Makan Malam Di Ipoh

firelessteam

Makan Malam Di Ipoh
Makan Malam Di Ipoh

Ipoh, sebuah bandar yang terkenal dengan kekayaan makanan dan warisan budaya yang unik. Saat malam menjelma, Ipoh menyuguhkan pelbagai pilihan makanan yang memikat perut. Jika anda berada di sini, jangan lepaskan peluang untuk menikmati pengalaman Makan Malam Di Ipoh yang menggoda selera. Di singgahari, terdapat warung-warung tepi jalan yang menjual makanan tradisional seperti nasi kandar, laksa, dan satay yang mengiurkan lidah. Jika anda mencari suasana yang lebih santai, jangan lupa untuk mencuba restoran-restoran moden yang menghidangkan masakan fusion dan hidangan kreatif yang pasti memikat selera anda. Jadi, sambutlah malam dengan perut yang kosong dan sedia untuk melalap juadah lezat di Ipoh, Malaysia.

1. Restoran Pakcik Wong

 Restoran Pakcik Wong
Restoran Pakcik Wong

Restoran Pakcik Wong mempunyai ketam kari Indonesia yang merupakan pilihan terbaik. Restoran ini mempunyai menu yang sedap dan tempat yang selesa untuk dine-in bersama keluarga. Selain itu, cuba juga masak cili yang manis dan pedas. Harga satu set sekarang adalah RM9.80, termasuk nasi dan satu lauk. Namun, perlu diingatkan bahawa pekerja di restoran ini perlu diingatkan tentang adab. Pekerja sepatutnya tidak mengganggu orang yang sedang makan dan bos Pakcik Wong perlu mengambil tindakan kepada pekerja yang kurang adab ini untuk menjaga reputasi perniagaan.

Address:20, Persiaran Greentown 10, Greentown Business Centre, 30450 Ipoh, Perak, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 12:00 – 10:00 Petang
Phone Number:+60105276212

Location Map


2. Ipoh central kitchen

Ipoh central kitchen
Ipoh central kitchen

Ipoh Central Kitchen di Simpang Tiga menawarkan makanan dan minuman terbaik dalam suasana makanan padang dan ikan bakar. Beberapa hidangan yang harus dicuba termasuklah ikan bawal emas bakar dengan pes yang biasa, gulai kikil tunjang yang lembut dengan kuah masak lemak kuning, serta gulai siput sedut yang segar dan sedikit pedas. Terung berlado sambal hijau dan pecal juga merupakan hidangan yang sedap. Walau air-agak biasa, tempat ini adalah pilihan yang sesuai untuk bersantap bersama keluarga dengan makanan dan harga yang baik. Kedai ini juga bersih dan pekerja sangat ramah. Sangat disyorkan untuk dicuba oleh sesiapa yang ingin mencuba makanan di sini.

Address:D-G, Jln Dato Seri Ahmad Said, Kampung Kastam Greentown, 30450 Ipoh, Perak, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 11:00 Pagi – 5:00 Petang
Phone Number:+6052551220

Location Map


3. Restoran Mee Rebus Ramli @ Taman Tasek Jaya

Restoran Mee Rebus Ramli @ Taman Tasek Jaya
Restoran Mee Rebus Ramli @ Taman Tasek Jaya

Restoran Mee Rebus Ramli di Taman Tasek Jaya mempunyai makanan dan minuman terbaik seperti chicken chop, nasi goreng, mee rebus, mee rebus ayam/udang, dan udang goreng tepung. Restoran ini juga selesa, menyediakan perkhidmatan yang cepat, serta makanan yang sedap. Namun, perlu diingat bahawa makanan boleh agak pedas. Restoran ini juga dilengkapi dengan surau dan parking yang banyak. Set special mee rebus dengan ayam, udang, dan bebola daging adalah sangat berbaloi dan boleh dimakan oleh 2 orang. Perkhidmatan juga sangat memuaskan, dan masa menunggu kurang dari 10 minit. Restoran ini sangat disarankan untuk dicuba.

Address:767, Jln. Kuala Kangsar, Taman Tasek Jaya, 31400 Ipoh, Perak, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 7:00 Pagi – 10:00 Petang
Phone Number:+60173230042

Location Map


4. Selera D’Rumbia

Selera D’Rumbia
Selera D’Rumbia

Selera D’Rumbia adalah kedai makanan yang perlu diperbaiki dalam hal servis dan makanan. Pesanan seperti nasi goreng daging merah, nasi goreng ayam pedas, sirap limau, dan teh ais cincau tidak memenuhi standard yang diharapkan. Makanan lambat masak, meja tidak bersih, pinggan berkerak, dan servis yang lambat adalah antara masalah yang perlu ditangani. Diharapkan pemilik kedai boleh memperbaiki masalah ini untuk menarik pelanggan kembali.

Address:2, Persiaran Kuala Kangsar 1, Taman muhibbah, 30010 Ipoh, Perak, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 5:00 Petang – 2:00 Pagi
Phone Number:+60143464430

Location Map


5. Mee Kari Kak Yah (Jelapang)

Mee Kari Kak Yah (Jelapang)
Mee Kari Kak Yah (Jelapang)

Mee Kari Kak Yah (Jelapang) adalah tempat yang baik untuk mencuba makanan dan minuman yang sedap. Sebelum pukul 3 petang 4 Oktober 2023, penyajian makanan di sana lazat dan sesuai dengan selera. Nescafe yang mereka bancuh juga begitu berpatutan. Tetapi, disarankan agar anda datang sebelum tengah hari kerana kedai tutup pada jam 3 petang. Mee kari mereka merupakan pilihan terbaik dengan kuah pekat. Servis yang cepat meskipun ramai pelanggan. Selain mee kari, satay dan pulut udang juga patut dicuba. Satay dengan inti yang padat dan juicy. Walau bagaimanapun, kualiti makanan meragukan. Kuah mee kari terasa seperti rencah yang belum dimasak dengan sempurna. Sebaiknya anda mencuba sendiri untuk menguji kualitinya sebelum membelinya. Rugi jika sudah membeli tetapi perlu dibuang begitu sahaja. Jadi, rasalah dahulu sebelum membeli.

Address:Laluan Jelapang Selatan 1, Kampung Tengku Husin Hujong, 30020 Ipoh, Perak, Malaysia
Operation Time:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 7:00 Pagi – 12:00 Petang
Phone Number:+60182310855

Location Map


6. Hentian Larut Malam

Hentian Larut Malam
Hentian Larut Malam

Hentian Larut Malam, pilihan sempurna untuk lepak bersantai. Anda harus mencuba kopi Satevwak rose yang unik dan menarik!

Address:No 34 & 35, Gerai Limau Bali Tambun, Jln Sultan Nazrin Shah, 31350 Ipoh, Perak, Malaysia
Operation Time:Isnin-Ahad: 6:00 Petang – 1:00 Pagi
Phone Number:+601161967453

Location Map


7. Warteg Ipoh

Warteg Ipoh
Warteg Ipoh

Warteg Ipoh mempunyai makanan yang memuaskan tetapi mahal. Buttermilk dan sambal perlu diperbaiki. Untuk makan tengahari, lebih baik mencari pilihan lain. Menu pada waktu malam dikatakan lebih sedap. Hati-hati ketika membawa kanak-kanak kerana kedai berada di tepi jalan besar dengan tempat letak kereta yang terhad. Shellout yang sedap dengan harga yang berbaloi, hanya RM17 untuk seorang. Diharapkan kelezatan makanan dan perkhidmatan terbaik dapat dikekalkan. Ada satu lagi video yang menunjukkan pasta pedas dan krim yang sedap. Perkhidmatan cepat dan baik. Nasi goreng kampung yang banyak dan sedap. Gravy Ayam Chop juga sedap. Secara keseluruhannya, berbaloi dengan harga.

Address:73, Jalan Raja Musa Aziz, Kampung Jawa, 30300 Ipoh, Perak, Malaysia
Operation Time:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 12:30 Petang – 12:00 Pagi
Phone Number:+60195650544

Location Map


8. Konda Kondi Cafe & Bistro

Konda Kondi Cafe & Bistro
Konda Kondi Cafe & Bistro

Konda Kondi Cafe & Bistro adalah tempat makan yang direkomendasikan dengan harga berpatutan. Air apple dan Nancos yang sedap walaupun pedas. Beef carbonara pasta sangat sedap. Rice pillaf dengan grilled lamb shoulder juga sedap, tapi bisa diganti dengan bbq sauce. Semua pasta sedap, tapi Bolognese kurang menepati cita rasa. Itik rasanya seperti itik, kambing rasanya seperti kambing, seafood rasanya seperti seafood, dan Carbonara rasanya seperti Capybara.

Address:183, Jalan Sultan Idris Shah, Taman Jubilee, 31650 Ipoh, Perak, Malaysia
Operation Time:Isnin: 5:00 – 11:30 Petang, Selasa: Tutup, Rabu-Khamis: 5:00 – 11:30 Petang, Jumaat-Ahad: 5:00 Petang – 12:00 Pagi
Phone Number:+60164929660

Location Map


9. Restoran Nasi Lemak Ayam Kampung

Restoran Nasi Lemak Ayam Kampung
Restoran Nasi Lemak Ayam Kampung

Restoran Nasi Lemak Ayam Kampung kurang memuaskan. Ayam keras dan rasanya tidak enak. Harganya mahal dan tidak berbaloi. Pendapat pertama dan terakhir. Kedai tidak sepadan dengan namanya. Pelayan tidak sopan. Order air kosong tak ada. Makanan yang dipesan semua di cancel. Makanan tidak sedap. Order sup perut, hanya mendapatkan 4 keping perut dengan harga RM17. Ketika mengeluh kepada pelayan, dia bersikap tidak sopan. Rasa shelloutnya terlalu manis seperti di Kelantan.

Address:43 & 45, Jalan Ali Pitchay, Taman Jubilee, 31650 Ipoh, Perak, Malaysia
Operation Time:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 1:00 – 11:30 Petang
Phone Number:+60123808074

Location Map


10. Gerai Nasi Goreng Udang Ipoh, Perak.

Gerai Nasi Goreng Udang Ipoh, Perak.
Gerai Nasi Goreng Udang Ipoh, Perak.

Gerai Nasi Goreng Udang Ipoh, Perak menyajikan Nasi Goreng Udang Banjir dengan udang yang banyak dan harga berbaloi. Rasa sedap dan unik dengan sambal yang dicurahkan di atas nasi. Layanan perlahan sedikit dan hanya ada seorang pekerja yang melayan pelanggan. Satay di sini tidak enak kerana kuahnya mempunyai rasa pelik yang wangi seperti sabun. Udang yang melimpah serta sesuai untuk penggemar makanan pedas. Kelemahan termasuk servis lambat, persekitaran berbau, tiada kerusi bayi, pekerja merokok dan vaping di kawasan kedai, dan bau masam pada gerai Yong Tau Fu. Lebih baik tidak mengulang kunjungan ke sini.

Address:SSI Corner, No. 24, Medan Selera, Jalan Panglima Bukit Gantang Wahab, 30000 Ipoh, Perak, Malaysia
Operation Time:Isnin: Tutup, Selasa-Ahad: 4:00 Petang – 12:15 Pagi
Phone Number:None

Location Map


Avatar

firelessteam

Sebagai seorang penulis laman web berkaitan kafe, saya menggabungkan kecintaan peribadi terhadap kopi dan suasana santai kafe dengan kemahiran menulis saya. Dengan pengalaman langsung menikmati pelbagai jenis kopi dari pelbagai kafe, saya mampu mengeksplorasi nuansa unik setiap tempat dan menggambarkannya dengan terperinci dalam tulisan saya.