30 Petang – 12:00 Pagi
Phone Number:+60127075077

Location Map


Avatar

firelessteam

Sebagai seorang penulis laman web berkaitan kafe, saya menggabungkan kecintaan peribadi terhadap kopi dan suasana santai kafe dengan kemahiran menulis saya. Dengan pengalaman langsung menikmati pelbagai jenis kopi dari pelbagai kafe, saya mampu mengeksplorasi nuansa unik setiap tempat dan menggambarkannya dengan terperinci dalam tulisan saya.