Sarapan Pagi di Kuala Nerus

firelessteam

Sarapan Pagi di Kuala Nerus
Sarapan Pagi di Kuala Nerus

Sarapan pagi adalah pilihan penting untuk menikmati hari yang bertenaga Sarapan Pagi di Kuala Nerus, Malaysia yang indah. Dengan pelbagai hidangan yang memukau, Kuala Nerus menawarkan pengalaman santai yang sungguh istimewa. Jika anda mencari hidangan lazat dan suasana yang nyaman, Kuala Nerus pasti tidak akan mengecewakan anda. Di sini, anda dapat memanjakan lidah dengan nasi lemak yang wangi, roti canai yang lembut dan kari yang sedap. Tidak ketinggalan juga kelapa muda segar yang menyejukkan. Sambil menikmati hidangan autentik, alangkah baiknya meluangkan masa melihat pemandangan yang indah dan menikmati kehangatan matahari pagi. Dalam artikel ini, kami akan membawa anda mengembara ke sarapan pagi di Kuala Nerus yang pasti akan memuaskan selera anda!

1. Warung Pok Choh (PitStop 21300, Kuala Nerus)

Warung Pok Choh (PitStop 21300, Kuala Nerus)
Warung Pok Choh (PitStop 21300, Kuala Nerus)

Warung Pok Choh (PitStop 21300, Kuala Nerus) terkenal dengan sarapan pagi dan makanan yang enak. Menu yang harus dicoba adalah “Telur Power”, roti canai, dan kuih karipap inti ikan. Servis dan layanan di sini sangat bagus, harga juga berpatutan. Kawasan warung ini bersih dan cantik. Ramai pelanggan yang datang ke sini. Minuman yang disarankan adalah teh beng yang sedap. Hanya satu kekurangan, roti canai sering habis. Tuan rumahnya sangat ramah. Warung ini menjual pelbagai jenis makanan sarapan seperti Roti Titab, Nasi Dagang, Pulut Ikan Masin, Pulut Kuning, Nasi Lemak, Nasi Goreng, Bihun Goreng, Kuey Tiaw Goreng, dan kuih muih. Warung ini berlokasi berdekatan dengan Pantai Teluk Ketapang dan beberapa penginapan seperti Dara Inn, Scout Inn, dan homestay. Warung ini dibuka setiap hari kecuali hari Rabu dari 7:30 pagi hingga 1:00 tengahari. Tempat letak kenderaan juga luas. Pekerja warung ini mesra dan persekitaran warungnya bersih.

Address:Lot 7379-A, Jalan Lapangan Terbang, Kampung Telaga Batin, 21300 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
Operation Time:Isnin: 7:30 Pagi – 12:30 Petang, Selasa-Rabu: Tutup, Khamis-Ahad: 7:30 Pagi – 12:30 Petang
Phone Number:+601158635963

Location Map


2. Adilroti

Adilroti
Adilroti

Adilroti adalah merupakan kedai makanan yang menawarkan pelbagai hidangan sedap dan unik dalam suasana yang selesa. Menu sarapan mereka sangat menarik dan sesuai untuk para pelancong yang ingin mencuba hidangan tempatan. Perkhidmatan mereka juga sangat cepat dan memuaskan.

Makanan atau minuman yang terbaik untuk dicuba di sini termasuklah roti dinosaur yang menjadi kegemaran ramai dengan rating 100/10. Selain itu, anda juga boleh mencuba hidangan lain seperti nasi lemak, mee goreng, dan kuih tradisional yang semuanya sedap dan memuaskan.

Tempat ini juga mempunyai kemudahan yang baik seperti parking yang selesa, toilet awam yang bersih, dan caj minima yang rendah. Namun, terdapat kebimbangan mengenai keselamatan kedai yang terletak di bawah jambatan. Harapnya, mereka dapat berpindah ke tempat yang lebih selamat dan bersih seperti biasa.

Sekiranya anda ingin mengelakkan kesesakan, disarankan untuk datang semasa hari biasa kerana kedai ini kebiasaannya tidak terlalu ramai pada hari-hari tersebut. Kedai ini juga menggunakan konsep layan diri di mana anda perlu mengisi pesanan di selembar kertas dan kemudian hantar ke kaunter. Sarapan Pagi di Kuala Nerus.

Jadi, jika anda berada di Terengganu untuk bercuti, pastikan untuk mencuba sarapan di Adilroti. Mereka menawarkan hidangan yang sedap, perkhidmatan yang pantas, dan suasana yang menyeronokkan.

Address:Kios No3 Medan Selera MBKT Bawah Jambatan Sultan Mahmud, Kuala Hiliran, Jalan, Kampung Losong Haji Su, 21000 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
Operation Time:Isnin-Selasa: 7:45 Pagi – 12:30 Petang, Rabu: Tutup, Khamis-Ahad: 7:45 Pagi – 12:30 Petang
Phone Number:+60105603700

Location Map


3. Kedai Makan Pok Rohim Roti Canai

Kedai Makan Pok Rohim Roti Canai
Kedai Makan Pok Rohim Roti Canai

Kedai Makan Pok Rohim menyajikan roti canai cheese selimut yang sedap. Roti canai ini memiliki daging seperti murtabak yang dipadukan dengan keju dan saus. Kuah roti canai di sini juga sangat lezat. Kedai ini memiliki suasana yang nyaman terutama pada malam hari. Selain roti canai, kedai ini juga menyajikan makanan lain seperti nasi minyak dan bihun sup. Menu yang wajib dicoba adalah roti canai dengan kuah kari kambing yang lembut dan padu rasanya. Meski kedai ini tersembunyi, namun banyak orang mencarinya karena pelayanan yang bagus. Kedai ini sudah lama berdiri, berpuluh tahun. Dulu berada di luar jalan, kemudian pindah ke dalam. Bagi yang baru mencoba, tidak akan menyesal. Kedai ini menawarkan roti canai yang lembut di dalam namun renyah di luar. Pencarian di Google memudahkan untuk menemukannya karena dekat dengan hotel. Ketika sampai, kedai ini terlihat rapi dan bersih, serta mudah dalam hal parkir. Sarapan Pagi di Kuala Nerus Rasanya sedap!

Address:Unnamed Road,, Taman Mutiara, 21300 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
Operation Time:Isnin-Rabu: 5:00 – 10:00 Petang, Khamis: Tutup, Jumaat-Ahad: 5:00 – 10:00 Petang
Phone Number:+60139536081

Location Map


4. Warung Kak Dah Sarapan Pagi

Warung Kak Dah Sarapan Pagi
Warung Kak Dah Sarapan Pagi

Warung Kak Dah Sarapan Pagi menawarkan hidangan yang luar biasa! Anda harus mencoba Mee Goreng, Nasi Lemak, Roti Canai, dan Teh Tarik yang segar. Makanan dan minuman ini sangat sedap, membuat Anda tergoda dan ingin mengunyah dengan nikmat. Pergi ke sana dan rasakan Sarapan Pagi di Kuala Nerus kelezatannya segera!

Address:666, Kampung Losong Hj Mat Shafie, 21000 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 7:00 Pagi – 12:00 Petang
Phone Number:+601125745499

Location Map


5. Kedai Nasi Dagang Kubang Badak

Kedai Nasi Dagang Kubang Badak
Kedai Nasi Dagang Kubang Badak

Kedai Nasi Dagang Kubang Badak menawarkan makanan dan minuman yang baik untuk dicuba. Salah satu hidangan yang sangat disarankan adalah Nasi Dagang yang sedap dan memuaskan. Harganya juga terjangkau. Namun, perlu diingat bahwa kuah nasi dagang yang disajikan sedikit manis untuk beberapa lidah. Jangan lupa juga mencoba Laksa Gandum yang merupakan yang terbaik yang pernah dicoba. Selain itu, terdapat juga hidangan-hidangan terengganu lainnya seperti nasi minyak, nasi lemak sambal ikan, pulut kuning, nasi goreng, mee goreng, mihun goreng, dan beberapa pilihan kuih tradisional lokal.

Address:57, Kampung Kubang Badak, 21300 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 7:00 Pagi – 10:00 Petang
Phone Number:+60199407413

Location Map


6. Warung Nasi Minyak Ayam Sarapan Pagi

Warung Nasi Minyak Ayam Sarapan Pagi
Warung Nasi Minyak Ayam Sarapan Pagi

Warung Nasi Minyak Ayam Sarapan Pagi menawarkan menu masakan Terengganu seperti Nasi Minyak, Nasi Lemak, Lontong, dan Keropok Lekor Panas. Nasi Goreng Ikan dan Mee Goreng Talam juga disediakan.

Address:Unnamed Road, Kampung Tanjung, 20000 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
Operation Time:No operating hours available
Phone Number:None

Location Map


7. Warung AINA (1)

Warung AINA (1)
Warung AINA (1)

Warung AINA (1) dahulu merupakan tempat yang selalu dikunjungi untuk makanan sedap, terutama nasi dagang. Tetapi kini, rasa nasi dagang kurang sedap. Salah satu kelemahan adalah proses pesanan yang tidak efisien tanpa aturan dan barisan. Kadang-kadang, orang yang lambat dilayan terlebih dahulu. Makanan lainnya boleh diterima dengan selera tergantung dan luar tergantung. Namun, pemrosesan roti canai perlu ditingkatkan agar menambah kelajuan menunggu. Parking terhad, dan ada rasa bahwa kedai ini hanya melayani pelanggan lelaki. Jika seperti itu, mungkin warung ini boleh menukar nama menjadi Warung Jantan. Tiga kali pesanan kami diabaikan. Pelanggan lelaki tidak perlu membuat pesanan untuk dilayani. Menyesal pergi ke sini, tidak disarankan sama sekali. Untuk meyakinkan, sila hadir sendiri.

Address:Jalan Gong Badak, Kampung Wakaf Tembesu, 21300 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
Operation Time:Isnin-Selasa: 8:00 Pagi – 12:00 Petang, Rabu: Tutup, Khamis-Ahad: 8:00 Pagi – 12:00 Petang
Phone Number:None

Location Map


8. Kedai Cik Ngah No. 2

Kedai Cik Ngah No. 2
Kedai Cik Ngah No. 2

Kedai Cik Ngah No. 2 merupakan kedai makan yang terkenal dengan pelbagai jenis makanan dan minuman yang sedap serta berpatutan. Salah satu hidangan yang disyorkan adalah mee Champa yang menarik hati dengan rasa yang sedap. Bagi penggemar nasi lemak, mereka juga menyediakan nasi lemak dengan tambahan ikan dagang sebagai hidangan istimewa. Kedai ini berdekatan dengan pasar dan menyediakan pelbagai jenis lauk untuk makan pagi seperti nasi dagang, nasi kuning, nasi kunyit, pulut kuning, dan banyak lagi. Kedai ini ditutup pada hari Rabu dan kebersihan kedai agak memuaskan. Owner Kedai Cik Ngah No. 2 juga dikenal mesra dan selalu melayan pelanggan dengan baik.

Address:Jalan Kota Bharu, Kampung Batu Enam, 21200 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
Operation Time:Isnin-Selasa: 7:30 Pagi – 12:30 Petang, Rabu: Tutup, Khamis-Ahad: 7:30 Pagi – 12:30 Petang
Phone Number:+601157571080

Location Map


9. Warung Sarapan Yahya

Warung Sarapan Yahya
Warung Sarapan Yahya

Warung Sarapan Yahya, warung tepi kampung Melayu. Terkenal dengan lempeng nyior yang enak. Makanan yang paling sedap di bandar ini. Buatan sendiri oleh penduduk tempatan. Hanya ada lempeng pada hari Jumaat, Sabtu, dan Ahad. Jadi, pada hari review ini dibuat, maaf tidak ada lempeng.

Address:Jln Gelong Gajah, Kampung Pulai Baru, 21060 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 7:00 Pagi – 1:00 Petang
Phone Number:None

Location Map


Avatar

firelessteam

Sebagai seorang penulis laman web berkaitan kafe, saya menggabungkan kecintaan peribadi terhadap kopi dan suasana santai kafe dengan kemahiran menulis saya. Dengan pengalaman langsung menikmati pelbagai jenis kopi dari pelbagai kafe, saya mampu mengeksplorasi nuansa unik setiap tempat dan menggambarkannya dengan terperinci dalam tulisan saya.