Sarapan Pagi di Bukit Mertajam

firelessteam

Sarapan Pagi di Bukit Mertajam
Sarapan Pagi di Bukit Mertajam

Pagi-pagi buta di Bukit Mertajam, Malaysia, jom muaturun ke artikel santai ini tentang Sarapan Pagi di Bukit Mertajam yang menyelerakan. Kalau ada yang tanya apa menu paling popular di Bukit Mertajam, jawapannya pasti Sarapan Pagi di Bukit Mertajam yang padu! Buat sahur sambil berbual pun boleh santai-santai. Di sini, ada pelbagai kedai makan yang menyediakan hidangan yang membuatkan tekak bergelora. Jom kita rasa nasi lemak sedap dengan sambal pedas, roti canai lembut dengan kuah dal yang melimpah, atau mungkin mee goreng mamak yang berair dan pedas. Tak kira apa jenis perut, pasti puas hati dengan pelbagai pilihan hidangan yang dihidangkan di Bukit Mertajam!

1. Nasi Campur Pokok Nyok

Nasi Campur Pokok Nyok
Nasi Campur Pokok Nyok

Semak Nasi Campur Pokok Nyok adalah tempat yang menawarkan makanan dan minuman terbaik dalam harga yang murah serta sedap. Saya mencadangkan untuk mencuba sambal udang dengan gulai bawal, kombinasi yang lazat dan memuaskan. Pasti anda harus singgah di sini kerana layanan terbaik dengan harga yang sangat berpatutan.

Address:315, Jalan Muthu Palaniappan, 14000 Bukit Mertajam, Pulau Pinang, Malaysia
Operation Time:Isnin-Jumaat: 10:30 Pagi – 3:00 Petang, Sabtu-Ahad: Tutup
Phone Number:+60162388571

Lokasi:


2. Kafe Kak Zah

Kafe Kak Zah
Kafe Kak Zah

Kafe Kak Zah terkenal dengan makanan dan minuman yang sedap serta pemilik yang peramah. Antaranya, sotong yang memang sedap dan tak boleh bawang bincang. Lontong di sini sangat worth it, sesuai untuk Sarapan Pagi di Bukit Mertajam dengan harga yang just nice. Nasi lemak juga sedap dan disyorkan untuk semua orang. Jadi, tak rugi spend waktu dan duit di sini.

Address:17, Jln Machang Bubok, Taman Machang Bubok, 14020 Bukit Mertajam, Pulau Pinang, Malaysia
Operation Time:Isnin-Selasa: Tutup, Rabu-Ahad: 6:30 Pagi – 12:00 Petang
Phone Number:+60134240600

Lokasi:


3. Roti Canai Sungai Semilang Juru

Roti Canai Sungai Semilang Juru
Roti Canai Sungai Semilang Juru

Roti Canai Sungai Semilang Juru menawarkan makanan dan minuman terbaik dalam suasana ala-ala kampung. Terdapat pelbagai pilihan seperti nasi lemak, roti kosong, roti telur, teh tarik, dan teh o. Harga yang ditawarkan juga sangat berpatutan. Roti canai di sini terkenal dengan kegaringan dan nasi lemaknya mempunyai sambal yang sedap. Pelanggan juga boleh mencuba roti canai dan nasi lemak dengan harga yang lebih murah dan disertakan teh tarik dan teh o. Tidak salah untuk mencuba hidangan yang berbaloi ini.

Address:112, Kg Sungai Semilang, Juru, 14100 Bukit Mertajam, Penang, Malaysia
Operation Time:Isnin-Selasa: Tutup, Rabu: 6:30 – 10:30 Pagi, Khamis: 6:30 – 11:30 Pagi, Jumaat-Ahad: 6:30 – 10:30 Pagi
Phone Number:+601156693049

Lokasi:


4. Warung Sarapan

Warung Sarapan
Warung Sarapan

Warung Sarapan ini adalah tempat yang sederhana untuk Sarapan Pagi di Bukit Mertajam. Menu standar mereka termasuk nasi lemak, bihun, dan mee goreng. Lokasinya di tepi jalan yang agak sibuk dengan tempat parkir yang terbatas. Bagi yang suka nasi lemak, mungkin ini tempat yang cocok, tetapi rasanya biasa-biasa saja. Teh tarik juga tidak terlalu istimewa. Mungkin pemilik warung bisa meningkatkan kualitas makanan dan membuat kedai ini lebih menarik. Mereka juga bisa menawarkan sarapan seperti nasi lemak bungkus, nasi kerabu, nasi dagang, bihun, dan kuih-kuih. Biasanya, tempat ini selalu ramai dengan pengunjung.

Address:Bandar Baru Perda, 14000 Bukit Mertajam, Pulau Pinang, Malaysia
Operation Time:Isnin-Sabtu: 6:45 Pagi – 12:00 Petang, Ahad: Tutup
Phone Number:None

Lokasi:


5. Roti jala gergasi by yus @ warung family corner

Roti jala gergasi by yus @ warung family corner
Roti jala gergasi by yus @ warung family corner

Warung kami yang baru diberi nama “Family Corner” mempunyai pelbagai makanan dan minuman yang boleh dicuba. Antaranya ialah Peknga@Lempeng, Roti Jala Besar, Kuew Teaw Kerang, dan Kuah Kari yang semuanya sedap. Kami juga mempunyai food truck yang menjual Kuew Teaw yang memang sedap, ianya boleh ditemui di tepi warung kami. Harga makanan di sini juga berpatutan.

Selain itu, kami juga menawarkan dua jenis Peknga; Peknga Manis dan Peknga Nyok yang tidak mengandungi gula dan lebih sedap. Pelanggan boleh memilih jenis yang mereka sukai. Warung kami juga bersih dan kakitangan kami sentiasa mesra dan membantu.

Satu-satunya perkara yang boleh diperbaiki adalah kesukaran dalam mencari tempat parking. Oleh itu, disarankan untuk datang awal jika ingin mendapatkan banyak pilihan lauk seperti Nasi Lemak yang menjadi kegemaran banyak orang. Roti Jala juga menjadi makanan feberet dan terbaik di sini.

Address:Jalan Kebun Sireh, 14000 Bukit Mertajam, Pulau Pinang, Malaysia
Operation Time:Isnin-Khamis: 7:00 – 10:00 Pagi, Jumaat: Tutup, Sabtu: 7:00 – 10:00 Pagi, Ahad: Tutup
Phone Number:+60134848534

Lokasi:


6. Kedai Kopi Abang Din

Kedai Kopi Abang Din
Kedai Kopi Abang Din

Kedai Kopi Abang Din adalah tempat yang sesuai untuk sarapan pagi dengan banyak pilihan makanan. Salah satu makanan yang disyorkan adalah nasi lemak dengan sotong kering. Sambalnya agak cair, tetapi rasa masih enak dengan kepedasan dan kemanisan yang seimbang. Keutiau goreng dengan kerang juga merupakan hidangan yang sedap dengan rasa garing yang khas.

Harga makanan di kedai ini berpatutan dan lokasinya sangat sesuai untuk sarapan pagi di sekitar Bandar Baru Perda. Terdapat pelbagai hidangan seperti roti canai, nasi lemak, kuih-muih, nasi goreng dan mi goreng. Teh tarik di sini juga sedap. Namun, disarankan untuk datang awal kerana jika datang selepas pukul 9 pagi, kebanyakan makanan sudah habis terutama pada hujung minggu yang biasanya penuh dengan pelanggan. Staf di kedai ini baik dan mesra, memberikan layanan yang murah dengan senyuman. Mereka juga cepat membersihkan meja selepas pelanggan selesai makan. Secara keseluruhannya, pengalaman di Kedai Kopi Abang Din adalah memuaskan. 👍

Address:505, Jalan Permatang Rawa, Kawasan Perniagaan, Permatang Rawa, 14000 Bukit Mertajam, Penang, Malaysia
Operation Time:Isnin-Sabtu: 6:30 Pagi – 12:00 Petang, Ahad: 6:45 Pagi – 12:00 Petang
Phone Number:+60184020065

Lokasi:


7. Warung Memang Sedap

Warung Memang Sedap
Warung Memang Sedap

Warung Memang Sedap adalah kedai yang baik untuk sarapan kerana ada pelbagai jenis makanan yang sedap seperti nasi lemak dan kuih-kuih. Kedai ini juga mudah untuk mencari tempat parking dan jalan di kawasan tersebut tidak sibuk. Selain itu, kedai ini sangat bersih dan pakcik yang mengendalikannya layan pelanggan dengan baik dan ramah. Anda boleh mencuba nasi lemak dan berbagai jenis kuih-kuihnya yang pastinya sedap.

Address:Bandar Baru Perda, 14000 Bukit Mertajam, Pulau Pinang, Malaysia
Operation Time:Isnin-Jumaat: 7:00 Pagi – 2:00 Petang, Sabtu-Ahad: 7:00 Pagi – 12:00 Petang
Phone Number:+60125133572

Lokasi:


8. Nasi Lemak Permatang Rawa

Nasi Lemak Permatang Rawa
Nasi Lemak Permatang Rawa

Nasi Lemak Permatang Rawa adalah sarapan pagi yang menarik dengan menu yang dihidangkan termasuk sambal kerang, sambal sotong kering, gulai ikan, paru goreng, sosej, telur puyuh, ayam goreng, dan banyak lagi. Servis yang baik dan pelayan kedai memberikan pengalaman yang menyenangkan. Rasa nasi lemaknya sedap, terutama sambal sotongnya. Ayam goreng KFC juga ada dengan citarasa KFC. Gulai ikan juga sangat enak, seperti rasa di Kuala Kedah. Kedai ini mendapat 4 bintang, tetapi perlu beratur jika ingin makan di sana atau mengambil bungkusan. Jangan lupa mencuba sambal paru dan sambal kerang yang sedikit liat tetapi enak. Harga nasi lemak ini sesuai dengan kesedapan rasanya.

Address:22, Jalan Permatang Rawa 1, Bandar Baru Perda, 14000 Bukit Mertajam, Pulau Pinang, Malaysia
Operation Time:Isnin-Selasa: Tutup, Rabu-Khamis: 7:00 Pagi – 2:30 Petang, Jumaat: 7:00 Pagi – 12:30 Petang, Sabtu-Ahad: 7:00 Pagi – 2:30 Petang
Phone Number:+60193338259

Lokasi:


9. Warung Sarapan Pagi

Warung Sarapan Pagi
Warung Sarapan Pagi

Warung Sarapan Pagi di bawah pokok besar bernama Kedai Pokok Rendang adalah tempat yang sangat disarankan untuk mencuba makanan dan minuman. Di kedai ini terdapat banyak pilihan makanan seperti nasik lemak, kuih muih, roti canai, dan nasik campoq untuk sarapan pagi. Rasa lauk campoq sangat enak dengan pelbagai pilihan, roti canai juga sedikit rangup dan kuahnya mempunyai sambal yang terbaik. Bagi orang Melayu, mencari nasi di pagi hari sebelum pulang dari pekan Bukit Mertajam sudah tidak mampu masak. Singgahlah untuk membeli lauk dan pulang ke rumah memasak nasi. Alhamdulillah, lauk kampung tetap sedap! Datang dan pasti akan terbuka selera, di sini memang tempat yang disukai oleh orang kampung. Jangan lupa untuk menambahkan air kelapa bersama-sama! Selepas ini, tambah ais saja! Ada banyak pilihan makanan seperti nasi lemak, kuih muih, roti canai, dan nasi campur. Pilihan yang bagus untuk sarapan pagi.

Address:6260, Jln Kulim, Kampung Pisang, 14000 Bukit Mertajam, Pulau Pinang, Malaysia
Operation Time:Isnin-Khamis: 7:00 Pagi – 5:00 Petang, Jumaat: Tutup, Sabtu-Ahad: 7:00 Pagi – 5:00 Petang
Phone Number:None

Lokasi:


Avatar

firelessteam

Sebagai seorang penulis laman web berkaitan kafe, saya menggabungkan kecintaan peribadi terhadap kopi dan suasana santai kafe dengan kemahiran menulis saya. Dengan pengalaman langsung menikmati pelbagai jenis kopi dari pelbagai kafe, saya mampu mengeksplorasi nuansa unik setiap tempat dan menggambarkannya dengan terperinci dalam tulisan saya.