Sarapan Pagi Di Ipoh

firelessteam

Sarapan Pagi Di Ipoh
Sarapan Pagi Di Ipoh

Ipoh, sebuah bandaraya kecil yang terletak di negeri Perak, Malaysia, mempunyai keunikan tersendiri dalam segi kuliner, terutama pada Sarapan Pagi Di Ipoh. Bagi sesiapa yang mencari pengalaman nikmat Sarapan Pagi Di Ipoh yang lazat dan mengenyangkan, pasti tidak boleh melewatkan peluang untuk menjamu selera di Ipoh. Ipoh terkenal dengan pilihan hidangan tradisional seperti nasi lemak, roti canai, dan mee goreng. Selain itu, jangan lupa mencuba kuih tradisional seperti kuih lepat, onde-onde dan pulut panggang. Pasti anda akan tergoda dengan aroma harum teh tarik dan kopi yang disediakan di kedai mamak yang berjajar di sepanjang jalan. Jadi, jomlah kita bersarapan pagi dengan gaya santai di Ipoh, Malaysia!

1. Mee Kari Kak Yah (Jelapang)

Mee Kari Kak Yah (Jelapang)
Mee Kari Kak Yah (Jelapang)

Mee Kari Kak Yah (Jelapang) adalah tempat yang baik untuk mencuba hidangan yang sedap. Anda sepatutnya mencuba mee kari mereka yang kuahnya pekat dan rasanya sedap. Mereka juga mempunyai banyak menu lain seperti satay dan pulut udang yang juga sangat sedap. Pastikan anda datang sebelum tengah hari kerana kedai mereka tutup pada jam 3 petang. Jangan lupa mencuba Nescafe yang mereka bancuh dengan baik. Walau ramai orang, perkhidmatan di kedai ini laju. Tetapi, pastikan anda mencuba menu mereka dengan berhati-hati kerana ada sedikit masalah dengan kualiti kuah mee kari yang mungkin perlu diperbaiki sebelum dijual. Jadi, cubalah sendiri sebelum membuat keputusan.

Address:Laluan Jelapang Selatan 1, Kampung Tengku Husin Hujong, 30020 Ipoh, Perak, Malaysia
Operation Time:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 7:00 Pagi – 12:00 Petang
Phone Number:+60182310855

Lokasi:


2. Warung Sungai Tapah

Warung Sungai Tapah
Warung Sungai Tapah

Warung Sungai Tapah adalah tempat yang berpatutan untuk mencuba makanan atau minuman. Pelbagai jenis makanan disediakan dan harganya berpatutan. Tempat ini selesa tetapi perlu bersabar kerana mungkin perlu menunggu meja dalam 2 grup sebelum masuk. Untuk membuat pesanan, pelanggan perlu menulis di kertas dan kemudian pelayan akan mengambilnya. Pelanggan disusun mengikut meja dan dikawal oleh satu orang, menjadikan sistem ini sangat sistematik. Setiap menu mempunyai stesen sendiri, tetapi jika pesanan adalah teh tarik buih, ia boleh sedikit lambat berbanding makanan lain. Walaupun begitu, servis di sini kebanyakannya mantap dan sangat disarankan untuk mencubanya segera kerana ia akan tutup pada tengah hari.

Beberapa hidangan yang boleh dicuba adalah nasi lemak sotong dengan penilaian 6/10 (mintak sambal lebih pedas), roti bakar dengan telur setengah masak dengan penilaian 10/10 (kaya dengan mentega), yee mee kicap wantan dengan ayam dengan penilaian 8/10 (tidak terlalu pedas tetapi sedap), dan teh tarik buih dengan penilaian 8/10 (minta air kosong untuk mengurangkan kepedasan). Semua hidangan di sini cepat sampai dan sangat sedap. Mee wantan kicap dengan tambahan ayam adalah sangat mengagumkan.

Address:1632, Jalan Cempaka, Kampung Manjoi Tambahan, 30020 Ipoh, Perak, Malaysia
Operation Time:Isnin: 7:00 Pagi – 12:00 Petang, Selasa: Tutup, Rabu-Ahad: 7:00 Pagi – 12:00 Petang
Phone Number:+60175217161

Lokasi:


3. Warong Din

Warong Din
Warong Din

warong din adalah tempat Sarapan Pagi Di Ipoh terbaik dengan menu seperti nasi lemak, bihun sup, dan roti canai. Pada pukul 3 pagi, anda boleh datang ke sini untuk menikmati makanan yang sedap. Makanan yang disajikan di sini adalah nasi lemak dan roti canai. Terdapat pelbagai jenis minuman yang boleh dipilih. Warong ini mempunyai suasana kampung yang menenangkan. Satu ketul roti canai dan sebatang teh halia panas hanya rm4.70. Khidmat pelanggan di sini cukup baik dan yang terbaiknya adalah layan diri. Tidak banyak variasi menu tetapi proses penyediaan makanan agak lambat

Address:20, Jalan Lapangan Terbang, Taman Lapangan Terbang, 31350 Ipoh, Perak, Malaysia
Operation Time:Isnin-Khamis: 7:00 Pagi – 12:00 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 7:00 Pagi – 12:00 Petang
Phone Number:+60193280037

Lokasi:


4. Roti Canai Belanga Kak Wan

Roti Canai Belanga Kak Wan
Roti Canai Belanga Kak Wan

Roti Canai Belanga Kak Wan sedap. Nasi Lemak dan Roti Canai sangat pebret. Environment menarik, aman dan damai. Kedai Kotor, indah kabar dari rupa, tidak disarankan.

Address:Jalan Meru Impian 5, Halaman Meru Impian, 30020 Ipoh, Perak, Malaysia
Operation Time:Isnin: 7:00 Pagi – 12:30 Petang, Selasa: Tutup, Rabu-Ahad: 7:00 Pagi – 12:30 Petang
Phone Number:+60177370354

Lokasi:


5. Gerai Sarapan Pagi

Gerai Sarapan Pagi
Gerai Sarapan Pagi

Gerai Sarapan Pagi menawarkan hidangan yang sedap dan terbaik dalam bentuk roti canai. Roti canai ini disajikan dengan kuah yang sangat sedap dan nikmat. Hidangan ini boleh didapati dengan harga yang sangat berpatutan.

Address:Persiaran Sengat Baru 13, Taman Bersatu, 31300 Ipoh, Perak, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 7:00 Pagi – 10:00 Petang
Phone Number:+60122053712

Lokasi:


6. Restoran Kosiswa

Restoran Kosiswa
Restoran Kosiswa

Restoran Kosiswa adalah sebuah tempat makan yang menawarkan pelbagai jenis makanan dan minuman. Pengalaman di sini sangat menyenangkan, dengan suasana yang selesa dan layanan yang ramah.

Makanan dan minuman yang disarankan untuk dicoba adalah sate, sup bebola, dan kopi yang tersedia dalam berbagai jenis. Selain itu, makanan lainnya juga memiliki rasa yang sedap. Restoran ini juga memiliki konsep self-service, di mana pengunjung bisa membuat air sendiri dan memilih makanan mereka sendiri.

Harga di restoran ini tidak terlalu mahal, namun juga tidak terlalu murah. Tempatnya juga cantik, dengan adanya band musik yang memainkan lagu-lagu yang enak didengar. Restoran ini juga memiliki pilihan makanan yang banyak, termasuk lauk-pauk pada pagi dan nasi pada tengah hari.

Secara keseluruhan, restoran ini sangat bersih dan makanan yang dijual di sini sangat sedap dan berbaloi. Meskipun restoran ini memiliki konsep self-service, namun pelayanannya tetap pantas dan pekerjanya juga berdedikasi. Jadi, bagi yang belum pernah datang ke sini, sangat disarankan untuk mengunjungi restoran ini ketika berada di Ipoh.

Address:21, Jalan Laxamana, Taman Jubilee, 30300 Ipoh, Perak, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 7:30 Pagi – 3:00 Petang
Phone Number:+60185777840

Lokasi:


7. Allongs Restaurant

Allongs Restaurant
Allongs Restaurant

Allongs Restaurant mempunyai lontong special yang sedap, dengan extra sambal sotong dan paru di dalamnya. Lontong jenis ada telur mata dan serunding juga disediakan. Kopi ais bukanlah sesuatu yang istimewa. Kualiti makanan biasa sahaja dan sambal kurang berperisa. Ayam dalam hidangan Nasi Lemak kecik dan caj RM8. Ikan bilis pula perlu dibersihkan lebih baik pada masa hadapan. Perkhidmatan kakitangan pantas tetapi keseluruhannya tidak berbaloi untuk dikunjungi semula. Lontongnya adalah yang terbaik dan lengkap dari segi rasa, saiz hidangan dan harga. Nasi Lemak cuai sedikit kerana rasanya yang hambar seperti nasi putih dengan sedikit garam. Soto dengan bergedil sedap tetapi paru yang sebelumnya tebal dan rangup sudah tidak ada.

Address:24, 1, Pesara Ipoh 1, Taman Ipoh, 31400 Ipoh, Perak, Malaysia
Operation Time:Isnin-Sabtu: 7:45 Pagi – 1:00 Petang, Ahad: Tutup
Phone Number:+60184666238

Lokasi:


8. Roti Canai Pak Syeikh

Roti Canai Pak Syeikh
Roti Canai Pak Syeikh

Roti Canai Pak Syeikh ranggup, kuah sedap dan berkualiti. Maju dengan pembelian 10 patah roti, tetapi kuah tetap sedikit. Roti nipis, garing, dan sangat sedap. Cuba dengan sambal pedas.

Address:26, Hala Tasek Timur 11, Kampung Tersusun Tasek, 31400 Ipoh, Perak, Malaysia
Operation Time:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 7:00 – 11:00 Pagi
Phone Number:None

Lokasi:


9. Suhaimi Cafe

Suhaimi Cafe
Suhaimi Cafe

Suhaimi Cafe adalah sebuah kedai makanan yang menawarkan pelbagai hidangan. Nasi lemak mereka agak mentah, tetapi sambalnya sedap. Mesin POS mereka terlalu mengikuti sistem dan tidak boleh membuat side order. Teh tarik mereka sangat sedap. Tempatnya boleh sesak, tetapi perkhidmatan cashier lambat. Makanan seperti laksa Sarawak dan roti bakar telur goyang adalah pilihan terbaik. Makanan minuman agak mahal. Perkhidmatan air perlu diperbaiki kerana lambat sampai. Kadang-kadang terdapat ketidaksempurnaan dalam perkhidmatan dan menu eksklusif.

Address:11, Jalan Kledang Raya 22, Taman Alkaff, 30100 Ipoh, Perak, Malaysia
Operation Time:Isnin: 7:45 Pagi – 1:00 Petang, Selasa: Tutup, Rabu-Ahad: 7:45 Pagi – 1:00 Petang
Phone Number:+60134599879

Lokasi:


10. Bajet Cafe

Bajet Cafe
Bajet Cafe

Sarapan Pagi Di Ipoh Kedai ini mempunyai Bajet Cafe yang menarik. Saya mencadangkan anda mencuba mee kari dengan kewtew goreng yang lazat. Roti goyang, roti telur, nasi lemak, dan mee kari juga sangat sedap. Juga, jangan lupa mencuba kuey tiaw goreng yang kurang ok dan roti canai yang sedap. Barakallah!

Address:Jalan Padang, Kampung Tengku Husin, 30020 Ipoh, Perak, Malaysia
Operation Time:Isnin-Selasa: Tutup, Rabu-Ahad: 6:30 Pagi – 12:00 Petang
Phone Number:+6055299768

Lokasi:


Avatar

firelessteam

Sebagai seorang penulis laman web berkaitan kafe, saya menggabungkan kecintaan peribadi terhadap kopi dan suasana santai kafe dengan kemahiran menulis saya. Dengan pengalaman langsung menikmati pelbagai jenis kopi dari pelbagai kafe, saya mampu mengeksplorasi nuansa unik setiap tempat dan menggambarkannya dengan terperinci dalam tulisan saya.