Makan Malam Di Miri

firelessteam

Makan Malam Di Miri
Makan Malam Di Miri

Miri, sebuah bandaraya yang terletak di negeri Sarawak, Malaysia, merupakan destinasi yang menarik untuk menikmati Makan Malam Di Miri  yang lazat dan mempesona. Dengan pelbagai hidangan yang memikat selera, pengunjung akan terpesona dengan keunikan dan variasi hidangan tempatan yang ditawarkan di sini. Jika anda berkunjung ke Miri, pastikan untuk mencuba hidangan terkenal seperti ikan bakar segar, laksa Sarawak yang lezat, dan satay yang menggugah selera. Tidak hanya itu, restoran dan kedai makanan jalanan di sini juga menawarkan makanan barat dan timur yang enak. Jadi, jom nikmati Makan Malam Di Miri yang memuaskan di Miri Malaysia!

1. Ayam Penyet Ano

Ayam Penyet Ano
Ayam Penyet Ano

Ayam Penyet Ano: makanan tak mengecewakan, sedap ayam & iga penyetnya, restoran bersih, pekerja baik, suasana best, tenang tak ramai org.
Minuman terbaik: air teh lemon
Harga makanan: sekitar RM46 utk kami berdua makan

Catatan lainnya:
– Makanan sedap tapi Soto kurang panas
– Staff suka bercakap dan kedengaran sampai ke meja makan customer. Nasib baik staff ada pakai mask. Kalau tidak, mungkin terpercik sudah.
– Ayam goreng best, nasi banyak, sambal pedasnya best juga.

Address:Lot 1755, Block 9, Off Jalan Permaisuri, M.C.L.D, 98000 Miri, Sarawak, Malaysia
Operation Time:Isnin-Khamis: 11:00 Pagi – 10:00 Petang, Jumaat-Sabtu: 11:00 Pagi – 11:00 Petang, Ahad: 11:00 Pagi – 10:00 Petang
Phone Number:+60128073688

Lokasi:


2. The Fisherman Wharf

The Fisherman Wharf
The Fisherman Wharf

Fisherman’s Wharf adalah tempat yang harus dijelajahi. Coba BBQ crab atau clam chowder. Terkadang pelayanan lambat, tapi makanan lezat. Hati-hati dengan pesanan yang hilang. Mungkin lebih baik mencari tempat lain untuk makanan yang lebih baik.

Address:Lot 1160, Jalan Sri Dagang, 98000 Miri, Sarawak, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 11:00 Pagi – 2:00 Petang, 5:00 – 10:00 Petang
Phone Number:+60108220552

Lokasi:


3. Awang Mahyan

Awang Mahyan
Awang Mahyan

Makanan dan minuman terbaik untuk dicuba adalah mee kolok dan lalapan ayam sambal tomato. Tempat yang selesa untuk menikmatinya adalah gerai di tamu dengan perkhidmatan sevis cepat dan pelayan yang peramah. Mee kolok sapi juga sangat sedap dan merupakan pilihan yang terbaik.

Address:Jalan Serdang, 98000 Miri, Sarawak, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 7:00 Pagi – 9:00 Petang
Phone Number:+60146099976

Lokasi:


4. Warung Puteri Restaurant

Warung Puteri Restaurant
Warung Puteri Restaurant

Warung Puteri Restaurant adalah tempat yang sesuai untuk makan bersama keluarga kerana tempat yang luas. Menu yang disarankan untuk dicuba ialah Mee Bandung dengan harga RM9 dan Barli Suam dengan harga RM2.60.

Address:98000 Miri, Sarawak, Malaysia
Operation Time:Isnin-Sabtu: 8:00 Pagi – 1:30 Pagi, Ahad: Tutup
Phone Number:None

Lokasi:


5. Surabaya Restoran

Surabaya Restoran
Surabaya Restoran

Di Surabaya terdapat banyak restoran yang patut dicuba. Salah satu makanan terbaik adalah “sambal setan” yang sangat pedas. Servis cepat dan tempatnya juga aman. Walaupun makanannya agak mahal, tetapi pasti berbaloi.

Address:44-62, Jalan Indica, 98000 Miri, Sarawak, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 8:00 Pagi – 9:00 Petang
Phone Number:+6075105871

Lokasi:


6. Madli’s

Madli's
Madli’s

Madli’s adalah sebuah tempat makan yang mempunyai masalah perkhidmatan yang lambat. Makanan yang ringkas juga mengambil masa yang lama untuk disiapkan. Mereka memerlukan 15-20 minit untuk hidangan sarapan barat, tetapi untuk mee kolok kosong dan roti canai kosong juga mengambil masa yang sama. Walaupun ada banyak pelanggan, tetapi keadaan tidak berbeza. Pesanan yang ditempah juga tidak sama. Perlu ada peningkatan dalam perkhidmatan mereka. Jika anda ingin mencuba makanan atau minuman terbaik, satey yang sedap, lembut, dan berbagai lagi hidangan, ketika anda berada di Miri, anda perlu cuba makan di kedai ini. Saya berisikan kedai ini dengan sangat baik.

Address:Ground Floor, Lot 1088, Jalan Merpati, 98000 Miri, Sarawak, Malaysia
Operation Time:Isnin: 8:30 Pagi – 11:00 Petang, Selasa: Tutup, Rabu-Ahad: 8:30 Pagi – 11:00 Petang
Phone Number:+6085426615

Lokasi:


7. Selera Rasa Segar

Selera Rasa Segar
Selera Rasa Segar

Nasi lemak SRS pagi hari terbaik, pelbagai lauk pauk untuk santapan. Nasi kerabu belum siap. Ayam goreng sedap, nasi keras. Rendang ayam tak rasa. Air ok. Nescafe tarik panas kaw. Santan dan daun pandan untuk nasi lebih lemak dan wangi. Service cepat, mesra pelanggan, pilihan cashless payment. Makan nasi lemak berlauk sedap (pedas), portion besar. Kedai buka awal, bersih.

Address:Jalan Royal, 98000 Miri, Sarawak, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: Buka 24 jAM
Phone Number:+60165243031

Lokasi:


8. Restoran Ayam Penyet Ria

Restoran Ayam Penyet Ria
Restoran Ayam Penyet Ria

Restoran Ayam Penyet Ria, pilihan terbaik untuk dicuba. Ayam penyet sedap, sambal free flow, harus ada telur. Ayam Penyek rasa tidak mengecewakan. Berbeza dengan Ayam Penyet Ria Ano hotel, sedikit kekurangan dalam sup kosong, daging keras, dan sedikit sejuk. Mungkin datang agak lewat, namun sambal dan rasa makanan tetap sama.

Address:Lot 1326, Groundfloor , Block 9 MCLD, Miri Waterfront Commercial Centre, 98000 Miri, Sarawak, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 11:00 Pagi – 9:45 Petang
Phone Number:+6085425222

Lokasi:


9. Restoran Muara

Restoran Muara
Restoran Muara

Restoran Muara menyajikan beberapa makanan dan minuman terbaik yang patut dicuba. Makanan popular di sini adalah Nasi Lalapan dan Ayam Penyet. Sambalnya sangat pedas dan sesuai untuk peminat makanan pedas. Selain itu, Teh C Special Peng juga sangat mengenyangkan dan memuaskan. Kuetiau goreng di sini juga lezat. Makan tengahari di Restoran Muara memberikan pengalaman yang menyenangkan sambil menikmati angin sepoi-sepoi dari samudera. Bagi pencinta makanan laut, ikan goreng dengan sedikit garam juga sangat sedap. Walau begitu, terdapat kekecewaan sedikit apabila ikan tersebut tidak disajikan hangat. Tetapi, sambal di sini tetap sedap.

Address:Jalan Pala, 98000 Miri, Sarawak, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 10:00 Pagi – 10:30 Petang
Phone Number:+6085324530

Lokasi:


10. Restoran D’Klate

Restoran D'Klate
Restoran D’Klate

Restoran D’Klate di Miri menyajikan makanan dan minuman yang enak. Makanan yang perlu dicuba termasuklah nasi kerabu yang sedap dengan ayam besar, sambal yang sedap, sayur kerabu banyak dan telur masin. Selain itu, lauk lain seperti tomyam, paprik, dan lala sambal juga direkomendasikan untuk pencinta makanan pedas. Untuk minuman, Lai Chee Kang adalah pilihan yang terbaik untuk cuaca panas. Secara keseluruhan, makanan di sini sedap walaupun sedikit mahal dengan harga sebanyak RM12 untuk satu pinggan nasi kerabu. Saya berpuas hati dengan pengalaman saya yang pertama kali datang ke Miri dan akan datang lagi. Saya sangat mengesyorkan Restoran D’Klate kepada semua orang.

Address:98000 Miri, Sarawak, Malaysia
Operation Time:Isnin: 11:00 Pagi – 10:00 Petang, Selasa: Tutup, Rabu-Ahad: 11:00 Pagi – 10:00 Petang
Phone Number:None

Lokasi:


Avatar

firelessteam

Sebagai seorang penulis laman web berkaitan kafe, saya menggabungkan kecintaan peribadi terhadap kopi dan suasana santai kafe dengan kemahiran menulis saya. Dengan pengalaman langsung menikmati pelbagai jenis kopi dari pelbagai kafe, saya mampu mengeksplorasi nuansa unik setiap tempat dan menggambarkannya dengan terperinci dalam tulisan saya.