Sarapan Pagi di Seremban

firelessteam

Sarapan Pagi di Seremban
Sarapan Pagi di Seremban

Sarapan pagi di Seremban, Malaysia bukan sahaja lazat, tetapi juga menyeronokkan! Seremban terkenal dengan pelbagai hidangan tradisional yang memukau tekak. Bagi pecinta nasi lemak, pasti anda tidak dapat melepaskan nasi lemak Seremban yang dihidangkan dengan santan pekat dan sambal pedas yang membara. Bagi yang suka makanan Cina, sesiapa pun tak boleh lewat mencuba pau Seremban yang terkenal itu. Pau yang gebu dengan inti daging yang lezat pasti akan membuat anda ketagih. Jangan lupa mencicipi Mee Hoon Sotong yang tersedia di Seremban yang sangat terkenal dengan rasa kuah pedas dan rasa sotong yang segar. Tak salah untuk mengatakan bahawa sarapan pagi di Seremban adalah pengalaman yang tiada taranya!

1. Restoran Jom Singgah

Restoran Jom Singgah
Restoran Jom Singgah

Restoran Jom Singgah, makanan terbaiknya adalah roti canai dengan kuah dal Melayu campur sambal pedas. Restoran ini menyajikan pelbagai masakan Melayu untuk Sarapan Pagi di Seremban dan makan tengah hari. Selain itu, restoran ini juga menerima pesanan pelanggan untuk menu lain sesuai dengan kehendak mereka. Roti canai di sini sangat garing dan lembut, dan kuah dal Melayu campur sambal pedasnya memang sedap. Restoran ini juga terkenal sebagai salah satu dari top 3 roti canai terbaik di Senawang. Tetapi, penting juga untuk berbicara kepada abang Sajat yang membuat roti canai dengan sopan dan berbudi bahasa. Untuk diingatkan, ada juga pelanggan yang menyatakan bahawa roti canai di sini liat dan kuahnya sejuk serta harga yang sedikit mahal.

Address:No 31G, Taman Cattleya, 70450 Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia
Operation Time:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 7:00 Pagi – 3:00 Petang
Phone Number:+60183852482

Lokasi:


2. Gerai Kak Ngah

Gerai Kak Ngah
Gerai Kak Ngah

Gerai Kak Ngah adalah gerai makanan yang menawarkan pelbagai hidangan sedap dengan harga berpatutan. Lauk Keli Belado dan Cendawan Masak Lemak sangat sedap dan memuaskan. Walau bagaimanapun, gerai ini juga menawarkan pelbagai lauk-pauk yang lain yang boleh dicuba pada kunjungan seterusnya. Lokasinya mudah untuk ditemui dan menyediakan Sarapan Pagi di Seremban dengan hidangan seperti nasi goreng telur dadar dan roti canai. Minuman kegemaran di sini adalah Nescafe O Ais. Kesimpulannya, gerai Kak Ngah adalah pilihan terbaik untuk mencuba hidangan sedap pada harga berpatutan.

Address:Rumah Pangsa Senawang 2, 70450 Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia
Operation Time:Isnin-Sabtu: 7:30 Pagi – 4:00 Petang, Ahad: Tutup
Phone Number:+601128294639

Lokasi:


3. Drasa mee kari paroi official

Drasa mee kari paroi official
Drasa mee kari paroi official

D’rasa Station Mee Kari Paroi menyajikan makanan dan minuman yang harus dicuba. Namun, layanan buruk telah diberikan di tempat ini. Pekerja mengambil pesanan dan memberitahu bahwa hidangan akan dihidangkan lambat karena antrian pesanan Grab. Setelah satu jam, mereka memberitahu bahwa nasi lemak sudah habis. Pada awalnya, mereka bisa memberitahu jika nasi tak mencukupi dan bisa memesan hidangan lain. Tetapi, tidak ada permintaan maaf dari pelayan dan kasir. Ini adalah kunjungan pertama dan terakhir. Menu juga dibuang dan kata-kata kasar digunakan. Jika ingin mengalami pengalaman yang buruk seperti ini, saya tidak merekomendasikan tempat ini. Selama kunjungan saya saat makan siang di akhir pekan, tidak ada banyak orang. Saya memesan Set Pari Asam Pedas (RM10). Mendapatkan nasi, telur masin, sayuran dengan dua ketul ikan pari yang besar. Rasanya enak dan cukup mengenyangkan. Persiapan makanan agak lambat. Secara keseluruhan, tempat ini oke. Tersedia banyak tempat parkir dan penggunaan e-wallet. Anak saya sangat menyukai nasi bujang di sini. Saya menyukai sate dan suami saya suka mee kari. Tempat yang bagus dengan tempat parkir yang mudah. Harga makanan standar. Air rose di sini juga enak.

Address:Kompleks Belia Dan Sukan Paroi, 32-1 jalan ppp2 pusat perdangangan paroi Jalan seremban kuala pilah, 70400 Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia
Operation Time:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 3:30 Petang – 1:00 Pagi
Phone Number:+60183268613

Lokasi:


4. Restoran Tobing

Restoran Tobing
Restoran Tobing

Restoran Tobing menyediakan pelbagai makanan seperti Nasi Kerabu, Soto, Sup, Roti Canai, dan Nasi Lemak dengan lauk-lauk, serta kuih muih. Namun, berbanding dulu, menu yang ditawarkan sudah tidak semeriah dan sesedap. Rasa makanan kini terasa hambar. Tetapi, suasana tenang restoran ini masih menjadi tarikan untuk melepak ramai-ramai. Mungkin diperlukan perubahan yang baik untuk membaikpulihkan restoran ini.

Address:Persiaran Dato Wan, Taman Dato Wan, 70400 Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 7:00 Pagi – 12:00 Petang
Phone Number:+60193552575

Lokasi:


5. Kafe Ikhwan Nasi Ayam Hainan

Kafe Ikhwan Nasi Ayam Hainan
Kafe Ikhwan Nasi Ayam Hainan

Kafe Ikhwan Nasi Ayam Hainan menyediakan pelbagai pilihan makanan dan minuman terbaik seperti nasi lemak, nasi kerabu, pasta, ayam bakar, roti canai, nasi impit, dan mee goreng. Harga berpatutan. Terdapat juga menu sarapan pagi dan tengahari. Nasi Ayam sangat disyorkan. Kafe ini mendapat banyak rating tinggi daripada pelanggan Ikhwan.

Address:144, Jln S2 F2, Garden Homes, 70300 Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 7:45 Pagi – 5:00 Petang
Phone Number:+60182502314

Lokasi:


6. RESTORAN ANAK NOGORI

RESTORAN ANAK NOGORI
RESTORAN ANAK NOGORI

Restoran Anak Nogori, a simple typical restaurant in Seremban 2. Must-try food includes their roti canai, especially the roti canai sarang burung, which is soft and crunchy. It comes with 4 dipping sauces – kari, dal, sambal, and rendang. Their mee kari is also worth trying, though the gravy is quite thick. The wait time is short, less than 5 minutes. The open space dining area fills up quickly, but there are still seats available inside. The prices are affordable. The roti canai is superb, especially the roti sarang burung with rendang gravy. Other recommended dishes include nasi lemak, mee goreng, mee hoon, Soto, Lontong, and Mee Rebus. The food is not very spicy as expected from N9 eateries. The staff is friendly and the service is quick. It’s a hidden gem in Seremban 2, worth the trip. It is well-known among locals as a restaurant surrounded by housing area.

Address:58, Jalan S2 G2, Garden Avenue, 70300 Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia
Operation Time:Isnin-Selasa: 6:00 Pagi – 12:00 Petang, Rabu: Tutup, Khamis-Ahad: 6:00 Pagi – 12:00 Petang
Phone Number:+60132873070

Lokasi:


7. Restoran Anjung Selera Seremban 2

Restoran Anjung Selera Seremban 2
Restoran Anjung Selera Seremban 2

Restoran Anjung Selera Seremban 2 menyajikan pelbagai hidangan yang terbaik dan patut dicuba di bawah RM30. Lauk-pauk yang disediakan termasuklah perut muda masak lemak, hati lembu, daging Salai, ayam masak merah, kulit ayam, dan sayur-sayuran. Minuman yang dicadangkan adalah teh o ais. Walaupun kawasan parking mungkin terhad pada waktu puncak, namun masih boleh mencari tempat parking yang agak jauh. Restoran ini menjadi pilihan saya yang cenar-bau untuk harga yang berpatutan apabila bajet terhad. Harga bergantung kepada jumlah makanan yang diambil tetapi biasanya tidak melebihi RM20 jika memilih ayam, sayur-sayuran, dan hidangan sampingan lain. Pekerja di sini bergerak pantas dan pesanan minuman diambil sebaik sahaja tiba. Anda boleh memanggil salah seorang pelayan untuk mencatatkan jumlah bayaran di meja anda.

Address:597, Jalan Haruan 4/8, Oakland Business Center, 70300 Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia
Operation Time:Isnin-Khamis: 7:00 Pagi – 4:30 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 7:00 Pagi – 4:30 Petang
Phone Number:+60192235292

Lokasi:


8. D’cempaka (sarapan pagi & tengahari, pelbagai masakan melayu)

D'cempaka (sarapan pagi & tengahari, pelbagai masakan melayu)
D’cempaka (sarapan pagi & tengahari, pelbagai masakan melayu)

D’cempaka di Senawang menawarkan pelbagai masakan Melayu seperti masak lomak cili api. Makanan terbaik untuk dicuba adalah nasi lemak, lontong, bihun sup, soto, mee kari, mee goreng, nasi goreng, pari asam pedas, ayam sambal, dan gulai lemak. Harganya berpatutan dan disukai oleh guru-guru dari SRK Seri Pagi dan SMK Seri Pagi. Rasa makanan di sini sangat sedap dan pemiliknya juga ramah.

Address:20a, Jln Seri Pagi 15, Taman Seri Pagi, 70450 Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia
Operation Time:Isnin-Sabtu: 7:00 Pagi – 4:00 Petang, Ahad: Tutup
Phone Number:None

Lokasi:


9. Kedai Sarapan Roti Canai Best

Kedai Sarapan Roti Canai Best
Kedai Sarapan Roti Canai Best

Kedai sarapan roti canai terbaik berhampiran dengan tong sampah besar Majlis servis pantas. Warung kampung yang menawarkan roti canai petak besar sedap dan roti canai sardine terbaik. Juga terdapat nasi lemak dan kuih yang lazat. Kuah dal disajikan dengan sedap.

Address:15, Jalan Ujong Pasir 1, Kampung Ujong Pasir, 70400 Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia
Operation Time:Isnin: 6:00 Pagi – 12:00 Petang, Selasa: Tutup, Rabu-Ahad: 6:00 Pagi – 12:00 Petang
Phone Number:None

Lokasi:


Avatar

firelessteam

Sebagai seorang penulis laman web berkaitan kafe, saya menggabungkan kecintaan peribadi terhadap kopi dan suasana santai kafe dengan kemahiran menulis saya. Dengan pengalaman langsung menikmati pelbagai jenis kopi dari pelbagai kafe, saya mampu mengeksplorasi nuansa unik setiap tempat dan menggambarkannya dengan terperinci dalam tulisan saya.